Lapse cottage familie

Beleef met het gezin de mooiste avonturen vanuit een Lapse boomstammen cottage

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Vandaag tussen 17:00 en 18:00 uur is er bij ons meetingpoint tevens de mogelijkheid om alvast je sneeuwschoenen en stokken op te halen. Alternatief is om deze na de georganiseerde tocht mee te nemen. Je mag ze de hele week gebruiken!

Note: De cottage is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 2 | Zondag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. Tip: Bezoek de sleehelling van Pyhä, gelegen op loopafstand van je accommodatie. 

Dag 3 | Maandag Sneeuwschoenwandeling door National Park incl. lunch

+ 1

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Voor de kleintjes wordt een slee meegenomen, en halverwege de wandeling is er altijd de mogelijkheid om achter te blijven in een vuurhut waar de rest van de groep later weer terugkeert voor de gezamenlijke outdoorlunch. 

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5-4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 4 | Dinsdag Huskytocht

+ 2

Een transfer van ca. 10 minuten brengt je naar de huskyfarm waar de honden al staan te popelen om de sledes te trekken. Na de benodigde rij-instructies maak je onder begeleiding van bedreven lokale gidsen een tocht door de bossen en over de Arctische vlakten. Hierbij besturen de volwassenen zelf de slee. Kinderen gaan me voorin de slee. De honden zitten vol energie en het trekken van een slee is dan ook iets wat ze graag doen! De rit duurt ongeveer een uur, en na afloop is er tijd voor een warm drankje bij het vuur waarbij de gids je meer zal vertellen over de kennel en de honden. 

Note: Een ski- of zonnebril kan goed van pas komen, zo heb je minder last van de rijwind. Vergeet je niet een extra batterij voor je camera mee te nemen?

Dag 5 | Woensdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen.

Dag 6 | Donderdag Sneeuwscootertocht

+ 1

Een rustige sneeuwscootertocht, ideaal voor families! Je ontvangt van een professionele lokale gids een warm pak, laarzen, handschoenen en een helm. Vervolgens krijg je instructies over het besturen van de sneeuwscooter, een wettig vervoersmiddel in Lapland. Met twee personen per sneeuwscooter volg je een route rond de bergen van Pyhä. Onderweg stop je bij een open vuurhut voor een warm drankje bij het kampvuur. Ook worden er worstjes gegrild, Laplands outdoor snackspecialiteit nummer 1! 

Note: Kinderen onder 1.50m gaan mee in een slee achter de sneeuwscooter van de gids. 

Dag 7 | Vrijdag Rendiersledetocht

1

Een transfer van ca. 20 min brengt je naar de rendierfarm waar de rendieren al ingespannen staan voor de sledes. Als de karavaan vertrekt, herleef je binnen de kortste keren de vroegere tijden waarbij de rendierslede het traditionele vervoermiddel in Lapland was. Tijdens de tocht door de bossen zul je merken dat andere rendieren de karavaan komen opzoeken waardoor je jezelf omringt voelt door deze mooie dieren. De rust en de stilte tijdens de tocht zijn indrukwekkend en vormen een mooi contrast tussen alle andere spectaculaire activiteiten. Natuurlijk heb je ook de gelegenheid om de rendieren te helpen voeren.

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk met vele mooie herinneringen aan Lapland!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Sneeuwschoenwandeling
Dag 4
Huskytocht
Dag 5
Vrije dag
Dag 6
Sneeuwscootertocht
Dag 7
Rendiersledetocht
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam