Lapse cottage Aurora

Beleef het magische Noorderlicht in Lapland vanuit je eigen cottage & Aurora hut!

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar je cottage gebracht. In de middag is er de gelegenheid om wat boodschappen te doen.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Vandaag tussen 17:00 en 18:00 uur is er bij ons meetingpoint tevens de mogelijkheid om alvast je sneeuwschoenen en stokken op te halen. Alternatief is om deze na de georganiseerde tocht mee te nemen. Je mag ze de hele week gebruiken!

Note: De cottage is vooraf al ingecheckt en gecontroleerd. Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

 

Dag 2 | Zondag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag is een dag om even te acclimatiseren en naar eigen wens in te vullen. Je kunt zelf op pad met je verkregen sneeuwschoenen, de piste verkennen of lekker genieten van je eigen sauna. Ook kun je alvast de beste plekken verkennen om het Noorderlicht te kunnen zien.

Wellicht wil je nog een andere activiteit ondernemen? Geef dan je wensen aan bij boeking, dan kunnen we het vooraf voor je regelen.

Dag 3 | Maandag Op jacht naar het Noorderlicht per auto

De dag is vrij te besteden, maar vanavond ga je op pad met een ervaren gids die de beste plekjes kent om het Noorderlicht te kunnen zien. Vóór de tour plant hij/zij de bestemmingen zorgvuldig door de lokale weersvoorspelling, bewolking en ruimtegegevens te controleren. Zo wordt de best mogelijke locatie bepaald om het noorderlicht te zien en daar met een auto naartoe te rijden.

Hij zal de beste locatie kiezen binnen ongeveer 100 km in het Pyhä-Luosto-gebied. Als er een goede plek gevonden is, wordt er vuur gemaakt en kun je genieten van een warm drankje en snacks. En als je geluk hebt en het noorderlicht je verrast, is er een camera beschikbaar om foto's voor je te maken.

Note: Het noorderlicht blijft een natuurlijk fenomeen is, dus we doen ons best, maar kunnen niets garanderen.

Dag 4 | Dinsdag Diner bovenop de berg

+ 2

Vanavond is het tijd voor een wel heel bijzonder diner. Een speciale pistebully brengt ons naar de top van Pyhätunturi. Hier ligt het idyllische Lapse restaurant Tsokka. Hier worden we ontvangen met een glaasje glöggi (Scandinavische glühwein). Tsokka heeft een heerlijk buffet met lokale specialiteiten voor ons bereid. Denk hierbij aan koud gerookte zalm, gerookt rendiervlees, traditionele rendierstoofpot en nog veel meer lekkers.

Als het Noorderlicht zich aandient is deze plek, zo boven op de berg, tevens de perfecte om het te kunnen aanschouwen!

Dag 5 | Woensdag Sneeuwschoenwandeling in het National Park

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5-4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 6 | Donderdag Romantische overnachting in een Aurora Hut

In de vrijstaande Aurora hut, gelegen aan een groot meer en in een rendierkraal, breng je de nacht in stilte door. Vanuit de Aurora hut heb je een prachtig uitzicht op de natuur om je heen en natuurlijk op de arctische lucht!

In de avond word je vanaf je eigen accommodatie in Pyhä naar de hut toegebracht. Hier kun je in volledige stilte genieten van de prachtige plek. Je kunt nog een stukje het meer oplopen of gewoon lekker chillen in de comfortabele hut. We hebben in elk geval alvast een lekkere fles Aurora bubbels voor je klaar gezet. Helaas kunnen we het Noorderlicht niet garanderen, maar als de natuurlijke lichtshow zich laat zien is het zicht vanaf deze bijzondere locatie natuurlijk letterlijk geweldig. Een echte once in a lifetime experience!

Er staat al een mand klaar met een heerlijk ontbijt voor de volgende ochtend. Na het ontbijt word je weer terug gebracht naar je eigen accommodatie.

Dag 7 | Vrijdag Avondwandeling op zoek naar het Noorderlicht

+ 2

Op top van de Kultakero berg heb je een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte regio. En helemaal als het 's avonds donker is en het Noorderlicht zich aandient!

Als de avond valt verzamelen we ons onderaan de piste en worden de sneeuwschoenen en hoofdlampjes uitgedeeld. Daarna nemen we de skilift omhoog en lopen we bovenop de berg naar een vuurhut. Vanuit deze gesloten hut hebben we vanwege een glazen wand vrij uitzicht op het Noorden. Uiteraard maken we een vuurtje zodat de hut behaaglijk warm wordt. Tevens bereiden we een warm drankje en kleine snack boven het vuur. Natuurlijk houden we de nachtelijke hemel in de gaten, want als het Noorderlicht zich aandient hebben we een eersterangs plek!

Afhankelijk van de omstandigheden blijven we ongeveer een uur op de top. Daarna lopen we op de sneeuwschoenen via de noordelijke kant van de berg terug naar beneden. Als we alert zijn vergroten we zo aanzienlijk de kans op het zien van het Noorderlicht!

Noorderlicht activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar is alleen waarneembaar als het donker en helder is. Dit heeft dus niets te maken met bepaalde maanden of perioden. De tocht gaat namelijk alleen door bij licht bewolkt tot helder weer er er daadwerkelijk een verhoogde kans is.

Note: Uiterlijk 17:00 uur op de dezelfde dag wordt er besloten of de wandeling definitief door kan gaan.

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk met vele mooie herinneringen aan Lapland, inclusief het Noorderlicht!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Noorderlicht jacht
Dag 4
Traditioneel Laps diner bovenop de berg
Dag 5
Sneeuwschoenwandeling
Dag 6
Overnachting in Aurora Hut
Dag 7
Avondwandeling Noorderlicht
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam