Lapse cottage vrij | Langlauf

Vrijstaande cottage met langlaufski's en sneeuwschoenen voor de hele week

Stel je eens voor: vanaf je voordeur stap je direct de witte natuur in voor een mooie crosscountry tocht of sneeuwschoenwandeling. Je geniet van de stilte die benadrukt wordt door het knisperen van de verse sneeuw onder je schoenen of ski’s. Heerlijk vrij op pad op het moment dat het jou beste uitkomt. Allemaal vanuit je eigen vrijstaande cottage die midden in het bos staat waarvandaan het Noorderlicht goed te spotten is. Een droom toch?

Vroeger was in Scandinavië het crosscountry skiën oftewel langlaufen de eenvoudigste manier om je door de sneeuw te verplaatsen. Nog steeds is deze sport erg populair onder de lokale bevolking, het is zelfs de nationale sport van Finland! Vrijwel alle ski gebieden in Lapland hebben een uitgebreid netwerk van goed geprepareerde routes, in verschillende moeilijkheidsniveaus. Daardoor is deze sport geschikt voor iedereen die kan bewegen, ongeacht de leeftijd!

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. In en rond het park ligt een netwerk van crosscountry en sneeuwschoenwandel tracks.

In Pyhä vind je weinig hotelgebouwen en hossende mensenmassa's, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn uiteraard verlicht en veelal tot 18:00 uur open. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter en mountaineer zal aantreffen.

Activiteiten

Bij deze reis ben je helemaal vrij en vul je zelf je dagen in. Heb je nooit eerder gelanglauft? Geen punt, bij deze reis zit een kennismakingstocht inbegrepen waarbij we je de basistechnieken van het langlaufen bijbrengen. Daarna kun je zelf op pad gaan binnen het netwerk van ruim 150km geprepareerde loipes die de regio Pyhä-Luosto rijk is. 

Naast de crosscountry ski’s heb je ook een paar sneeuwschoenen tot je beschikking. Deze zijn ideaal om het National Park te verkennen, op of naast de paden! Of je gebruikt ze 's avonds in het donker in je zoektocht naar het Noorderlicht!

Je kunt de reis aanvullen met activiteiten zoals ijsklimmen, sneeuwscooteren en een huskysledetocht en nog veel meer! Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden. Scandinavian Wintersports heeft tevens een eigen kantoor in Pyhä waar je de activiteiten kunt boeken en terecht kunt voor informatie over de regio.

Accommodatie
Je verblijft in je eigen vrijstaande houten cottage met sauna en openhaard. Deze ligt net buiten het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum met enkele winkeltjes en een supermarkt. 
De loopafstand naar de supermarkt is ca 15 minuten.

Verzorging
Deze reis is op basis van logies. In het dorpje Pyhä is een supermarkt en er zijn een paar restaurantjes.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een eigen infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken. Geen zin om zelf te koken? Dan is het cateringpakket misschien wel wat voor je! Je wordt dan dagelijks verrast met een lekker driegangendiner. Kijk bij data en prijzen onder 'extra activiteiten' voor meer informatie.

Highlights

Vrijstaande cottage
Langlaufski’s (6 dagen)
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken