Lapland Puur & Luxe

Volop genieten in de Lapse natuur met verblijf in een kleinschalig luxe resort

Als je op zoek bent naar rust, kleinschalige en luxe accommodatie, mooie activeiten met de mogelijkheid tot heerlijk gastronomisch eten dan hebben we de perfecte reis voor je! Het Sunday Morning Resort is een authentieke en exclusieve lodge met een klein aantal log cabins die in een bosrijke omgeving, direct aan een groot meer liggen. De kans om het Noorderlicht te spotten op deze plek is zeer groot. Hier kun je heerlijk genieten van je privacy, de stilte, comfort en de mooie activiteiten welke Lapland te bieden heeft!

Het Sunday Morning Resort heeft slechts vier kamers en vier log cabins. Bij deze reis maken we standaard gebruik van de cabins voorzien van o.a. een eigen sauna en openhaard. Het ontbijt wordt hierbij geserveerd in de grote lodge. Diners kunnen eventueel bijgeboekt worden of je kunt zelf koken in je eigen cabin.

Locatie
Pyhä is een dorpje zo'n 120 km boven de poolcirkel. Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking.

De sfeer in Pyhä is echt bijzonder, bijna magisch. De seizoenen zijn intens, maar altijd rustig. Het licht verandert voortdurend en is vooral in de maand januari uniek. De natuur is puur en veilig. De mensen zijn gastvrij en authentiek. Het is gemakkelijk om verliefd te worden op dit gedeelte van Lapland!Activiteiten
Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je bij het Sunday Morning Resort wordt afgezet. Vanuit dit resort hebben we een mooi programma samengesteld, helemaal in het teken van de stilte, cultuur en natuur van Lapland. Zo is er een sneeuwschoenwandeling, huskytocht, een tocht met rendieren en een bezoek aan de amethistenmijn. Een primeur in het programma is een tocht met een geruisloze en milieuvriendelijke elektrische sneeuwscooter!

Accommodatie
Het Sunday Morning Resort ligt ca. 5km buiten het dorp aan een groot meer, omgeven door een privé bos. Het ontwerp en de materialen van de lodge en de cabins zijn gemaakt met respect voor de lokale natuur.Het resort heeft naast de vier hotelkamers en vier log cabins, een grote lichte eetkamer, een lounge en een gezellige lobbybar met open haard, een moderne sauna en fitnessruimte. Het gebouw is gemaakt van oud dennenhout en het interieur is onlangs gerenoveerd. In je cabin heb je een eigen elektrische sauna, ook is er een met hout verwarmde sauna aan het meer en een traditionele rooksauna, evenals een houtgestookte hot tub. Deze kunnen op lokatie afzonderlijk (tegen betaling)

 geboekt worden.

Verzorging
De reis is op basis van logies en ontbijt. Daarnaast kun je de maaltijden bijboeken, hierbij word je dagelijks verwend met een gastronomisch driegangen diner in restaurant Aihki. Er wordt gebruikt gemaakt van lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten. Deels van de groenten en kruiden wordt zelf bij het resort verbouwd. De chef bereidt alles met liefde voor de traditie van Lapland en gebruikt een vleugje internationale invloed. Een echte culinaire verwennerij!

Ook kun gebruik maken van de hotel gym en jacuzzi. Kortom ultiem comfort en gemak!Scandinavian Wintersports in de regio

In Pyhä is een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten. 

Highlights

E-sneeuwscootertocht
(1,5 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)
Bezoek rendierfarm incl. rendiersledetocht
(2 uur)
Bezoek Amethistenmijn
(2 uur)
Huskytocht 
(3 uur)
Bezoek Santa Village
(1 uur)
Ontbijt
Gebruik sneeuwschoenen

Nu boeken