Wintersportavontuur op IJsland

Skiën en andere activiteiten in Noord IJsland

Zeg je IJsland dan denk je meteen aan vikings, vulkanen en geisers. Maar wist je dat je op IJsland ook heel goed kunt skiën? Je zou het misschien niet verwachten, maar op IJsland vind je meerdere skigebieden! De gebieden zijn niet uitgebreid, maar de uitzichten op het overweldigende landschap grandioos! Ook zijn er goede mogelijkheden om off-piste te skiën of te toeren. En wat dacht je van catskiën op normaal onbereikbare plekken? Tel daar het noorderlicht bij op en skiën op IJsland wordt beslist de moeite waard om een keer te proberen. Al is het alleen maar om IJsland toe te kunnen voegen aan je ski bucketlist!

Natuurlijk reis je niet naar IJsland om alleen te skiën, want er is nog zoveel meer te zien en doen. Daarom combineren we deze 8-daagsereis naar Noord IJsland met een boel sightseeing en andere activiteiten. Samen met een Nederlandse reisbegeleider en een klein groepje medereizigers breng je o.a. een bezoek aan de Myvatn regio, de Godafoss waterval, en kan een duik in het Myvatn Nature Bath natuurlijk niet ontbreken. Op de vrije dag in het programma kun je een activiteit naar keuze bijboeken. 

Locatie
Je reist met een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Akureyri in Noord-IJsland. Noord-IJsland is misschien niet het meest bekende deel van IJsland, maar zeker niet minder mooi! Akureyri is een gemoedelijk stadje, gelegen aan het Eyjafjord en omringd door bergen met toppen tot wel 1500 meter hoog. De uitzichten op de bergen vanuit de stad zijn dan ook zeer indrukwekkend. In de fjord zwemmen het hele jaar rond walvissen en het noorderlicht wordt in deze regio zeer vaak waargenomen. Iets buiten Akureyri bevindt zich het skigebied Hlíðarfjall, door de IJslanders bestempeld als het beste skigebied van IJsland. Hier ga je dan ook zeker naartoe. In het bergengebied rond Akureyi (troll peninsula) bevinden zich nog meer kleine skigebiedjes en sommigen zul je ook bezoeken. 

Iets ten oosten van Akureyri vinden we de Mývatn regio. Mývatn is het vierde grootste meer van het land. Vanwege de rust, het vogelleven en de vulkanische activiteit is het meer, inclusief de hele omgeving, een van de mooiste plekken van het land om te bezoeken. Myvatn ligt in een zeer actief geothermisch gebied, waardoor het een unieke geologie heeft. Dit meer is een soort centrum voor vreemde natuurverschijnselen en daardoor lijkt het soms alsof je je op een andere planeet bevindt. Hier vind je o.a. kratervulkanen, pruttelende modderpoelen, vreemde lavaformaties en kratereilandjes gevorm door lava-explosies. 

Activiteiten
Skiën, snowboarden of langlaufen met uitzicht op het fjord, sleeën, geothermische baden, kokende modderpoelen, bevroren watervallen, met sneeuw bedekte kraters en het noorderlicht. Je gaat het allemaal beleven tijdens deze unieke wintersportreis. Je gaat zelfs een dag catskiën waarbij je met een pistebully de berg op gaat om op plekken te skiën waar je anders niet kunt komen.

Accommodatie & verzorging
Je verblijft in een tweepersoonskamer of appartament van hotel North, gelegen op ca. 3 km afstand van Akureyri. Het uitzicht op de omringende bergen is hier werkelijk prachtig, en het noorderlicht is hier ook goed te zien als het er is.  Het verblijf is inclusief ontbijt.

Belangrijk
IJsland is alleen geschikt voor reizigers met een flexibele instelling! Niets is zo veranderlijk als het weer op IJsland. Regelmatig worden wegen afgesloten wegens hevige sneeuwval of kunnen activiteiten niet doorgaan wegens bijvoorbeeld een storm. De IJslanders weten niet beter en zijn dan ook zeer flexibel van aard. Het kan dus altijd zijn dat programmaonderdelen worden verplaatst, of als het echt niet anders kan, geannuleerd moeten worden. 

Highlights

Skien in verschillende skigebieden
Catskiën
Noorderlicht tour 
Myvatn sightseeing tour (Diamond cirkel)
Goðafoss waterval (Diamond cirkel)
Bezoek aan Mývatn Nature Baths (geothermisch bad)
Hottub
Nederlandse begeleiding

 

Nu boeken