Ski & Natuur | Wintersporten Scandinavische stijl

Een luxe appartement tussen skipiste en National Park

Geniet bij deze reis van een heerlijke wintersport vakantie in Scandinavische stijl. Direct vanuit je appartement stap je op de ski’s voor een dag op de pistes van Pyhätunturi. Maar je kunt ook je sneeuwschoenen onderbinden voor een sneeuwschoenwandeling in het Pyhä-Luosto National Park. De nieuwe en stijlvolle Parkside Apartments liggen namelijk op de grens van het National Park én aan de skipiste. Ze zijn ruim en modern Scandinavisch ingericht en dankzij de glazen serre heb je vanuit je luie stoel een eerste rang uitzicht op de prachtige natuur en piste …en met wat geluk op het Noorderlicht!


Locatie

Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. Activiteiten
Om je optimaal op weg te helpen, hebben we alvast twee typisch Scandinavische outdooractiviteiten aan je programma toegevoegd. Een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park en een crosscountry skiles met korte tocht (langlaufen). Ook heb je de hele week de beschikking over een set sneeuwschoenen zodat je zelf nog op pad kunt voor een sneeuwschoenwandeling.

Uiteraard kunt je het programma zelf nog aanvullen met overige gewenste activiteiten als bijvoorbeeld een huskytocht of sneeuwscootertocht. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
De nieuwe en luxe twee slaapkamer Parkside Apartments liggen aan de piste en op de rand van het Pyhä-Luosto National Park. Zodra je de deur uitstapt, voel je de natuur! De appartementen zijn ski-in, ski-out want de lift ligt op slechts 20 meter van je appartement. Verder liggen alle locale services in het centrum van Pyhä op loopafstand.

De appartementen zijn naar het Noorden gericht en hebben een glazen serre met open haard (bio-gashaard). Zo kun je het terras gebruiken voor het bekijken van het Noorderlicht en indien nodig het terras verwarmen. Maar ook zonder Noorderlicht kun je in de glazen serre comfortabel en sfeervol genieten van het natuurlandschap! Verzorging

De reis is op basis van logies. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand. Geen zin om zelf te koken? Dan is het cateringpakket misschien wel wat voor je! Je wordt dan dagelijks verrast met een lekker driegangendiner. Kijk bij data en prijzen onder 'extra activiteiten' voor meer informatie.

Scandinavian Wintersports in de regio 

Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Luxe appartement aan piste
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken