Lapse cottage avontuur

Beleef de mooiste avonturen vanuit een Lapse boomstammen cottage

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Vandaag tussen 17:00 en 18:00 uur is er bij ons meetingpoint tevens de mogelijkheid om alvast je sneeuwschoenen en stokken op te halen. Alternatief is om deze na de georganiseerde tocht mee te nemen. Je mag ze de hele week gebruiken!

Note: De cottage is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 2 | Zondag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. 

Dag 3 | Maandag Sneeuwschoenwandeling door National Park incl. lunch

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5-4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 4 | Dinsdag Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm & huskytocht

+ 2

Vandaag ga je lekker op pad met de sneeuwscooters, een wettig vervoersmiddel hier in Lapland. Nadat je bent voorzien van een warme uitrusting, krijg je instructies van een lokale gids over het besturen van de sneeuwscooter. Je volgt met twee personen per scooter een spoor dat je door dichte bossen en over het moeras richting de huskyfarm leidt. Daar aangekomen staan de honden al te popelen om de sleden te trekken! Na een korte instructie maak je een tocht door het bos en over de arctische vlakten. De rit is ongeveer 10 kilometer lang en natuurlijk kun je onderweg wisselen van bestuurder. Wij maken gebruik van tweepersoonssleden, er is dus tijd om even rustig in de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Na afloop is er de gelegenheid de kennel te bekijken en puppies te knuffelen.

Om weer even op te warmen voor de terugtocht, wordt er aansluitend een heerlijke soeplunch in restaurant Kopara geserveerd. Na de lunch gaat de rit per sneeuwscooter weer retour naar Pyhätunturi.

Note: Het totale programma duurt ca. 5 à 6 uur en is inclusief lunch. Om een sneeuwscooter te besturen moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.

Dag 5 | Woensdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen.

Dag 6 | Donderdag Traditioneel Laps diner bovenop de berg

+ 1

‘s Avonds is het tijd voor een wel heel bijzonder diner. Een speciale pistebully brengt ons naar de top van Pyhätunturi. Hier ligt het idyllische Lapse restaurant Tsokka. Hier worden we ontvangen met een glaasje glöggi (Scandinavische glühwein). Tsokka heeft een heerlijk buffet met lokale specialiteiten voor ons bereid. Denk hierbij aan koud gerookte zalm, gerookt rendiervlees, traditionele rendierstoofpot en nog veel meer lekkers. Als het Noorderlicht zich aandient is deze plek, zo boven op de berg, tevens de perfecte om het te kunnen aanschouwen!

Dag 7 | Vrijdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. 

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk met vele mooie herinneringen aan Lapland!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Sneeuwschoenwandeling
Dag 4
Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm & huskytocht
Dag 5
Vrije dag
Dag 6
Diner bovenop de berg
Dag 7
Vrije dag
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam