Lapse cottage huskyavontuur

Super avontuur met een huskytocht inclusief overnachting in de Lapse wildernis

Met je eigen huskyspan twee dagen de wildernis in, kriskras door de besneeuwde bossen en over Arctische vlaktes. 's Nachts slapen in een houten cabin die diep verscholen in het bos en ver weg van de bewoonde wereld ligt. Gaat je hart al sneller kloppen? Dan is dit de perfecte reis voor jou!

Het hoogtepunt van deze individuele reis is natuurlijk de huskytocht met een overnachting in de wildernis. Daar start je reis dan ook mee! De dagen erna kun je lekker tot rust komen in je eigen gezellige boomstammen cottage, die voorzien is van een open haard en sauna. Als je toch nog zin hebt in wat extra avonturen, kun je altijd extra activiteiten bijboeken. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Dankzij een directe vlucht, sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Luchthaventransfer en een sleutelservice waarbij we je met je bagage afzetten voor de deur van je cottage zijn inclusief.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend.

Activiteiten
Naast de huskysledetocht met wildernisovernachting, zit er een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park in het pakket. En wat dacht je van een ritje in een pistebully die je bovenop een berg brengt, waar een lekker dinerbuffet met Lapse specialiteiten op je wacht? Daarnaast kun je altijd nog extra activiteiten bijboeken en zo jouw ideale droomreis samenstellen.

Accommodatie
Je verblijft in een gezellige authentieke boomstammen cottage, op loopafstand (max. 500m) van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum van Pyhä. Hier zijn enkele winkeltjes en een supermarkt. Alle cottages zijn voorzien van moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard. De inrichting per cottage kan verschillend zijn.

Tijdens de huskytocht overnacht je middenin de wildernis. De eenvoudige hut heeft een gedeelde slaapgelegenheid, en een (houtgestookte) sauna. De maaltijden en beddengoed zijn inclusief.

Verzorging
Tijdens de tweedaagse huskytocht dineer je in de wildernis cabin. Daarnaast is er ook een heerlijk buffetdiner bovenop de berg. Voor de rest is deze reis is op basis van logies. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand van je accommodatie.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Huskytocht met overnachting in Lapse wildernis

Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)

Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg
Bezoek Santa Village

Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken