Lapse cottage huskyavontuur

Super avontuur met een huskytocht inclusief overnachting in de Lapse wildernis

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Tussen 17:00 en 18:00 uur kun je de wame thermo overall en laarzen t.b.v. de huskytocht ophalen bij ons meetingpoint. Je mag deze de hele week gebruiken!

Note: De cottage is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 7 | Zondag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. 

Dag 3 | Maandag Huskytocht dag 1

+ 2

Aan het einde van de ochtend word je opgehaald door de begeleider. Hij/zij brengt je naar de huskyfarm waar je kennis maakt met de lokale gids en jouw eigen huskyspan. Uiteraard help je mee met het inspannen van de honden en na de rijinstructies ga je direct op pad! Wat is er nu mooier dan met je eigen span de wildernis in te gaan? De tocht gaat door dicht besneeuwde bossen, over Arctische vlakten en bevroren moerassen.

Onderweg stop je voor een lunch bij het kampvuur. De gids vertelt je graag over de verschillende rassen en de karakters van de honden. Je zult zien dat na de lunch het enthousiasme van de honden er niet minder op is geworden! Hoe langer je op pad bent, hoe meer je zult merken dat je echt onderdeel van je huskyteam gaat uitmaken.

Aan het eind van de dag arriveren jullie bij een cabin zonder water en electricteit in het bos. De hut wordt verwarmd door een houtkachel. Eerst help je met het uitspannen en de verzorging van jouw huskyspan. Als zij moe maar voldaan genieten van hun welverdiende diner, is er tijd voor jezelf. Terwijl de gids een avondmaaltijd bereidt, kun jij lekker je spieren laten ontspannen in de hout gestookte sauna. Water om jezelf af te spoelen haal je uit de rivier. In de vuurhut buiten, kun je de avond nog afsluiten met een lekker drankje. En met wat geluk word je nog getrakteerd op het Noorderlicht! Hier in de stille Lapse wildernis is het nog niet zo gek vertoeven...

Dag 4 | Dinsdag Huskytocht dag 2

+ 2

Hopelijk heb je net zo lekker geslapen als de honden hebben gedaan! Alvorens je aan je eigen ontbijt begint, zijn zij natuurlijk eerst aan de beurt. Als iedereen gegeten heeft, ruimen jullie het kamp op en span je de honden in. De terugtocht gaat grotendeels via een andere route en uiteraard wordt er onderweg veel gestopt om foto’s te maken of even uit te rusten. Rond het middaguur arriveren jullie weer bij de huskyfarm. Hier kun je nog even rondlopen en mocht je nog niet genoeg te horen hebben gekregen over de husky’s, vertellen de medewerkers graag over het leven op de farm. Maar dan is het helaas tijd voor het onvermijdelijke afscheid van de gids én jouw husky’s.

Bij de farm is er eerst nog een lekkere soeplunch alvorens de begeleider van Scandinavian Wintersports je weer terug brengt naar je cottage in Pyhä. Tijd om lekker uit te rusten en even terug te denken aan een onvergetelijke belevenis!

Note: De totale afstand bedraagt ca. 50-60km. Het aantal kilometers per dag is sterk afhankelijk van de sneeuw- en weerscondities.

De cabin heeft basic faciliteiten waaronder een houtgestookte sauna, outdoortoilet en gedeelde slaapgelegenheid. Een slaapzak en handdoek is aanwezig.

Dag 4 | Woensdag Sneeuwschoenwandeling National Park incl. lunch

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5-4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 5 | Donderdag Diner boven op de berg

+ 1

‘s Avonds is het tijd voor een wel heel bijzonder diner. Een speciale pistebully brengt ons naar de top van Pyhätunturi. Hier ligt het idyllische Lapse restaurant Tsokka. Hier worden we ontvangen met een glaasje glöggi (Scandinavische glühwein). Tsokka heeft een heerlijk buffet met lokale specialiteiten voor ons bereid. Denk hierbij aan koud gerookte zalm, gerookt rendiervlees, traditionele rendierstoofpot en nog veel meer lekkers. Als het Noorderlicht zich aandient is deze plek, zo boven op de berg, tevens de perfecte om het te kunnen aanschouwen!

Dag 6 | Vrijdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. 

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de directe vlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd. Hierdoor ben je snel weer terug in Nederland. Maar wel met veel bijzondere ervaringen rijker!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Huskytocht dag 1
Dag 4
Huskytocht dag 2
Dag 5
Sneeuwschoenwandeling
Dag 6
Diner boven op de berg
Dag 7
Vrije dag
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam