Aurora Avontuur

Groepsreis met volledig verzorgd programma in het teken van Noorderlicht

De Tunturi is een prachtige vrijstaande boomstammen lodge met twee etages, die net iets buiten het skigebied ligt. Het dorpscentrum is middels een voetpad goed te bereiken. De lodge is perfect voor samengestelde groepen en vormt een goede uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Vlakbij de logde liggen diverse plekken met vrij uitzicht op het Noorden zodat je op loopafstand goed Noorderlicht kan spotten.
Tunturi lodge foto's
Indeling

Totale oppervlakte: ca. 600m2

Slaapkamers: 7, allen met eigen sanitair & TV

Slaapplaatsen totaal: 14
 


Faciliteiten

Het hart van de lodge is een grote stenen haard en een ruime woonkamer met balkon. Daarnaast is er een grote gezamenlijke keuken voorzien van veel faciliteiten als vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast en vriezer. Tegenover de keuken vind je de eetruimte.Een etage lager is er een grote gemeenschappelijke sauna welke vrij te gebruiken is. Ernaast is een kamer met zitjes en openhaard om bij te komen na een sauna sessie. Ook vind je op deze begane grond een ontspanningsruimte met een snookertafel, dartboard, tafeltennistafel en TV.Buiten is er een open vuurhut die je vrij kunt gebruiken.

Inclusief

Twee sets handdoeken per persoon (2x2), bedlinnen, haardhout en eindschoonmaak. Verder is koffie/thee en bessensap vrij verkrijgbaar. Wij checken de lodge vooraf voor je in, je wordt vanaf de luchthaventransfer direct bij de accommodatie afgezet en op de dag van vertrek weer opgehaald.De Tunturi lodge is rookvrij en huisdieren zijn niet toegestaan.


Vlucht & Bagage
Met onze directe vluchten, uitgevoerd door Transavia, brengen wij je binnen 3 uur van Amsterdam Schiphol naar Rovaniemi of Kittilä Hier word je opgevangen wordt door één van onze activiteitenbegeleiders. Vervolgens stap je in een comfortabele bus die je in een kleine twee uurtjes naar je accommodatie brengt. Natuurlijk stoppen we nog even bij Santa Village om even stil te staan bij je stap over de poolcirkel! Hier is ook gelegenheid om de Kerstman te bezoeken, de eerste souvenirs in te slaan of om iets te eten of te drinken.

Onderstaand vind je alle informatie over je vlucht en wat je mee mag nemen aan bagage. 

 1. Wat zijn de voorlopige vliegtijden van de Transavia vlucht naar Rovaniemi of Kittilä?
 2. Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht?
 3. Wat verstaat Transavia onder een wintersportuitrusting?
 4. Hoeveel handbagage mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht?
 5. Wat voor kleding trek ik aan aan boord van het vliegtuig?
 6. Wanneer kan ik de reispapieren en tickets verwachten?
 7. Hoe kan ik een stoel reserveren of extra bagage bijboeken?
 8. Reisadvies Finland en Digitaal Corona Certificaat


Voorlopige vluchttijden

Onderstaand vind je een indicatie van de vluchttijden. Deze zijn onder voorbehoud. De exacte (lokale) vertrek- en aankomsttijden en de vliegroute krijg je circa 2 weken voor vertrek en staan op je vluchtvoucher. Alle vermelde tijden op de vluchtbevestiging zijn lokale tijden*. Tot aan het moment van vertrek kunnen zich nog wijzigingen voordoen.

* In Finland is het één uur later dan in Nederland.

Het voorlopige vluchtschema 2021-2022 van de Transavia vluchten van Amsterdam naar Rovaniemi en Kittilä:

HEENREIS AMSTERDAM - ROVANIEMI
26 december t/m 20 maart | HV121 | 06:20 - 10:30 uur

TERUGREIS ROVANIEMI - AMSTERDAM
26 december t/m 27 maart | HV121 | 11:00 - 14:50 uur

Op de terugreis vindt er een tussenlanding plaats op Kittilä, je verlaat het vliegtuig hierbij niet.

HEENREIS AMSTERDAM - KITTILÄ
19 december | 06:10 - 11:55 uur

TERUGREIS KITTILÄ - AMSTERDAM
26 december | 11:10 - 13:25 uur

Op de heenreis vindt er een tussenlanding plaats op Kuusamo, je verlaat het vliegtuig hierbij niet.

Note: als reisorganisatie hebben wij geen invloed op wijzigingen van de vluchttijden en/of de vluchtschema’s.

Ruimbagage
Je mag 20 kg ruimbagage meenemen en hoeft daar niets voor bij te betalen. Wel zo fijn met al die winterbagage! Daarnaast mag je zonder extra kosten je eigen wintersportuitrusting (maximaal 15 kg) meenemen. Voorwaarde is wel dat je dit vooraf aangeeft bij je boeking.

Eventuele overbagage betaal je bij de check-in op de luchthaven. Je mag per persoon maximaal 50 kg bagage meenemen en een koffer mag nooit meer dan 32 kg wegen.

Voor baby’s <2 jaar mag je kosteloos 10 kg bagage meenemen (koffer, buggy of Maxi Cosi) en geen handbagage. Lees hier de regels voor vliegen met een baby. 

Scandinavian Wintersports is niet verantwoordelijk voor vertraagde of zoekgeraakte bagage.

Wintersportuitrusting
Je wintersportuitrusting mag maximaal 15 kg wegen en kan bestaan uit:

 • 1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken & skihelm of
 • 1 snowboard met 1 paar schoenen & snowboardhelm of
 • 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm


Je ski’s of snowboard  moet verpakt zijn in een ski- of snowboardtas, schoenen mogen eventueel in een losse (ski)tas. Andere items dan de genoemde wintersportuitrusting zijn niet toegestaan. 

Handbagage
Je mag per persoon 1 stuk handbagage meenemen in de cabine. Dit mag een trolly of een tas zijn van maximaal 10 kg. Het maximale formaat is 45 cm (L) x 40 cm (B) x 25 cm (H). 

Als de handbagage niet aan genoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze ingenomen en als ruimbagage gerekend.

Je handbagage moet voldoen aan de EU-veiligheidsregels. Daarom moet je vloeistoffen en gels bij de handbagagecontrole apart aanbieden in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk. Stop deze bij elkaar in één doorzichtige hersluitbare plastic zak van maximaal 1 liter. Je mag per persoon één plastic zak meenemen. Er zijn geen beperkingen voor babyvoeding, medicijnen en koelelementen voor medicijnen vervoer. Kijk op www.schiphol.nl voor de laatste EU-regels op het gebied van vloeistoffen en gels in je handbagage.

Belangrijk: Accu's, powerbanks en batterijen mogen alleen mee in de handbagage!

Kledingadvies voor in het vliegtuig

De kleding voor aan boord van het vliegtuig is heel persoonlijk, maar je normale, casual kleding volstaat. Houd er echter rekening mee dat je na aankomst te maken krijgt met koude temperaturen. Een handige tip daarom is om je winterjas, handschoenen en muts in je handbagage mee te nemen. Die heb je dan meteen voor handen bij aankomst!
.

Reispapieren
Je kunt je reispapieren inclusief vluchtvouchers circa 2 weken voor vertrek via de post verwachten. Als je de reis kort voor vertrek hebt geboekt, ontvang je de reisbescheiden ook per e-mail.

Stoelen reserveren & extra bagage bijboeken
Vanaf 6 weken tot 48 uur voor vertrek van je vlucht kun je zelf een stoelreservering maken via Transavia.com. Ook kun je eventueel nog extra bagage bijboeken. Voor zowel een stoelreservering als de extra bagage betaal je een vergoeding. De tarieven hiervoor vind je op de website van Transavia.

Reisadvies Finland & Digitaal Corona Certificaat
De kleurcode voor Finland is geel. Dat betekent dat de Nederlandse overheid reizen naar Finland toestaat, maar let op: er zijn inreisbeperkingen vanuit de Finse overheid. Bekijk hier het complete reisadvies.