Lapse cottage vrij | Fatbikes

Vrijstaande cottage met fatbikes en sneeuwschoenen voor de hele week

Lapse cottage vrij, de naam zegt het al. Je verblijft bij deze reis in een vrijstaande cottage in de vrije natuur, nét buiten het dorp. Je krijgt er fatbikes en sneeuwschoenen bij zodat je de hele week makkelijk zelf op pad kunt gaan. Geniet vooral van de stilte!

Fatbikes danken hun naam aan de grotere wielen en banden. Deze zorgen ervoor dat je maximale grip hebt op zachte ondergrond zoals besneeuwde bospaden en trails, maar ook op ijs en berghellingen. Door de dikke banden veranderen onberijdbare terreinen in één grote speeltuin. Minder ervaren fietsers kunnen de paden rondom het dorp pakken. Wil je meer extreem gaan? Dan kun je heerlijk freeriden door de bossen en op de berghellingen.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. In het park ligt een netwerk van tracks welke je met fatbikes of sneeuwschoenen kunt volgen.

In Pyhä vind je geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn uiteraard verlicht en veelal tot 18:00 uur open. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter en mountaineer zal aantreffen.

Activiteiten

Bij deze reis draait alles om jouw vrijheid en actief bezig zijn. De sneeuwschoenen staan al klaar bij je huisje. Op maandag haal je vervolgens de fatbike op en krijg je instructie over het gebruik alsmede wat route tips. Je mag de fatbikes de hele week gebruiken. Zo kun je jezelf vrij verplaatsen en je eigen tochten plannen... of 's avonds op jacht gaan naar het Noorderlicht! 

Je kunt de reis aanvullen met activiteiten zoals ijsklimmen, sneeuwscooteren en een huskysledetocht en nog veel meer! Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden. Scandinavian Wintersports heeft tevens een eigen kantoor in Pyhä waar je de activiteiten kunt boeken en terecht kunt voor informatie over de regio. 

Accommodatie
Je verblijft in je eigen vrijstaande houten cottage met sauna en openhaard. Deze ligt net buiten het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum met enkele winkeltjes en een supermarkt. 


Verzorging
De reis is op basis van logies. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand. Geen zin om zelf te koken? Dan adviseren we je het cateringpakket. Je krijgt elke avond lekker luxe een heerlijk driegangenmenu thuisbezorgd. Tafel dekken en genieten maar! Bekijk hier het menu.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een eigen infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Vrijstaande cottage
Fatbikes (6 dagen)
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken