Lapland Puur natuur

Lapland ongemotoriseerd vanuit een luxe appartement naast het National Park

Een heerlijke reis in Lapland om lekker van de Lapse natuur te genieten! Romantisch samen met zijn tweeën of met het gezin. Want er is voor elk wat wils. Wanneer je de sneeuwschoenen onderbindt, sta je in een paar passen in het Pyhä-Luosto National Park. Wil je echter liever skiën, dan stap je zo voor de deur op. Daarnaast ga je nog op pad met rendieren en natuurlijk husky's, allemaal pure activiteiten zonder dat er een motor aan te pas komt.

De nieuwe en stijlvolle Parkside Apartments zijn ruim en modern Scandinavisch ingericht en dankzij de glazen serre heb je vanuit je luie stoel een eerste rang uitzicht op de prachtige natuur en piste …en met wat geluk op het Noorderlicht!


Locatie

Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. Activiteiten
Je beleeft Lapland op een pure manier, de activiteiten zijn daarop aangepast. Er is een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park en een crosscountry skiles met korte tocht (langlaufen). Je maakt kennis met het leven op de rendierfarm en gaat de natuur in met husky's. Ook heb je de hele week de beschikking over een set sneeuwschoenen zodat je zelf nog op pad kunt voor een sneeuwschoenwandeling.

Uiteraard kunt je het programma zelf nog aanvullen met overige gewenste activiteiten als bijvoorbeeld ijsklimmen, paardrijden of een e-sneeuwscootertocht. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
De luxe twee slaapkamer Parkside Apartments liggen aan de piste en op de rand van het Pyhä-Luosto National Park. Zodra je de deur uitstapt, voel je de natuur! De appartementen zijn ski-in, ski-out want de lift ligt op slechts 20 meter van je appartement. Verder liggen alle locale services in het centrum van Pyhä op loopafstand.

De appartementen zijn naar het Noorden gericht en hebben een glazen serre met open haard (bio-gashaard). Zo kun je het terras gebruiken voor het bekijken van het Noorderlicht en indien nodig het terras verwarmen. Maar ook zonder Noorderlicht kun je in de glazen serre comfortabel en sfeervol genieten van het natuurlandschap! Verzorging

De reis is op basis van logies. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand van je accommodatie.

Scandinavian Wintersports in de regio 

Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Luxe appartement aan piste & National Park
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)
Bezoek rendierfarm met sledetocht
(2 uur)
Huskysledetocht (3 uur)
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken