Lapse cottage vrij | Langlauf

Vrijstaande cottage met langlaufski's en sneeuwschoenen voor de hele week

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

+ 2

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

De sneeuwschoenen & stokken staan al klaar bij je huisje.

Note: De cottage is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 2 | Zondag Crosscountry les en tocht

1

Bij de skiverhuur dat direct naast de tracks ligt, wacht de (Nederlandse) instructeur je op. Nadat je hier de langlaufski’s en schoenen hebt gekregen, kan de kennismakingsles meteen beginnen! De basisbeginselen van langlaufen worden tijdens een tocht in stapjes behandeld. Deze zijn niet heel moeilijk te leren, maar een juiste techniek bespaart je veel energie en vergroot het plezier om de omgeving op ski’s te verkennen.

De tocht is ca. 5-7 km en in totaal zijn we ca. 2,5 - 3 uur onderweg. Afhankelijk van de omstandigheden drinken we onderweg of na afloop samen nog koffie/thee met een heerlijke Finse 'munkki' om de energiebehoeften aan te vullen!

De langlaufski's neem je na de tocht mee naar huis en kun je de hele week gebruiken. Er zijn verschillende tochten voor alle niveaus mogelijk, de instructeur helpt je graag met het adviseren in een route.

Dag 3 | Maandag Vrij te besteden

+ 1

De hele week kun je lekker zelf op pad en het gebied verkennen. Je kunt hiervoor de sneeuwschoenen of langlaufski's gebruiken.

Mocht je nog een andere activiteit willen ondernemen dan kan dat. Scandinavian Wintersports heeft, naast een team van reisbegeleiders, een eigen kantoor in Pyhä. Hier kun je terecht voor informatie over de regio en het boeken van diverse activiteiten zoals; huskysledetocht, sneeuwscooteren, fatbiketours, rendiersledetocht, ijskarten etc. ...dat is wel zo makkelijk!

Dag 4 | Dinsdag Vrij te besteden

Vandaag is vrij te besteden.

Dag 5 | Woensdag Vrij te besteden

Vandaag is vrij te besteden.

Dag 6 | Donderdag Vrij te besteden

Vandaag is vrij te besteden.

Dag 7 | Vrijdag Inleveren langlaufski's & sneeuwschoenen

1

Vandaag lever je de langlaufski's en sneeuwschoenen weer in. Deze worden aan het eind van de middag opgehaald vanaf je cottage. Je kunt ze gewoon op de veranda klaar zetten en hoeft hier dus niet voor thuis te zijn.

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk met vele mooie herinneringen aan Lapland!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Crosscountry les en tocht
Dag 3
Vrije dag
Dag 4
Vrije dag
Dag 5
Vrije dag
Dag 6
Vrije dag
Dag 7
Inleveren langlaufski's & sneeuwschoenen
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam