Lapse cottage avontuur

Beleef de mooiste avonturen vanuit een Lapse boomstammen cottage

Altijd al in zo'n knusse Lapse boomstammen cottage met een dik pak sneeuw op het dak willen verblijven? Voorzien van een lekkere sauna en een gezellige open haard. Daarnaast zou je graag de activiteiten willen doen die Lapland zo speciaal maken, maar verder wil je lekker veel vrijheid. Het liefst in een omgeving die niet overvol is met toeristen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is de reis Lapse cottage avontuur in Pyhä precies wat je zoekt.

Bij deze individuele reis verblijf je in een gezellige boomstammen cottage, voorzien van open haard en sauna en geschikt voor 2 tot 4 personen.

Een avontuurlijke activiteitenprogramma met niet te missen hoogtepunten is inclusief, maar deze is eenvoudig uit te breiden met andere activiteiten zoals crosscountry skilessen, rendiersledetocht, ijskarten, ijsklimmen en nog veel meer. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je probleemloos voor de deur van je cottage wordt afgezet.

Wil je met een groter gezelschap komen? Dan kan dat volgens hetzelfde principe en zoeken we een grotere cottage voor je. Je kunt ook even een kijkje nemen bij de meer uitgebreide reis Lapse cottage avontuur voor 6 personen en meer.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. 

Activiteiten
Deze reis is een combinatie van vrijheid en comfort. Vandaar dat we alvast een aantrekkelijk programma hebben samengesteld. Zo rij je met een sneeuwscooter naar de huskyfarm, waar je vervolgens een huskysledetocht van 10 km maakt. Ook staat er een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park op het programma. En Noorderlicht? Om de kansen te vergroten brengen we je met een pistebully bovenop de berg, waar een lekker dinerbuffet op je wacht met Lapse specialiteiten. Het is warm in het restaurant, maar zodra het Noorderlicht zich aandient sta je binnen enkele tellen buiten in de sneeuw op één van de beste plekken om het te kunnen zien. Het mooie van deze reis is dat je hem kunt uitbreiden met extra activiteiten naar keuze. 

Accommodatie
Je verblijft in een gezellige authentieke boomstammen cottage, op loopafstand van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum van Pyhä. Hier zijn enkele winkeltjes en een supermarkt. Alle cottages zijn voorzien van moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard. De inrichting per cottage kan verschillend zijn.

Verzorging
De reis is op basis van logies, met uitzondering van een dinerbuffet bovenop de berg. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand van je accommodatie.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Sneeuwscootertocht naar huskyfarm incl. huskytocht 10km
(6 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(3,5-4 uur)
Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken