Lapland Kort & Krachtig | Midweek

Beleef de hoogtepunten van Lapland in 5 dagen!

Dag 1 | Maandag Reisdag

+ 1

Jouw avontuurlijke midweek begint middels een Finnair vlucht van Amsterdam via Helsinki naar Rovaniemi Airport. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de skibus naar het hotel in Pyhä. Een mooie rit door het besneeuwde Lapse landschap, wie weet spot je hier al je eerste rendier? De bus stopt direct voor je hotel dus je loopt zo naar binnen en kunt direct inchecken in je tweepersoonskamer.

Note: Check-in 18:00 uur. Scandinavian Wintersports heeft op loopafstand van het hotel een kantoor waar je dagelijks tussen 10-11 uur en 17-18 uur terecht kunt met vragen of informatie kunt krijgen over eventuele extra activiteiten.

Dag 2 | Dinsdag Sneeuwschoenwandeling National Park incl. lunch

+ 1

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 4-5 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

 

Dag 3 | Woensdag Bezoek rendierfarm & sledetocht incl. lunch

+ 2

Het programma van vandaag staat in het teken van het leven op de rendierfarm van Anssi. Een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports brengt je naar farm waar de rendieren al staan ingespannen voor de slee. Hierin kun je met twee personen per slee plaats nemen. Als de karavaan vertrekt, herleef je binnen de kortste keren de vroegere tijden waarbij de rendierslede het traditionele vervoermiddel in Lapland was.

Tijdens de tocht van 2 km door de bossen zul je merken dat andere rendieren de karavaan komen opzoeken waardoor je jezelf omringt voelt door deze mooie dieren. Er is tevens tijd om mooie foto’s te maken en te helpen met het voeren van de dieren. Ook laat de rendierhouder zien hoe de rendieren worden getraind in de ‘rendierschool’. Na afloop kun je genieten van een heerlijke soeplunch in de houten cabin bij de farm. Tijdens de lunch vertelt de rendierhouder over het leven van de rendieren en zijn boeiende leven met deze dieren die onlosmakelijk zijn verbonden met het leven in Lapland.

Note: Kleed je lekker warm aan!

Dag 4 | Donderdag Hondensledetocht & diner bij Tsokka

In de ochtend kun je lekker uitslapen en is vrij te besteden. Je kunt nog even de piste op, maar wil je nog iets nieuws proberen dan zijn ijsklimmen of fatbiken een aanrader!

‘s Middags brengt een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports je naar de huskyfarm waar de huskyhonden al staan te popelen om de sledes te trekken. Zes honden vormen samen een slede team en jij maakt daar vandaag onderdeel vanuit! Na de rij instructies maak je onder begeleiding van een lokale gids een tocht over de Arctische vlakten en door de besneeuwde bossen. De tocht duurt, incl. pauze, ca. drie uur. Natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van rijder en te leren over de honden en de natuur. We maken gebruik van een tweepersoonsslede, er is dus tijd om even rustig op de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Onderweg is er een koffiestop bij een Lapse kota. De gids kan je ondertussen veel over de honden vertellen. Na afloop van de tocht krijg je nog een rondleiding door de kennel. Misschien zijn er wel puppies...

Note: Kleed je warm aan, neem je ski- of zonnebril mee en zorg ervoor dat je een extra accu/batterijen voor je camera bij je hebt!

‘s Avonds is het tijd voor een wel heel bijzonder diner. Een speciale pistebully brengt je naar de top van Pyhätunturi. Hier ligt het idyllische Lapse restaurantje Tsokka. Onder het genot van een glöggi (de Scandinavische versie van glühwein) word je welkom geheten door Matti & Annikki. Zij hebben een heerlijk buffet met lokale specialiteiten voor je bereid. Denk hierbij aan koud gerookte zalm, gerookt rendiervlees, traditionele rendierstoofpot enz. En als het Noorderlicht zich aandient is dit, zo boven op de berg, wel de perfecte plek om het te kunnen aanschouwen!

Dag 5 | Vrijdag Reisdag

1

In de ochtend check je uit bij het hotel en stap je op de skibus welke je weer naar de luchthaven van Rovaniemi brengt. Het was een kort verblijf, maar wel eentje waar je veel highlights van Lapland hebt beleefd ...smaakt wellicht naar meer?

Note: Check-out 15:00 uur.

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Reisdag
Dag 2
Sneeuwschoenwandeling
Dag 3
Bezoek rendierfarm & sledetocht
Dag 4
Hondensledetocht & diner bij Tsokka
Dag 5
Reisdag