Lapse cottage vrij | Fatbikes

Vrijstaande cottage met fatbikes en sneeuwschoenen voor de hele week

Lapse cottage vrij, de naam zegt het al. Je verblijft bij deze reis in een vrijstaande cottage in de vrije natuur, nét buiten het dorp. Een geweldige plek om het Noorderlicht te kunnen zien! Je krijgt er fatbikes en sneeuwschoenen bij zodat je de hele week makkelijk zelf op pad kunt gaan. Geniet vooral van de stilte...

Fatbikes danken hun naam aan de grotere wielen en banden. Deze zorgen ervoor dat je maximale grip hebt op zachte ondergrond zoals besneeuwde bospaden en trails, maar ook op ijs en berghellingen. Door de dikke banden veranderen onberijdbare terreinen in één grote speeltuin. Minder ervaren fietsers kunnen de paden rondom het dorp pakken. Wil je meer extreem gaan? Dan kun je heerlijk freeriden door de bossen en op de berghellingen.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. In het park ligt een netwerk van tracks welke je met fatbikes of sneeuwschoenen kunt volgen.

In Pyhä vind je weinig grote hotels en hossende mensenmassa's, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn uiteraard verlicht en veelal tot 18:00 uur open. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter en mountaineer zal aantreffen.

Activiteiten

Bij deze reis draait alles om jouw vrijheid en actief bezig zijn. De sneeuwschoenen staan al klaar bij je huisje. Op zondag haal je vervolgens de fatbike op en krijg je instructie over het gebruik alsmede wat route tips. Je mag de fatbikes de hele week gebruiken. Zo kun je jezelf vrij verplaatsen en je eigen tochten plannen... of 's avonds op jacht gaan naar het Noorderlicht! 

Je kunt de reis aanvullen met activiteiten zoals ijsklimmen, sneeuwscooteren, een huskysledetocht en nog veel meer! Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden. Scandinavian Wintersports heeft tevens een eigen kantoor in Pyhä waar je de activiteiten kunt boeken en terecht kunt voor informatie over de regio. 

Accommodatie
Je verblijft in je eigen vrijstaande houten cottage met sauna en openhaard. Deze ligt net buiten het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum met enkele winkeltjes en een supermarkt. De loopafstand naar de supermarkt is ca 15 minuten.

Verzorging
De reis is op basis van logies. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand van je accommodatie.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Vrijstaande cottage
Fatbikes (6 dagen)
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken