Lapse cottage Luosto | Aurora

Verblijf in een Lapse blokhut en beleef activiteiten in het teken van Noorderlicht

De Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht, blijft een magisch fenomeen. Wat zou het mooi zijn om dit met eigen ogen te zien! Bij deze reis staan veel activiteiten in het teken van het Noorderlicht, maar natuurlijk ontbreken ook de andere highlights niet. Wat denk je bijvoorbeeld van een huskysledetocht, electrische sneeuwscootertocht en een sneeuwschoenwandeling?

Bij deze reis verblijf je op basis van logies en ontbijt in een eigen Lapse boomstammen cottage met sauna en open haard. Het Noorderlicht laat zich natuurlijk niet plannen, maar als dit bijzondere natuurverschijnsel verschijnt, ben je in elk geval goed voorbereid. Kortom: een individuele reis in het teken van het Noorderlicht!

Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je bij de accommodatie wordt afgezet.

Locatie
Luosto is een klein dorp ca 120 kilometer boven de Poolcirkel. Het ligt aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park en is een ideale plek voor wie op zoek is naar natuur en rust. Vanaf het nabij gelegen Ahvenlampi meertje heb je goed zicht op het noorden. Als er Noorderlicht is, dan is dit ook de ideale plek om het magische lichtspel te bekijken en te fotograferen. De bergen in Luosto waren zo’n twee miljard jaar geleden net zo hoog als in de Alpen, maar verschillende ijstijden hebben het landschap gevormd tot wat het nu is. De hoogste berg, de Noitatunturi, is 540 meter hoog. De bekendste plek in Luosto is de amethistenmijn. Deze idyllische open mijn, boven op de Lampivaara berg, is dan ook absoluut een bezoekje waard. 

Activiteiten
De activiteiten van deze reis staan in het teken van het Noorderlicht. In het begin van de week leer je alles over dit bijzondere natuurverschijnsel: hoe het ontstaat en vanaf welke plek je het Noorderlicht het beste kunt spotten. De rest van de week onderneem je een aantal activiteiten in de avonduren, zodat de kans om het Noorderlicht te spotten groter wordt. Daarnaast staat er een electrische sneeuwsootertocht, huskytocht en sneeuwschoenwandeling met een picknick lunch bij open vuur op het programma. Wil je meer ondernemen? Dan kun je je reis eenvoudig uitbreiden met een aantal extra activiteiten. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
Je verblijf voor deze reis is een gezellige twee-onder-een-kap boomstammen blokhut. Deze ligt in een bosrijke omgeving vlakbij de skipiste. Ook de langlaufloipes en winkeltjes zijn op loopafstand te bereiken. De cottages hebben o.a. een kleine ingerichte open keuken en zijn voorzien van sauna en openhaard.

Verzorging
Het ontbijt wordt in het nabijgelegen Luostotunturi hotel geserveerd. In dit hotel kun je ook (tegen betaling) lekker ontspannen in de Amethyst spa. De spa heeft o.a. een sauna, Turks stoombad, amethisten grot en een whirlpool. Met de koude temperaturen buiten, is dit letterlijk een heerlijk warm bad!

Geen zin om te koken? Dan kun je de diners bijboeken. Je dineert viermaal in het hotel en tweemaal in een in een sfeervol boomstammen restaurant waar een traditioneel thema diner wordt gehouden.

Scandinavian Wintersports in de regio
In de regio Pyhä-Luosto is een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten.

Highlights

Sneeuwschoenwandeling
(2,5 uur)
Huskytocht 10km
(1,5 uur)
Noorderlicht presentatie
(2 uur)
Avond sneeuwscootertocht
(3 uur)
Dineravond in wildernis kota‚Ä®

Nu boeken