Lapse cottage familie

Beleef met het gezin de mooiste avonturen vanuit een Lapse boomstammen cottage

Lapland is een heerlijke bestemming om met kinderen op vakantie naartoe te gaan. Er is zoveel te doen en te beleven! Het is echter niet altijd makkelijk om een individueel ingestelde reis te vinden waarbij de activiteiten geschikt zijn om samen met het hele gezin te ondernemen. Speciaal voor families met jonge kinderen in de leeftijd vanaf vier jaar hebben we daarom deze reis samengesteld. Met elkaar beleef je de mooiste Lapland avonturen! 

Bij deze individuele reis verblijf je in een gezellige boomstammen cottage, voorzien van open haard en sauna, geschikt voor een gezin van 2 tot 5 personen. Wil je met een groter gezelschap komen? Dan kunnen we op zoek gaan naar een grotere accommodatie. 

Een rustig ingesteld activiteitenprogramma met niet te missen hoogtepunten, én geschikt voor kinderen in de leeftijd vanaf 4 t/m ca. 12 jaar is inclusief. Met de directe chartervlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel, en daarna breng je direct een bezoek aan de kerstman bij Santa Village. 

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het dorp is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. Het dorp is door zijn rustige en vriendelijke karakter uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Natuurlijk is er ook een sleehelling met vuurhut waar kinderen eindeloos kunnen sleeën terwijl de ouders worstjes grillen. 

Activiteiten
Deze reis is een combinatie van vrijheid en comfort. Vooraf is een aantal activiteiten voor je geregeld, maar daarbuiten heb je de volledige vrijheid om je eigen programma in te delen. De georganiseerde activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar en kunnen met het hele gezin ondernomen worden. Inbegrepen zijn een rustige sneeuwscootertocht waarbij onderweg een stop wordt gemaakt om worstjes te grillen, een huskytocht van ca. een uur, een prachtige sneeuwschoenwandeling door het Nationaal Park en een rendiersledetocht. Het mooie van deze reis is dat je hem eventueel naar wens kunt uitbreiden met extra activiteiten naar keuze. 

Accommodatie
Je verblijft in een gezellige authentieke boomstammen cottage, op loopafstand van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum van Pyhä. Hier zijn enkele winkeltjes en een supermarkt. Alle cottages zijn voorzien van één slaapkamer en een knusse vide met extra bedden, zeer geschikt voor kinderen. De cottages beschikken daarnaast over moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard. De inrichting per cottage kan verschillend zijn. Wil je een een andere of grotere accommodatie verblijven? Vraag naar de mogelijkheden. 

Verzorging
De reis is op basis van logies. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand van je accommodatie.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft een infopunt in Pyhä met Nederlands spreken reisbegeleiders, waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en om eventueel activiteiten bij te boeken. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je probleemloos voor de deur van je cottage wordt afgezet. We zorgen tevens voor de transfers van en naar de activiteiten indien nodig. 

Highlights

Familie sneeuwscootertocht 
Sneeuwschoenwandeling
Bezoek Santa Village
Huskytocht
Rendiersledetocht
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken