Vlucht & Bagage
Met onze directe vluchten, uitgevoerd door Transavia, brengen wij je binnen 3 uur van Amsterdam Schiphol naar Rovaniemi. Hier word je opgevangen wordt door één van onze activiteitenbegeleiders. Vervolgens stap je in een comfortabele bus die je in een kleine twee uurtjes naar je accommodatie brengt. 

Onderstaand vind je alle informatie over je vlucht en wat je mee mag nemen aan bagage. 

  1. Wat zijn de voorlopige vliegtijden van de Transavia vlucht naar Rovaniemi?
  2. Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht?
  3. Wat verstaat Transavia onder een wintersportuitrusting?
  4. Hoeveel hand- of cabinebagage mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht?
  5. Wat voor kleding trek ik aan aan boord van het vliegtuig?
  6. Wanneer kan ik de reispapieren en tickets verwachten?
  7. Hoe kan ik een stoel reserveren of extra bagage bijboeken?
  8. Hoe druk is het op Schiphol?


Voorlopige vluchttijden
Het voorlopige vluchtschema 2024-2025 van de Transavia vluchten van Amsterdam naar Rovaniemi:

HEENREIS AMSTERDAM - ROVANIEMI
21 december t/m 15 maart | HV121 | 06:10 - 10:15 uur 

TERUGREIS ROVANIEMI - AMSTERDAM
28 december t/m 21 maart | HV122 | 11:00 - 13:10 uur 

Note: Alle vluchttijden zijn onder voorbehoud. Als reisorganisatie hebben wij geen invloed op wijzigingen van de vluchttijden en/of de vluchtschema’s. De vlucht wordt niet los door Transavia aangeboden, het klopt dus dat je deze niet op www.transavia.nl terug kan vinden.

Ruimbagage
Je mag 20 kg ruimbagage meenemen en hoeft daar niets voor bij te betalen. Wel zo fijn met al die winterbagage! Daarnaast mag je zonder extra kosten je eigen wintersportuitrusting (maximaal 15 kg) meenemen. Voorwaarde is wel dat je dit vooraf aangeeft bij je boeking.

Eventuele overbagage betaal je bij de check-in op de luchthaven. Je mag per persoon maximaal 50 kg bagage meenemen en een koffer mag nooit meer dan 32 kg wegen. Maximale afmeting is 70x60x30cm.

Voor baby’s <2 jaar mag je kosteloos 10 kg bagage meenemen (koffer, buggy of Maxi Cosi) en geen handbagage. Lees hier de regels voor vliegen met een baby. 

Scandinavian Wintersports is niet verantwoordelijk voor vertraagde of zoekgeraakte bagage.

Wintersportuitrusting
Je wintersportuitrusting mag maximaal 15 kg wegen en kan bestaan uit:


Je ski’s of snowboard  moet verpakt zijn in een ski- of snowboardtas, schoenen mogen eventueel in een losse (ski)tas. Andere items dan de genoemde wintersportuitrusting zijn niet toegestaan. 

Hand- en cabinebagage
Je mag per persoon 1 stuk handbagage meenemen in de cabine. Dit mag een tas zijn met de maximale afmeting van 40 x 30 x 20 cm.

Is je tas of trolley groter? Dan wordt dat als cabinebagage gezien en moet je extra betalen. Voor de cabinebagage geldt een maximale grootte van 55 x 35 x 25 cm en geldt een tarief van € 10 per enkele reis en kun je zelf vanaf 5 weken tot 48 uur voor vertrek van je vlucht bijboeken via Transavia.com.Er is plek voor 70 stuks cabinebagage in de cabine. Boek je op tijd, dan heb je de zekerheid dat je stuk bagage mee in de cabine mag.

Let op: De hand- en cabinebagage mag gezamelijk maximaal 10kg wegen!

Als de hand- of cabinebagage niet aan genoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze ingenomen en als ruimbagage gerekend.

Je hand- of cabinebagage moet voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Daarom moet je vloeistoffen en gels bij de handbagagecontrole apart aanbieden in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk. Stop deze bij elkaar in één doorzichtige hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter. Je mag per persoon één plastic zak meenemen. Er zijn geen beperkingen voor babyvoeding, medicijnen en koelelementen voor medicijnen vervoer. Kijk op www.schiphol.nl voor de laatste EU-regels op het gebied van vloeistoffen en gels in je handbagage.

Belangrijk: Accu's, powerbanks en batterijen mogen alleen mee in de handbagage!

Kledingadvies voor in het vliegtuig

De kleding voor aan boord van het vliegtuig is heel persoonlijk, maar je normale, casual kleding volstaat. Houd er echter rekening mee dat je na aankomst te maken krijgt met koude temperaturen. Een handige tip daarom is om je winterjas, handschoenen en muts in je handbagage mee te nemen. Die heb je dan meteen voor handen bij aankomst!
.

Reispapieren
Je kunt je reispapieren inclusief vluchtvouchers circa 2 weken voor vertrek via de post verwachten. Als je de reis kort voor vertrek hebt geboekt, ontvang je de reisbescheiden ook per e-mail.

Stoelen reserveren & extra (cabine)bagage bijboeken
Vanaf 5 weken tot 48 uur voor vertrek van je vlucht kun je zelf een stoelreservering maken via Transavia.com. Ook kun je eventueel nog extra bagage bijboeken. Voor zowel een stoelreservering als de extra bagage betaal je een vergoeding. De tarieven hiervoor vind je op de website van Transavia.

Let op: Omdat deze vlucht geen reguliere charter of lijndienstvlucht is, staat deze niet gepubliceerd op de site van Transavia. Log dus niet in op een eventueel bestaand account, maar kies voor de optie: Inloggen met boekingsgegevens.

Let op: Boek je ruimbagage vóórdat je (online) bent ingecheckt. Na het inchecken kun je niets meer veranderen aan je boeking.

Drukte op de luchthaven van Schiphol
Je kunt de verwachte drukte op jouw reisdag in de gaten houden op: https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag.