Lapse cottage Luosto | Aurora

Verblijf in een Lapse blokhut en beleef activiteiten in het teken van Noorderlicht

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Luosto. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan!

Bij aankomst in Luosto check je in bij de receptie van het Luostotunturi hotel. Hier vandaan is het ca 200 meter lopen naar je cottage.

Note: Het ontbijt wordt in het Luostotunturi hotel geserveerd. Alle cottages zijn voorzien van gratis wifi, de code krijg je bij de hotelreceptie.

Dag 2 | Zondag Sneeuwschoenwandeling National Park incl. picknick lunch

+ 1

Na het ontbijtbuffet ontmoet je de activiteiten begeleider van Scandinavian Wintersports. Samen met hem/haar ga je op pad voor een korte sneeuwschoenwandeling door de dik besneeuwde bossen. Nadat we de sneeuwschoenen hebben ondergebonden, zoeken we een mooi spoor richting een open vuurhut. Hier laten we je direct kennis maken met wat typische Finse gewoonten: hout hakken, vuur maken en worstjes grillen! Zodra je de omgeving en basisprincipes kent kun je gedurende je verblijf een dergelijke wildernis lunch gerust nog een keertje op eigen gelegenheid maken.

Note: De wandeling zelf is ca. 2 - 2,5 km (afhankelijk van condities en omstandigheden) en is voor elke leeftijd toegankelijk. Je maakt deze samen met de Nederlandstalige activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports, dit geeft tevens de ideale mogelijkheid om eventuele vragen aan hem/haar te stellen over jouw reis, kleding, programma en activiteiten.

De middag kun je vrij besteden. Misschien een mooi moment om lekker te ontspannen in de hotelspa? Je kunt hier (tegen betaling) de hele week gebruik van maken.

Dag 3 | Maandag Vrij te besteden & Noorderlichtpresentatie

+ 2

Overdag is vrij te besteden. Wellicht lijkt het je leuk om bijvoorbeeld de Amethistenmijn te bezoeken of een mooie toer te maken met fatbikes? Extra activiteiten zijn bij boeking eenvoudig bij te reserveren zodat je de reis tot jouw gewenste droomreis kunt samenstellen. Of misschien wil je lekker gaan skiën in het skigebied van Luosto? Het gebied is niet uitgebreid, maar heeft enkele prima en uitdagende afdalingsmogelijkheden. Ook off-piste zijn er veel goede mogelijkheden. Ervaar een skidag zonder wachtrijen voor de lift!

De avond staat in het teken van het Noorderlicht. Voordat je deze probeert te spotten, zul je eerst de Aurora's beter leren kennen middels een multimedia presentatie. Een lokale Noorderlicht gids leert je de oude overtuigingen en mythen, maar ook de nieuwste wetenschappelijke waarheid. Ook laat hij je radiosignalen uit de ruimte horen van het Noorderlicht!

Later op de avond is het dan tijd om naar de lucht te staren. Je gids bespreekt de huidige Noorderlicht weersvoorspelling en neemt je in een korte wandeling mee naar een goede spotplek. Bij het kampvuur en met een warm drankje is het nu afwachten...

Note: Het programma is gedurende het hele seizoen gelijk. Voor het programma maakt het dus niet uit of je in de periode van minder daglicht (november- januari) of de periode van langere dagen (februari- april) in Lapland bent. De pistes zijn verlicht.

Dag 4 | Dinsdag Vrij te besteden

1

Vandaag heb je een vrije dag. Misschien vind je het leuk om een rendierfarm te bezoeken? Deze prachtige dieren zijn onlosmakelijk verbonden aan Lapland. Informeer hiernaar bij boeking of op locatie bij de reisbegeleider van Scandinavian Wintersports.

Dag 5 | Woensdag Huskytocht & traditioneel Laps diner bij Aarnikota

Na het ontbijt is het tijd voor alweer een hoogtepunt in de week, een tocht met de husky’s! Een transfer brengt je naar de huskyfarm waar de honden al staan te popelen om de sledes te trekken. Nadat je de benodigde rij-instructies hebt gekregen, maak je onder begeleiding van bedreven lokale gidsen een tocht door de bossen en over de Arctische vlakten. Hierbij bestuur je zelf de slee. De honden zitten vol energie en het trekken van een slee is dan ook iets wat ze graag doen! De rit is ongeveer 10 kilometer lang en natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van bestuurder en te leren over de honden en de natuur. Wij maken gebruik van tweepersoonssleden, er is dus ook tijd om in de slede te zitten en van de omgeving te genieten.

Note: Een ski- of zonnebril kan goed van pas komen, zo heb je minder last van de rijwind. Vergeet je niet een extra batterij voor je camera mee te nemen?

's Avonds ga je wel heel bijzonder dineren! Samen met een gids maak je over een deels sprookjesachtig verlicht pad, een wandeling van ca. 2 km. Deze voert je naar een, in het bos verscholen, traditionele Lapse kota, een soort houten tipi-tent. Binnen brandt het vuur al en is het behaaglijk warm. De gastheer en -vrouw heten je welkom en laten je rondom het vuur genieten van de traditioneel bereide gerechten. Zo hebben zij bijvoorbeeld een zalm langzaam laten garen bij het vuur. Je hebt hem nooit zo lekker gegeten! Na dit heerlijke driegangendiner loop je door het bos weer terug naar je eigen accommodatie. En wie weet dient het Noorderlicht zich onderweg ook nog even aan?

Dag 6 | Donderdag Vrije dag en Aurora sneeuwscootertocht

1

De dag is vrij te besteden maar als de avond valt is het tijd voor wederom een hoogtepunt deze week, een sneeuwscootertocht onder de Arctische sterrenhemel! Nadat je bent voorzien van een warme uitrusting krijg je de instructies van een lokale gids over het besturen van de sneeuwscooter. Met twee personen per sneeuwscooter ga je bij deze tocht op pad voor een route over de, door de maan verlichte, sneeuwlandschappen.

Onderweg wordt er gestopt voor koffie en thee en een snack bij het kampvuur. Tevens vertelt de gids hier over het magische Noorderlicht en met een beetje geluk laat dit natuurverschijnsel zich zien...

Note: De tocht duurt ongeveer 3 uur.

Dag 7 | Vrijdag Vrij te besteden

1

Vandaag is je laatste dag en heb je wederom tijd om zelf in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid gaan sneeuwschoenwandelen, skiën of wellicht het langlaufen eens uitproberen? Of wat dacht je van iets avontuurlijker; paardrijden of ijsklimmen in het nabij gelegen Pyhä? Het is allemaal te regelen.

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ’s Ochtends vertrekt de bus vanuit Luosto naar de luchthaven in Rovaniemi. Door de directe vlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd. Je bent aan het begin van de middag weer terug in Nederland, echter wel met vele mooie indrukken rijker ...en laten we hopen dat Noorderlicht er daar een van was!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi
Dag 2
Sneeuwschoenwandeling
Dag 3
Vrije dag & Noorderlichtpresentatie
Dag 4
Vrije dag
Dag 5
Huskytocht & traditioneel Laps diner bij Aarnikota
Dag 6
Vrije dag en Aurora sneeuwscootertocht
Dag 7
Vrije dag
Dag 8
Rovaniemi- Amsterdam