Highlights van Lapland in 4 dagen

Een lang weekend met alle hoogtepunten van Lapland en een verblijf in een Lapse blokhut incl. ontbijt

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Luosto. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan!

Bij aankomst in Luosto check je in bij de receptie van het Luostotunturi hotel. Hier vandaan is het ca. 200 meter lopen naar je cottage.

Note: Het ontbijt wordt in het Luostotunturi hotel geserveerd. Alle cottages zijn voorzien van gratis wifi, de code krijg je bij de hotelreceptie.

Dag 2 | Zondag Sneeuwscootertocht

Heerlijk een paar uurtjes sneeuwscooteren door het mooie Lapse landschap op een milieuvriendelijke en stille sneeuwscooter! Eerst ontvang je van de professionele lokale gids een warm pak, laarzen, handschoenen en een helm. Hierna krijg je instructies over het besturen van de sneeuwscooter, een wettig vervoersmiddel in Lapland. Je volgt met twee personen per sneeuwscooter een spoor rond de bergen van Luosto. Je passeert hierbij kale vlaktes, bevroren meren en besneeuwde bossen. De tocht leidt naar een kota waar je stopt voor een lekkere kop koffie of thee alvorens je de terugrit weer aanvangt.

Note: Het totale programma duurt ca. 3 uur. Om een sneeuwscooter te besturen moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.

Tip: Vanaf je cottage is het een klein stukje lopen naar een nabijgelegen meertje vanaf waar je het noorderlicht goed kunt zien als het er is. Hier is een openbare vuurhut waar je gebruik van kunt maken. Met een hapje en drankje aan het vuur is dit een aangename manier om de hemel in de gaten te houden! 

Dag 3 | Maandag Huskytocht & bezoek aan de rendierfarm met rendiersledetocht

Na het ontbijt is het tijd voor een tocht met de husky’s! Nadat je een warme thermo overall hebt gekregen, brengt een transfer je naar de huskyfarm waar de honden al staan te popelen om de sledes te trekken. Onder begeleiding van bedreven, lokale gidsen maak je een tocht door de bossen en over de Arctische vlakten. Hierbij bestuur je zelf de slee. De honden zitten vol energie en het trekken van een slee is dan ook iets wat ze graag doen! De rit is ongeveer 10 kilometer lang en natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van bestuurder en te leren over de honden en de natuur. Wij maken gebruik van tweepersoonssleden, er is dus ook tijd om in de slede te zitten en van de omgeving te genieten.

Note: Een ski- of zonnebril kan goed van pas komen, zo heb je minder last van de rijwind. Vergeet je niet een extra batterij voor je camera mee te nemen?

Na de huskytocht wordt er een heerlijke soeplunch geserveerd in het restaurant van de rendierfarm dat naast de huskyfarm ligt. Hier is, naast geweien, tevens mooi lokaal handwerk te koop.

Na de lunch word je opgevangen door de rendierhouder op zijn rendierfarm. Hier is het grootste deel van zijn kudde gedurende de winter verzameld om ze bij te kunnen voeren. De rendieren staan al ingespannen voor de sledes. Als de karavaan vertrekt herleef je binnen de kortste keren de vroegere tijden waarbij de rendierslede het traditionele vervoermiddel in Lapland was. Tijdens de tocht van 2 km door de bossen zul je merken dat andere rendieren de karavaan komen opzoeken waardoor je jezelf omringt voelt door deze mooie dieren. De rust en de stilte tijdens de tocht zijn indrukwekkend en vormen een mooi contrast met alle andere spectaculaire activiteiten. Er is tevens tijd om mooie foto’s te maken en te helpen met het voeren van de dieren. Ook laat de rendierhouder zien hoe de rendieren worden getraind in de 'rendierschool'.

Dag 4 | Dinsdag Kuusamo - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ’s Ochtends vertrekt de bus vanuit Luosto naar de luchthaven in Kuusamo. Door de directe vlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd. Je bent aan het begin van de middag weer terug in Nederland. Hopelijk met veel mooie herinneringen aan Lapland!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi
Dag 2
Sneeuwscootertocht
Dag 3
Huskytocht & bezoek aan de rendierfarm
Dag 4
Kuusamo - Amsterdam