Lapse cottage voor 6 personen of meer

Topreis met veel activiteiten voor actieve groepjes vanaf 6 personen

Dag 1 | Zondag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

+ 2

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Tussen 17:00 en 18:00 uur is er bij ons meetingpoint tevens de mogelijkheid om alvast je sneeuwschoenen en stokken op te halen. Alternatief is om deze na de georganiseerde tocht mee te nemen. Je mag ze de hele week gebruiken!

Note: De cabin is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 2 | Maandag Crosscountrytocht (langlaufen)

+ 1

Vanmorgen kun je nog even uitslapen, rond het middaguur staat er een crosscountry skitocht (langlaufen) gepland. Tijdens deze kennismakingsles zal de Nederlandse leraar jullie de basistechniek bijbrengen. Hierbij zul je ervaren dat langlaufen wel degelijk heel sportief en uitdagend kan zijn! Je maakt een tocht van zo’n 5-7 kilometer langs de bergen van Pyhä. Na afloop drinken we gezamelijk nog wat in een van de restaurantjes bij de piste. Nu je de basistechniek onder de knie hebt, kun je misschien later in de week zelf nog een mooie tocht maken. Een leuke kennismaking met de nr. 1 wintersport discipline van Finland!

Dag 3 | Dinsdag Sneeuwschoenwandeling door National Park incl. lunch

+ 1

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik van de sneeuwschoenen, lopen we zo de natuur in voor een tocht door de Isokuru kloof of door het moeras. Indien bereikbaar, is ons einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 4-5 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 4 | Woensdag Vrij te besteden & kookavond bij de rendierfarm

+ 2

In het programma is een aantal dagen vrij te besteden. Je kunt dan bijvoorbeeld op eigen gelegenheid de piste verkennen. Of misschien willen jullie eens een andere wintersport discipline als snowboarden of telemarken uitproberen? Het is mogelijk om hiervoor een les te bespreken bij de lokale skischool.

Aan het begin van de avond word je opgehaald door een begeleider van Scandinavian Wintersports. Hij/zij brengt je richting de rendierfarm van Jani & Anu. De kookworkshop wordt gegeven in een typische lapse kota. Binnen brandt het vuur al behagelijk en Anu heet je welkom. Jullie gaan vanavond gezamenlijk boven het open vuur, een maaltijd bereiden van pure en lokale ingrediënten als paddenstoelen, bessen en natuurlijk een mooi stuk rendiervlees van de eigen farm. Tijdens het diner vertelt Anu over deze ingrediënten, de rendieren op de farm en het leven in de Lapse natuur. De avond wordt afgesloten met een heerlijk dessert ...en wellicht pakt Anu haar Sami drum nog op voor een prachtige Joik (Sami zang). Je hebt vanavond letterlijk een kijkje kunnen nemen in de keuken van de rendierhouder!

Dag 5 | Donderdag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag staat er geen activiteit gepland. Je kunt natuurlijk zelf lekker gaan skiën, langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Of wellicht wil je de reis aanvullen met een extra activiteit? Dan kun je dit het beste vooraf regelen, zo weet je zeker dat jouw gewenste activiteit beschikbaar is. Wil je dit echter liever op locatie beslissen, dan kun je op de eerder genoemde openingstijden bij ons kantoor in Pyhä terecht.

Dag 6 | Vrijdag Sneeuwscootertocht naar het oude dorpje Kairala incl. lunch

Vandaag maak je een mooie lange sneeuwscootertocht van 80km. Eerst word je voorzien van een warm pak, schoenen, handschoenen en helm. Hierna krijg je instructies van een professionele lokale gids over het besturen van de sneeuwscooter. Dan is het tijd om op pad te gaan! Het spoor leidt je door dichte bossen en over bevroren rivieren naar het oude traditionele dorpje Kairala. Hier ligt een mooie oude farm waar de eigenaar je welkom heet en je zal vertellen over het oude dorp en zijn farm. Bij de farm kun je genieten van een heerlijke lunch met lokale specialiteiten.

Na de lunch vang je de terugtocht weer aan richting Pyhä waar je in de einde middag weer aan zal komen.

Note: Het totale sneeuwscooterprogramma duurt ongeveer 6 uur en is o.b.v. twee personen per sneeuwscooter.

Dag 7 | Zaterdag Huskytocht 20km incl. lunch

+ 2

's Morgens brengen we je naar de huskyfarm waar de huskyhonden al staan te popelen om de sledes te trekken. De honden vormen samen een team en jij maakt daar vandaag onderdeel vanuit! Onder begeleiding van een lokale gids maak je een tocht over de Arctische vlakten en door de besneeuwde bossen. De tocht is ongeveer 20 kilometer lang, natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van rijder en te leren over de honden en de natuur. We maken gebruik van een tweepersoonsslede, zodoende is er dus tijd om even rustig op de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Onderweg wordt er een kampvuur gemaakt en onder het genot van de picknick lunch vertelt de gids je alles over de honden. Na afloop krijg je nog een rondleiding door de kennel. Misschien zijn er wel puppies...

Note: De tocht is ongeveer 20 kilometer lang. Kleed je warm aan, neem je ski- of zonnebril mee en zorg ervoor dat je een extra accu/batterijen voor je camera bij je hebt!

Dag 8 | Zondag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ’s Ochtends vertrekt de bus vanuit Pyhä naar de luchthaven in Rovaniemi. Door de directe vlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd. Hierdoor ben je snel weer terug in Nederland. Maar wel met veel bijzondere ervaringen rijker!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Crosscountrytocht
Dag 3
Sneeuwschoenwandeling
Dag 4
Kookavond bij de rendierfarm
Dag 5
Vrije dag
Dag 6
Sneeuwscootertocht 80km
Dag 7
Huskytocht 20km
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam