Lapland Kort & Krachtig | Lang weekend

Beleef de hoogtepunten van Lapland in een lang weekend!

Dag 1 | Donderdag Reisdag

+ 2

Jouw avontuurlijke lange weekend begint middels een Finnair vlucht van Amsterdam via Helsinki naar Rovaniemi Airport. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de skibus naar het hotel in Pyhä. Een mooie rit door het besneeuwde Lapse landschap, wie weet spot je hier al je eerste rendier? De bus stopt direct voor je hotel dus je loopt zo naar binnen en kunt direct inchecken in je tweepersoonskamer.

Note: Scandinavian Wintersports heeft op loopafstand van het hotel een kantoor waar je dagelijks tussen 10-11 uur en 17-18 uur terecht kunt met vragen of informatie kunt krijgen over eventuele extra activiteiten.

Dag 2 | Vrijdag Sneeuwschoenwandeling

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik van de sneeuwschoenen, lopen we zo de natuur in voor een tocht door de Isokuru kloof of door het moeras. Indien bereikbaar, is ons einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 4-5 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 3 | Zaterdag Huskytocht 20km

+ 1

In de ochtend kun je lekker uitslapen en is vrij te besteden. Je kunt nog even de piste op, maar wil je nog iets nieuws proberen dan zijn ijsklimmen of fatbiken een aanrader!

‘s Middags brengt een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports je naar de huskyfarm waar de huskyhonden al staan te popelen om de sledes te trekken. Zes honden vormen samen een slede team en jij maakt daar vandaag onderdeel vanuit! Na de rij instructies maak je onder begeleiding van een lokale gids een tocht over de Arctische vlakten en door de besneeuwde bossen. De tocht is ongeveer 20 kilometer lang, natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van rijder en te leren over de honden en de natuur. We maken gebruik van een tweepersoonsslede, er is dus tijd om even rustig op de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Onderweg is er een koffiestop bij een Lapse kota. De gids kan je ondertussen veel over de honden vertellen. Na afloop van de tocht krijg je nog een rondleiding door de kennel. Misschien zijn er wel puppies...

Note: De tocht is ongeveer 20 kilometer lang. Kleed je warm aan, neem je ski- of zonnebril mee en zorg ervoor dat je een extra accu/batterijen voor je camera bij je hebt!

Dag 4 | Zondag Sneeuwscootertocht rond Pyhä

+ 1

De ochtend is vrij te besteden. Maar in de middag ga je heerlijk een paar uurtjes sneeuwscooteren door het mooie Lapse landschap! Eerst ontvang je van de lokale gids een warm pak, laarzen, handschoenen en een helm. Hierna krijg je instructies over het besturen van de sneeuwscooter, een wettig vervoersmiddel in Lapland. Je volgt een mooi spoor rond de bergen van Pyhä. Je passeert hierbij kale vlaktes, bevroren meren en besneeuwde bossen. Onderweg stop je nog even voor een warm drankje en snack bij het kampvuur.

Note: Programmaduur is ca 3,5 uur. Twee personen per sneeuwscooter.

Dag 5 | Maandag Reisdag

1

In de ochtend check je uit bij het hotel en stap je op de skibus welke je weer naar de luchthaven van Rovaniemi brengt. Het was een kort verblijf, maar wel eentje waar je veel highlights van Lapland hebt beleefd ...smaakt wellicht naar meer?

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Reisdag
Dag 2
Sneeuwschoenwandeling
Dag 3
Huskytocht 20km
Dag 4
Sneeuwscootertocht rond Pyhä
Dag 5
Reisdag