Lapland Kort & Krachtig | Lang weekend

Beleef de hoogtepunten van Lapland in een lang weekend!

Dag 1 | Donderdag Reisdag

+ 2

Jouw avontuurlijke lange weekend begint middels een Finnair vlucht van Amsterdam via Helsinki naar Rovaniemi Airport. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de skibus naar het hotel in Pyhä. Een mooie rit door het besneeuwde Lapse landschap, wie weet spot je hier al je eerste rendier? De bus stopt direct voor je hotel dus je loopt zo naar binnen en kunt direct inchecken in je tweepersoonskamer.

Note: Check-in 18:00 uur. Scandinavian Wintersports heeft op loopafstand van het hotel een kantoor waar je dagelijks tussen 10-11 uur en 17-18 uur terecht kunt met vragen of informatie kunt krijgen over eventuele extra activiteiten.

Dag 2 | Vrijdag Sneeuwscootertocht naar de rendierfarm

+ 2

Modern ontmoet traditioneel! Met de moderne sneeuwscooter ga je op weg naar de rendierfarm waar je kunt ervaren hoe de traditionele transportwijze van Lapland van oudsher is geweest. Eerst ontvang je van de lokale gids een warm pak, laarzen, handschoenen en een helm. Hierna krijg je instructies over het besturen van de sneeuwscooter, een wettig vervoersmiddel in Lapland. De sneeuwscootertocht voert je met twee personen per scooter door de besneeuwde bossen en over ijzige vlakten.

Bij de rendierfarm word je ontvangen door de rendierhouder. Eerst maak je een sledetocht van ca. een half uur. Hierna geniet je van een heerlijke lunch bij de rendierfarm. Na afloop krijg je nog de kans om de rendieren te voeren. De terugtocht gaat per sneeuwscooter naar Pyhä.

Note: Programmaduur is ca 4,5 uur. Twee personen per sneeuwscooter.

Dag 3 | Zaterdag Lange huskytocht

+ 1

In de ochtend kun je lekker uitslapen en is vrij te besteden. Je kunt nog even de piste op, maar wil je nog iets nieuws proberen dan zijn ijsklimmen of fatbiken een aanrader!

‘s Middags brengt een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports je naar de huskyfarm waar de huskyhonden al staan te popelen om de sledes te trekken. Zes honden vormen samen een slede team en jij maakt daar vandaag onderdeel vanuit! Na de rij instructies maak je onder begeleiding van een lokale gids een tocht over de Arctische vlakten en door de besneeuwde bossen. De tocht duurt, incl. pauze, ca. drie uur. Natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van rijder en te leren over de honden en de natuur. We maken gebruik van een tweepersoonsslede, er is dus tijd om even rustig op de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Onderweg is er een koffiestop bij een Lapse kota. De gids kan je ondertussen veel over de honden vertellen. Na afloop van de tocht krijg je nog een rondleiding door de kennel. Misschien zijn er wel puppies...

Note: Kleed je warm aan, neem je ski- of zonnebril mee en zorg ervoor dat je een extra accu/batterijen voor je camera bij je hebt!

Dag 4 | Zondag Sneeuwschoenwandeling

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 4-5 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 5 | Maandag Reisdag

1

In de ochtend check je uit bij het hotel en stap je op de skibus welke je weer naar de luchthaven van Rovaniemi brengt. Het was een kort verblijf, maar wel eentje waar je veel highlights van Lapland hebt beleefd ...smaakt wellicht naar meer?

Note: Check-out 15:00 uur.

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Reisdag
Dag 2
Sneeuwscootertocht naar de rendierfarm
Dag 3
Lange huskytocht
Dag 4
Sneeuwschoenwandeling
Dag 5
Reisdag