Lapse cottage ijsavontuur met iglo overnachting

Ice ice baby! Overnacht in een iglo, ga ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen en uiteraard op pad met husky's!

Ben je een echte liefhebber van sneeuw en ijs? Dan is deze reis echt iets voor jou! Je slaapt in je eigen Lapse boomstammen cottage met een sauna en open haard. De activiteiten die bij deze reis horen zijn nét iets uitdagender dan anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 20km lange huskytocht, een sneeuwschoenwandeling naar een ijswaterval en ijsklimmen? En als klap op de vuurpijl, slaap je één nacht in een echte sneeuw iglo!

De overnachting in de iglo vormt één van de hoogtepunten bij deze reis. De iglo staat bij de boerderij van Antti en Anu en vlakbij het meer van Pyhäjärvi. Samen runnen zij hier een kleinschalige manege en in de winter bouwen zij enkele iglo’s van sneeuw in een open veld naast de boerderij. Zeg maar kamperen bij de boer… maar dan op z’n Arctisch!

Deze reis heeft een zeer avontuurlijk activiteitenpakket waarbij voldoende vrijheid overblijft om de rest van de week ter plaatse in te vullen. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden van welke activiteiten je los bij kunt boeken.

Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je probleemloos voor de deur van je cottage wordt afgezet.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend.

Activiteiten
Deze reis zit vol sneeuw- en ijsavonturen! Zo maak je een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park naar een ijswaterval, je gaat ijsklimmen en je slaapt één nacht in een echte iglo. Ook maak je een lange hondensledentocht. En wat dacht je van een rit in een pistebully die je bovenop een berg brengt, waar een lekker dinerbuffet met Lapse specialiteiten op je wacht? Indien gewenst kun je daarnaast nog extra activiteiten bijboeken om zo jouw ideale droomreis samenstellen!

Accommodatie
Je verblijft in een gezellige authentieke boomstammen cottage, op loopafstand (max. 500m) van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum van Pyhä. Hier zijn enkele winkeltjes en een supermarkt. Alle cottages zijn voorzien van moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard. De inrichting per cottage kan verschillend zijn.

Je verblijft daarnaast tevens één nacht in een echte iglo!

Verzorging
De reis is op basis van logies, met uitzondering van een dinerbuffet bovenop de berg. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand. Geen zin om zelf te koken? Dan adviseren we je het cateringpakket. Je krijgt elke avond lekker luxe een heerlijk driegangenmenu thuisbezorgd. Tafel dekken en genieten maar! Bekijk hier het menu.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een eigen infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Iglo overnachting
Huskytocht 20km
(3 uur)

Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)
IJsklimmen
(2 uur)
Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg

Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken