Aurora Avontuur - Tietotunturi

Groepsreis met volledig verzorgd programma in het teken van Noorderlicht

Noorderlicht zien! Dit is voor velen een wens die hoog op de bucketlist staat. Voor deze mensen hebben we een actieve en volledig verzorgde groepsreis in het thema van Noorderlicht. Er is een lekker vol programma met een aantal unieke activiteiten. Dit onder begeleiding van een Nederlandse reisbegeleider en samen met een kleine groep reizigers die hetzelfde doel nastreeft als dat van jou: het zien van het bijzondere Noorderlicht!


Locatie

Pyhä is een klein plaatsje dat ongeveer 120 km boven de poolcirkel ligt, aan de rand van het Pyhätunturi National Park. Pyhätunturi, ook wel de 'Heilige berg' genoemd, is een prachtig skigebied met afdalingen in vele gradaties voor alle niveaus. Het klimaat maakt de sneeuwcondities uitstekend! De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de Pyhä-Luosto regio. Hierdoor krijg je een goede indruk van de diversiteit van de regio. Natuurlijk regelen wij bij deze activiteiten steeds het vervoer tussen de locaties!


Activiteiten

We organiseren het Aurora Avontuur ruim 10 jaar met veel succes. Omdat het zien van het Noorderlicht natuurlijk het hoofddoel is bij deze reis, onderneem je veel activiteiten in de avonduren. Er is een dagelijks programma vol met activiteiten die Lapland zo bijzonder maken, zoals natuurlijk een sneeuwscooter- en een huskysledetocht. Onze accommodatie ligt vlakbij een aantal goede uitzichtpunten. We hoeven dus geen grote speurtochten te organiseren om het Noorderlicht te spotten.

Je hebt sowieso de hele week een paar sneeuwschoenen en een thermo overal tot je beschikking, dus je bent goed voorbereid om ’s avonds op zoek te gaan naar het Noorderlicht!Accommodatie & Verzorging

De uitvalsbasis van deze bijzondere reis is de prachtige lodge Tunturi. We hebben deze accommodatie de hele week exclusief voor de groep afgehuurd. De Tunturi ligt net buiten het dorp en op loopafstand van een aantal goede spotplekken voor het Noorderlicht. 

De lodge heeft 7 tweepersoonskamers, allen voorzien van eigen douche en toilet. Uitgebreide informatie over de lodge vind je hier.


Het ontbijt en diner wordt verzorgd door een lokaal restaurant. Er is een grote gezamenlijke keuken waar je koffie en thee kunt bereiden (inclusief) en je zelf nog bijvoorbeeld een lunch kunt bereiden.

Als je de reis alleen boekt, verblijf je met een reisgenoot van dezelfde sekse op een kamer. Wil je liever alleen op een kamer? Dan geldt hiervoor een toeslag.

De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Highlights

Sneeuwscootertocht
(3 uur)
Noorderlicht fotografie workshop
(2 uur)
Kookavond op rendierfarm
(3 uur)
Huskytocht 20km
(3 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)
Bezoek Amethistenmijn
(2 uur)
Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg
IJsvissen
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
Sauna met ijswak
Nederlandse begeleider

Nu boeken