Lapland Lodge Ukonhattu

Beleef de mooiste avonturen in Lapland vanuit onze sfeervolle en comfortabele privé lodge

Ben je op zoek naar de ultieme winterse Lapland beleving, waarbij de accommodatie net zoveel indruk op je maakt als de activiteiten? Met je reisgenoten overdag lekker actief bezig zijn in de sneeuw en ’s avonds met een hapje en een drankje rond het haardvuur zitten? Dan is onze full service lodge Ukonhattu precies wat je zoekt!

De lodge Ukonhattu ligt zo’n 120 kilometer boven de poolcirkel, aan de rand van het Pyhäjärvi-meer en met uitzicht op de bergtoppen van het Pyhä-Luosto National Park. Zodra je de sfeervolle lodge binnenstapt, voel je je thuis. De open haard en de kaarsjes branden, de koffie en thee staan klaar, de bedden zijn al voor je opgemaakt, kortom: je vakantie kan direct beginnen. De hele week zorgen de twee hosts van de lodge voor een comfortabel verblijf zodat je zelf nergens aan hoeft te denken. Zij zorgen voor een heerlijk ontbijt & diner en o.a. een warme sauna. In de kou van Lapland voelt de persoonlijke aandacht als een heerlijk warm bad!

Voor de activiteiten ga je op pad met Nederlandse en Finse gidsen. Samen met hen beleef je onvergetelijke ervaringen in de Finse sneeuw! Denk onder andere aan skiën, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en het maken van een sneeuwscooter- en huskytocht. ’s Avonds kun je lekker relaxen in de finse sauna met ijswak of je gaat met je reisgenoten rond het vuur zitten bij het meer of in de finse kota. En met een beetje geluk krijg je ook nog het Noorderlicht te zien!

Onze lodge Ukonhattu is exclusief te boeken voor een gezelschap vanaf 8 volwassen personen en in de vakantieperioden vanaf 10 personen. Het weekprogramma van lodge Ukonhattu bevat praktisch alle highlights van Lapland. Maar wil je bijvoorbeeld liever niet skieën of een andere activiteit ondernemen? Dat kan! We kunnen dan samen het programma aanpassen naar jouw eigen wensen.

1. De historie van de lodge Ukonhattu

2. Het concept
3. De indeling van de lodge

4. Catered chalet met activiteitenprogramma

1. De historie van de lodge Ukonhattu
Het van origine houthakkersverblijf stamt uit ca 1900 en was de verblijfplaats voor de houthakkers die in de bossen van Lapland werkten. De leefomstandigheden van de houthakkers waren erbarmelijk en de verblijven waren in die tijd primitief. In de woonkamer zie je nog veel herinneringen aan hun verblijf, zoals bijvoorbeeld de lange tafels die van dikke boomstammen zijn gemaakt en de grote open haard. 

We hebben de lodge flink onder handen genomen om haar te laten voldoen aan de huidige moderne standaard. De binnenzijde van het huis is echter authentiek gebleven en hierdoor zijn de dikke balken muren nog steeds goed zichtbaar. Kortom, authenticiteit gecombineerd met comfort. De houthakkers van toen moesten eens weten…2. Het concept
In de Ukonhattu is veel mogelijk. Ze is een perfecte uitvalsbasis voor al jouw activiteiten en daarnaast zorgen wij voor de maaltijden, transfers en begeleiding. Omdat we de reizen zelf samenstellen en uitvoeren, kunnen we ze specifiek afstemmen op een thema. We nemen alle zorgen uit handen zodat jij een heerlijk ontspannen en unieke vakantie kan beleven.Heb je dus een groep van 8 volwassen personen of meer (in de vakantieperiode 10 of meer)? Dan kunnen we het verblijf en de activiteiten exclusief voor jouw familie, vriendengroep of collega's verzorgen. Zoveel mensen, zoveel wensen... het standaard programma bevat al veel highlights van Lapland, maar kan ook een leidraad zijn om samen tot een maatprogramma te komen dat aan al jouw wensen voldoet.

Wil je liever niet skiën en ben je meer geïnteresseerd in het Noorderlicht? Dan is bijvoorbeeld het programma van het Aurora Avontuur wellicht een betere optie voor je. Ben je op zoek naar meer avontuur? Dan is de wintertrekking Into the Wild vast iets voor jou. De programma’s van deze groepsreizen kunnen we ook exclusief voor jouw groep uitvoeren.

3. Indeling
De lodge is geschikt voor een groep van 8 tot 14 personen. Er zijn 6 slaapkamers, 2 badkamers, een 4-persoons sauna in huis en een losse 14-persoons sauna aan het meer. Buiten is er een Laavu (open vuurhut) en een Lapse Kota met vuurplaats. Bekijk hier alle specificaties van de lodge. & Klik hier voor een sfeerimpressie

4. Catered chalet met activiteitenprogramma

De lodge Ukonhattu is alleen te boeken in combinatie met een compleet activiteitenprogramma. De hosts en activiteitenbegeleider zorgen hierbij voor een comfortabel verblijf zodat je volop kunt genieten van je vakantie. De hosts bewonen een appartement met eigen opgang in de lodge en zorgen dagelijks voor een lekker ontbijt en vers gekookt diner. Er is een vast menu waarbij lokale specialiteiten zeker op het menu zullen staan.De hosts en activiteitenbegeleider kennen de regio op hun duimpje. Ze kunnen je prima informeren over alle mogelijkheden van de Scandinavische wintersporten. Daarnaast kunnen ze je uit eigen ervaring alles vertellen over de kou en geschikte kleding.

Kortom, de sfeervolle lodge Ukonhattu en alle winterse activiteiten die je van daaruit zal ondernemen, bezorgen je een ervaring die je nooit meer vergeet!

Highlights

E-Snowmobile tocht Amethistenmijn
(6-7 uur)
Huskytocht 
(3 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(3,5-4 uur)
Diner bij de rendierfarm
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
2 Dagen skiën
IJsvissen
Sauna met ijswak
Bezoek Santa Village
Nederlandse begeleider

Nu boeken