Lapse cottage ijsavontuur met iglo overnachting

Ice ice baby! Overnacht in een iglo, ga ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen en uiteraard op pad met husky's!

Dag 1 | Zondag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

+ 2

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Tussen 17:00 en 18:00 uur is er bij ons meetingpoint tevens de mogelijkheid om alvast je sneeuwschoenen en stokken op te halen. Alternatief is om deze na de georganiseerde tocht mee te nemen. Je mag ze de hele week gebruiken!

Note: De cottage is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 2 | Maandag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om zelf naar wens in te vullen. 

Dag 3 | Dinsdag Sneeuwschoenwandeling National Park incl. lunch

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik van de sneeuwschoenen, lopen we zo de natuur in voor een tocht door de Isokuru kloof of door het moeras. Indien bereikbaar, is ons einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 4-5 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 4 | Woensdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om zelf naar wens in te vullen.

Dag 5 | Donderdag Huskysledetocht & Diner bij Tsokka

+ 2

‘s Middags brengen we je naar de huskyfarm waar de huskyhonden al staan te popelen om de sledes te trekken. De honden vormen samen een team en jij maakt daar vandaag onderdeel vanuit! Onder begeleiding van een lokale gids maak je een tocht over de Arctische vlakten en door de besneeuwde bossen. De tocht is ongeveer 20 kilometer lang, natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van rijder en te leren over de honden en de natuur. We maken gebruik van een tweepersoonsslede, zodoende is er dus tijd om even rustig op de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Onderweg wordt er een kampvuur gemaakt en onder het genot van een warm drankje vertelt de gids je alles over de honden. Na afloop krijg je nog een rondleiding door de kennel. Misschien zijn er wel puppies...

Note: De tocht is ongeveer 20 kilometer lang. Kleed je warm aan, neem je ski- of zonnebril mee en zorg ervoor dat je een extra accu/batterijen voor je camera bij je hebt!

‘s Avonds is het tijd voor een wel heel bijzonder diner. Een speciale pistebully brengt je naar de top van Pyhätunturi. Hier ligt het idyllische Lapse restaurantje Tsokka. Onder het genot van een glöggi (de Scandinavische versie van glühwein) word je welkom geheten door Matti & Annikki. Zij hebben een heerlijk buffet met lokale specialiteiten voor je bereid. Denk hierbij aan koud gerookte zalm, gerookt rendiervlees en traditionele rendierstoofpot. En als het Noorderlicht zich aandient is dit, zo boven op de berg, de perfecte plek om het te kunnen aanschouwen!

Dag 6 | Vrijdag Ijsklimmen & Overnachting in een iglo

‘s Middags maak je kennis met een spannende activiteit: ijsklimmen! Een ervaren en gediplomeerde instructeur voorziet je van geschikte schoenen, stijgijzers, helm en een klimgordel. Hierna kun je proberen de ijzige wand te beklimmen! Uiteraard geeft de instructeur de benodigde aanwijzingen en tips. Het klimmen kan flink wat energie kosten, dus tussendoor is er ruimte om even uit te rusten met een warm drankje bij het vuur.

‘s Avond beleef je misschien wel het hoogtepunt van de week, een overnachting in een echte iglo! Na dinertijd word je vanaf je cottage opgehaald en naar de iglo gebracht. Deze staat vlakbij het Pyhäjärvi meer, bij de boerderij van Antti en Anu. Samen runnen zij hier een kleinschalige manege en bouwen zij in de winter enkele iglo’s. Je hebt wat tijd om de omgeving te verkennen of eventueel het Noorderlicht te spotten wat vanaf deze plek goed te doen is. Maar daarna is het echt tijd om in de warme slaapzak te kruipen voor deze bijzondere overnachting.

De volgende dag staat er een eenvoudig self service ontbijt voor je klaar. Zeg maar kamperen bij de boer... maar dan op z’n Arctisch!

Dag 7 | Zaterdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om zelf naar wens in te vullen.

Dag 8 | Zondag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Tijd om weer te ondooien van al je ijsavonturen!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Sneeuwschoenwandeling
Dag 4
Vrije dag
Dag 5
Huskysledetocht & Diner bij Tsokka
Dag 6
Ijsklimmen & Overnachting in een iglo
Dag 7
Vrije dag
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam