Lapland Puur & Luxe

Volop genieten in de Lapse natuur met verblijf in een kleinschalig luxe resort

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar het resort in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar het resort gebracht.

Note: Bij het resort zullen ze je helpen met al je vragen en wensen tijdens je verblijf. In de regio is tevens een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten.

Dag 2 | Zondag Vrij te besteden

+ 2

Vandaag is een dag om even te acclimatiseren en naar eigen wens in te vullen. Je kunt vanaf het resort een heerlijke wandeling over het meer maken of lekker genieten van de omgeving en de warme sauna.

Wellicht wil je nog een andere activiteit ondernemen? Geef dan je wensen aan bij boeking, dan kunnen we het vooraf voor je regelen. De avond kun je in elk geval gebruiken om bij het meer het Noorderlicht te spotten!

Dag 3 | Maandag Bezoek per rupsvoertuig aan de amethistenmijn

+ 2

Vanmorgen bezoek je de Amethistenmijn. Deze idyllische open mijn ligt bovenop één van de bergen in het Pyhä-Luosto National Park. Verwacht hier geen grote graafmachines, want de amethist wordt met de hand uit de grond gehaald. Misschien wel één van de mooiste plekjes van de regio waarbij vooral het uitzicht werkelijk prachtig is!

Een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports brengt je naar Luosto vanwaar een speciaal rupsvoertuig je in ca. 30 minuten naar de top van de berg brengt. De omgeving van de mijn is adembenemend mooi, de bomen vormen hier prachtige sculpturen onder de dikke laag sneeuw. Eerst krijg je een duidelijke uitleg over de amethist en haar toegedichte krachten, daarna mag je zelf je eigen gelukssteen opgraven. Zolang deze in een gesloten hand past, mag je hem meenemen. Een zeer origineel souvenir!

Dag 4 | Dinsdag E-Sneeuwscootertocht door de Lapse natuur

+ 1

Vandaag is er meteen een unieke beleving! Je gaat op pad met een spiksplinternieuwe electrische sneeuwscooter. E-sneeuwscooters zijn zeer milieu vriendelijk en brengen je geruisloos en zonder benzinegeur door de nabijgelegen bossen, bergen en over het bevroren meer.

De safari start direct vanaf de lodge en is een mooie kennismaking met het sneeuwscooteren. Eerst ontvang je van de lokale gids een warm pak, laarzen, handschoenen en een helm. Hierna krijg je instructies over het besturen van de sneeuwscooter, een wettig vervoersmiddel in Lapland. Je volgt met twee personen per sneeuwscooter een spoor dat direct over het meer loopt.

Door de stille motor ben je je volledig bewust van de omgeving en de natuur. De kans dat je dan ook een rendier of ander wildlife tegenkomst, is dan een stuk groter dan tijdens een reguliere sneeuwscooter!

Dag 5 | Woensdag Sneeuwschoenwandeling door National Park incl. lunch

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens haalt een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports je op en brengt je naar het startpunt van de tocht. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Je hebt deze aan het begin van je reis al ontvangen.

Na het onderbinden lopen we zo de natuur in voor een tocht door de Isokuru kloof of door het moeras. Indien bereikbaar, is ons einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5 - 4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 6 | Donderdag Huskysledetocht & Aurora tocht op wilderness ski's

Vandaag tijd voor ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze week! ‘s Middags brengt een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports je naar de huskyfarm waar de huskyhonden al staan te popelen om de sledes te trekken. De honden vormen samen een team en jij maakt daar vandaag onderdeel vanuit! Onder begeleiding van een lokale gids maak je een tocht over de Arctische vlakten en door de besneeuwde bossen.

De tocht duurt ongeveer drie uur (incl. koffiepauze). We maken gebruik van een tweepersoonsslede, zodoende is er dus tijd om even rustig op de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Onderweg wordt er een kampvuur gemaakt en onder het genot van een warm drankje vertelt de gids je alles over de honden. Na de pauze is er de mogelijkheid om te wisselen van bestuurder. Eenmaal terug krijg je nog een rondleiding door de kennel. Misschien zijn er wel puppies...

Note: Kleed je warm aan, neem je ski- of zonnebril mee en zorg ervoor dat je een extra accu/batterijen voor je camera bij je hebt!

Na het diner is het tijd voor de volgende activiteit; een tocht op wilderness ski's onder de arctische sterrenhemel, en met een beetje geluk onder het magische noorderlicht. Wilderness ski's zijn een soort kruising tussen ski’s en sneeuwschoenen. De ski's hebben grip bij het omhoog lopen en bij het omlaag glijden zijn ze juist langzamer dan traditionele ski's waardoor je meer controle hebt. Ze zijn kort en goed wendbaar. Speciale schoenen zijn niet nodig, je bindt ze zo onder je eigen winterschoenen. Kortom, een ideale manier om je te verplaatsen door de (diepe) sneeuw! Samen met de gids maak je een tocht door de omgeving van de lodge, weg van lichtvervuiling. Uiteraard wordt met een schuin oog continue de hemel in de gaten gehouden! 

Dag 7 | Vrijdag Bezoek rendierfarm incl. sledetocht & lunch

+ 1

Vandaag ga je op pad voor een kijkje in het leven op de rendierfarm van de lokale rendierhouders Anu & Jani. Vanwege de dikke sneeuwlaag kunnen rendieren in de vrije natuur niet voldoende voedsel meer vinden. Daarom is het grootste deel van de kudde gedurende de winter op deze plek bijeen verzameld waar ze bijgevoerd kunnen worden.

Middels onze transfer word je naar de farm gebracht. Hier word je welkom geheten door Anu en staan de rendieren al ingespannen. Al snel trekken de prachtige viervoeters die zo kenmerkend voor Lapland zijn, de sledes geruisloos door het bos. Hier stop je bij een typische Lapse tent, een Laavu genaamd. Hier maakt Anu een vuur en bereidt ze een soeplunch. Terwijl je jezelf kunt warmen bij het kampvuur, vertelt ze over het leven op de rendierfarm. Na afloop van de lunch, rij je met de rendierslee weer terug naar de farm.

Note: Het programma bij de rendierfarm duurt ca. 2 uur en is inclusief lunch. Kleed jezelf lekker warm aan!

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je het resort door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk heerlijk uitgerust en heb je genoten van alle prachtige activiteiten!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Bezoek amethistenmijn
Dag 4
E-Sneeuwscootertocht
Dag 5
Sneeuwschoenwandeling
Dag 6
Huskysledetocht & Aurora skitocht
Dag 7
Rendiersledetocht
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam