Skiweekend Lapland

Een lang weekend skiën in Lapland met een verblijf in een hotel aan de piste

Staat skiën in Lapland hoog op je bucket list, maar je kunt of wilt geen hele week weg? Dan is dit ski-weekend in lapland de perfecte reis voor jou! Je verblijft 3 nachten in een hotel direct aan de piste in het Finse ski resort Pyhä... en dat tegen een zeer scherp actietarief! Je kunt het hele weekend skiën, maar ook typsische Lapland activiteiten als een huskytocht of sneeuwscootertocht zijn mogelijk. Dus verzamel wat vrienden, familie of bedrijf en ga lekker een lang weekend skiën boven de Poolcirkel!

De pistes in Lapland hebben minder kilometers dan je misschien gewend bent van de Alpen, maar zijn zeker niet minder uitdagend. Daarnaast zijn er mooie en veilige off piste mogelijkheden en is de droge sneeuw van uitstekende kwaliteit. Bovendien is maart een heerlijke periode om te skiën in Lapland, er ligt veel sneeuw, de dagen zijn lekker lang en de temperaturen mild.

Uiteraard kun je de reis aanvullen met activiteiten die een wintervakantie in Lapland zo bijzonder maken. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied dat zo'n 120 km boven de poolcirkel ligt. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter aantreft. Zo is er o.a. een officiële FIS afdaling en een aantrekkelijk funpark. Ook zijn er goede en veilige mogelijkheden voor toerskiën.

Pyhä is het eerste en enige klimaatneutrale skigebied in heel Finland.

Reisperiode 
Dit lange weekend heeft één mogelijke vertrekdatum: 23 maart. Maart is een heerlijke periode om naar Lapland te gaan; er ligt veel sneeuw, de temperaturen zijn mild, de dagen lang en de zon laat zich regelmatig zien. Geen zorgen over het noorderlicht, want ook voor het zien van dit bijzondere spektakel zit je goed in maart!

Activiteiten
Een liftpas voor twee dagen is inbegrepen en je wintersportuitrusting mag je gratis meenemen aan boord van het vliegtuig. Beschik je niet over eigen materiaal? Dan kun je dat bijboeken. Naast skiën zijn er veel verschillende activiteiten te beleven die je reis naar Lapland nog avontuurlijker maken. Wat dacht je van een sneeuwscootertocht, ijsklimmen, fatbiken of een huskytocht? Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
Je verblijft in een tweepersoonskamer van het Pyhätunturihotel. Dit hotel ligt halverwege de berg en direct aan de piste. Het hotel is tevens het centrale punt van Pyhä, voor zowel faciliteiten als vertier. Er is o.a. een sauna en fitnessruimte waar je gebruik van kunt maken. Je krijgt een eigen skilocker en er is een wax-kamer. 

Verzorging
Ontbijt is inbegrepen. Indien gewenst kun je avondmaaltijden in buffetvorm bijboeken. 

Scandinavian Wintersports in de regio
In Pyhä is een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten. 

Highlights

Hotel direct aan de piste
Ontbijt
Liftpas (2 dagen)
Bezoek Santa Village
Mogelijkheid tot bijboeken extra activiteiten

Nu boeken