Highlights van Lapland in 4 dagen

Een lang weekend met alle hoogtepunten van Lapland en een verblijf in een Lapse blokhut incl. ontbijt

Dit lange weekend in maart biedt je alle hoogtepunten van Lapland tegen wel tegen een zeer scherp tarief! Met een directe chartervlucht ben je binnen een halve dag op je eindbestemming Luosto, een rustig dorpje aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park. Luosto ligt circa 125 km boven de Poolcirkel, dus een perfecte locatie om het Noorderlicht te spotten! Je verblijft in een romatische boomstammen cottage incl. openhaard en eigen sauna. Kortom, een zeer volledige maar korte Lapland reis!

Locatie
Luosto is een klein dorp ca. 120 kilometer boven de Poolcirkel. Het ligt aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park en is een ideale plek voor wie op zoek is naar natuur en rust. Twee miljard jaar geleden waren de bergen hier nog zo hoog als in de Alpen, maar verschillende ijstijden hebben het landschap gevormd tot wat het nu is. De hoogste berg, de Noitatunturi, is 540 meter hoog. De bekendste plek in Luosto is de amethistenmijn. Deze idyllische open mijn, boven op de Lampivaara berg, ga je dan ook zeker bezoeken! 

Reisperiode 
Dit lange weekend heeft één mogelijke vertrekdatum: 23 maart. Maart is een heerlijke periode om naar Lapland te gaan; er ligt veel sneeuw, de temperaturen zijn mild, de dagen lang en de zon laat zich regelmatig zien. Geen zorgen over het noorderlicht, want ook voor het zien van dit bijzondere spektakel zit je goed in maart!

Activiteiten 
Je volgt een afwisselend programma met een aantal bijzondere activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens een verblijf in Lapland. Je gaat sneeuwscooteren, brengt een bezoek aan de rendierfarm en natuurlijk ga je ook op pad met de husky's. Wil je meer? Dan kun je je reis eenvoudig uitbreiden met een aantal extra activiteiten. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
Centraal in Luosto liggen de boomstammen Silver Pine cabins. Deze knusse twee-onder-een-kap huisjes zijn voorzien van o.a. een kleine ingerichte open keuken, een heerlijke sauna en een warme open haard. Kortom een goede plek om na een actieve dag buiten in de kou, lekker te relaxen.

Verzorging
Het ontbijt wordt in het nabijgelegen Luostotunturi hotel geserveerd. In dit hotel kun je ook (tegen betaling) lekker ontspannen in de Amethyst spa. De spa heeft o.a. een sauna, Turks stoombad, amethisten grot en een whirlpool. Met de koude temperaturen buiten, is dit letterlijk een heerlijk warm bad!

Geen zin om te koken? Dan kun je de diners bijboeken. 

Scandinavian Wintersports in de regio 
In de regio Pyhä-Luosto is een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten. 

Highlights

Ontbijt
Electrische sneeuwscootertocht
(3 uur)
Huskytocht 10km
(1,5 uur)
Bezoek rendierfarm incl. rendiersledetocht
(2 uur)
Verblijf in authentieke, boomstammen cottage

 

Nu boeken