Into the wild | Wintertrekking

Een groot outdooravontuur in de Lapse wildernis!

Slapen onder het Noorderlicht en middenin de wildernis van Lapland ver weg van de bewoonde wereld wakker worden. ’s Morgens maak je een vuur om sneeuw te smelten voor een heerlijke kop koffie. Daarna ga je weer op sneeuwschoenen met je groep op pad. Word je al enthousiast? Ga dan mee met onze wintertrekking Into the Wild!

De reis kent een perfect balans tussen actief bezig zijn, een beetje afzien en het welverdiende comfort! Buiten de wintertrekking om, verblijf je namelijk bij deze reis vijf nachten in de Lapland lodge Ukonhattu waar we goed voor je zorgen.

Het hoogtepunt is uiteraard de driedaagse trekking door het Pyha-Luosto National Park. Onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids, ga je op pad met sneeuwschoenen én bepakking. Natuurlijk ga je goed voorbereid op weg want we leren je alles over veiligheid, hoe je jezelf moet kleden, navigatie per kaart en GPS, vuur maken etc. De totale lengte van de tocht door het winterse berglandschap van Lapland is ongeveer 35 km. Alle hoogtepunten van het National Park en de overnachtingen in expeditie tentjes in de besneeuwde wildernis maken deze ervaring onvergetelijk!

Wij zorgen voor een complete kampeeruitrusting die geschikt is voor de winterperiode. Dit betreft o.a. een tent, slaapzak, matje, sneeuwschoenen, kookgerei & foerage. Zelf neem je een goede rugzak, geschikte schoenen/laarzen en je persoonlijke spullen mee. Bij boeking ontvang je een specifieke paklijst zodat je weet wat er van je wordt verwacht.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de prima off-piste mogelijkheden. Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking.

Activiteiten
Naast de wintertrekking staan er nog veel meer hoogtepunten op het programma. Zoals een sledetocht met husky's, een bezoek aan de rendierfarm en een ijsklimsessie. Daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning. Tijdens de dagen die je niet in de wildernis doorbrengt, logeer je in een zeer comfortabele houthakkerslodge, waar je lekker kunt relaxen in de sauna bij het meer... mét ijswak!

Accommodatie & verzorging
De uitvalsbasis van deze bijzondere reis is onze eigen lodge Ukonhattu. We hebben de lodge de hele week exclusief voor de groep afgehuurd. De Ukonhattu ligt aan de rand van het Pyhäjärvi-meer, wat een ideale plek is om het Noorderlicht te kunnen zien. Het is een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook ideaal als je liever actief bezig wilt zijn. Buiten zijn er twee vuurplaatsen waar je 's avonds heerlijk bij het vuur het Noordelicht in de gaten kunt houden. De vaste host van de lodge zorgt elke dag voor een lekker ontbijt. 's Avonds is er een heerlijk dinerbuffet, verzorgd door een lokaal restaurant. Meer informatie over de lodge vind je hier.

Als je de reis alleen boekt, verblijf je met een reisgenoot van dezelfde sekse op een kamer. Wil je liever alleen op een kamer? Dan geldt hiervoor een toeslag. De maximale groepsgrootte is 10 personen.

Highlights

Driedaagse wintertrekking met wildernis overnachtingen
Training navigatieleer, materiaalkunde en outdoor skills
Huskytocht 
(3 uur)
Bezoek rendierfarm
(1 uur)
IJsklimmen
(2,5 uur)
Bezoek Amethistenmijn 
Sauna met ijswak
Bezoek Santa Village
Nederlandse berggids

Nu boeken