Lapse cottage Aurora

Beleef het magische Noorderlicht in Lapland vanuit je eigen cottage & Aurora hut!

Heb je altijd al gedroomd van een adembenemend avontuur onder de heldere sterrenhemel? Wil je de betovering van het Noorderlicht eindelijk met eigen ogen aanschouwen? Stap dan in een wereld vol sneeuw, natuur & magie en beleef een onvergetelijke reis naar Lapland, waar je verblijft in je eigen knusse cottage!

Het dorpje Pyhä biedt de perfecte setting voor het bewonderen van het Aurora Borealis. Weg van de stadslichten en omringd door ongerepte natuur, heb je hier een goede kans om dit natuurlijke spektakel in al haar pracht te ervaren.

Bij deze individuele reis verblijf je in een gezellige boomstammen cottage, voorzien van open haard en sauna en geschikt voor 2 tot 4 personen.

Het hele programma staat in het teken van de zoektocht naar het Noorderlicht. UIteraard is de reis eenvoudig uit te breiden met andere activiteiten zoals een huskytocht, sneeuwscootersafari, crosscountry skilessen, rendiersledetocht, ijskarten, ijsklimmen en nog veel meer. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden. Zo stel je makkelijk je persoonlijke en perfecte reis samen!

Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je probleemloos voor de deur van je cottage wordt afgezet.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. Door de noordelijke ligging, tevens de perfecte plek om het Noorderlicht te kunnen zien.

Activiteiten
Bij deze reis doen we er alles aan om de kans om het Noorderlicht te zien te vergroten. Zo ga je op een spannende Noorderlicht jacht per auto, maak je en avondwandeling op zoek naar het Noorderlicht en slaap je in een prachtige Aurora hut aan de rand van een meer. Ook staat er een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park op het programma. Tot slot brengen we je met een pistebully bovenop de berg, waar een lekker dinerbuffet op je wacht met Lapse specialiteiten. Het is warm in het restaurant, maar zodra het Noorderlicht zich aandient sta je binnen enkele tellen buiten in de sneeuw op één van de beste plekken om het te kunnen zien.

De activiteiten zijn vooral gepland in de avond, hierdoor kun je je dagen zelf naar behoefte invullen. Het mooie van deze reis is dat je hem makkelijk kunt uitbreiden met extra activiteiten naar keuze.

Accommodatie
Je verblijft in een gezellige authentieke boomstammen cottage, op loopafstand van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum van Pyhä. Hier zijn enkele winkeltjes en een supermarkt. Alle cottages zijn voorzien van moderne faciliteiten en hebben een eigen sauna en open haard. De inrichting per cottage kan verschillend zijn. Op loopafstand van de cottage zijn diverse plekken om het Noorderlicht te kunnen spotten.

Daarnaast overnacht je één avond in een Aurora hut.

Verzorging
De reis is op basis van logies, met uitzondering van een dinerbuffet bovenop de berg. Er is een supermarkt in het dorpje Pyhä en er zijn wat restaurantjes op loopafstand van je accommodatie.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en om eventueel activiteiten bij te boeken.

Highlights

Overnachting in een Aurora Hut
Sneeuwschoenwandeling
(3,5-4 uur)
Noorderlicht jacht per auto (3,5 uur)
Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg
Avondwandeling op zoek naar het Noorderlicht
Bezoek Santa Village
Gebruik sneeuwschoenen hele week

Nu boeken