Back to your nature

Terug naar je eigen natuur in de wildernis van Lapland

Hou je van outdoor avontuur en ben je actief? Wil jij een week aan jezelf werken in de wildernis omgeving van Lapland, maar hou je ook van hedendaagse comfort? Wil je kennis maken met de Wim Hof Methode? Ervaren wat jouw lichaam in het dagelijkse leven voor je verborgen houdt? Een keer overvallen worden door immense rust en stilte? Dan is deze RESET reis naar Lapland precies wat je zoekt!

Elke dag beleef je een nieuw avontuur waarin er dieper wordt ingegaan op de methoden van Wim Hof en ‘Natural Movement’. Je gaat de uitdaging aan met jezelf door terug te gaan naar je eigen natuur in het overweldigende landschap van Lapland. Met een volledige ‘reset’ kom je als herboren terug.
 
In de week van 2-9 april 2022 organiseert Reset Haarlemmermeer i.s.m. Scandinavian Wintersports een unieke reis naar Fins Lapland om daar met een groepje van maximaal 10 personen aan de slag te gaan met thema’s als:

  • Hoe kan ik stress omzetten in een kracht?
  • Wat kan ik van ademhaling leren over mijzelf en hoe helpt het mijn gezondheid te verbeteren?
  • Wat leert de natuur ons over bewegen?
  • De kracht van kou


En waarom hiervoor helemaal naar Lapland?

Begin mei is een bijzondere periode in Lapland. De lange winter is zo’n beetje op z’n einde, de sneeuw smelt, de middernachtzon is in aantocht en de natuur begint weer te leven. Voor de lokale bevolking is deze periode de start van een nieuw begin. Daarnaast is het een periode van rust en stilte. Het toeristenseizoen is voorbij, de skigebieden gesloten. Tel daarbij de indrukwekkende natuur en vele kampvuurtjes op en je hebt gegarandeerd één van de meest ideale omgevingen om aan je eigen natuur te werken.

Wat gaan we doen?
Om terug te gaan naar je eigen natuur starten we elke dag met ademhalingssessies en meditatie. Na het ontbijt staat er elke dag een activiteit op het programma waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de omgeving. Tijdens een Bootcamp maken we gebruik van alles wat de natuur ons biedt. Je zult inzichten krijgen in ongemakken zoals koude, maar ook slapeloosheid en zelfredzaamheid. Je krijgt inzicht in wat de Wim Hof Methode (ademhaling, mindset, focus en kou) voor jou kan betekenen. Naast de oefeningen in de praktijk is er ook de theoretische uitleg over de effecten. We maken verschillende wandelingen in het Pyhä-Luosto National Park waarbij we onderweg aandacht besteden aan thema’s waarbij je iets kunt leren van de natuur, voeding uit en zelfredzaamheid in de natuur. Met kennis van de natuur kun je werken aan je eigen natuur waar we in het dagelijkse leven soms zo ver weg van zijn komen te staan.

Hoe zwaar is het programma en hoe fit moet ik zijn?
Zowel mentaal als fysiek dien je over een redelijke basisconditie te beschikken. Je zult natuurlijk uitgedaagd worden om je grenzen op te zoeken, maar die grens is voor iedereen anders. Daarom is vooral een avontuurlijke nieuwsgierigheid naar deze grenzen noodzakelijk. Deze reis is niet bedoeld om te bikkelen, maar ook niet om te gaan zweven. We gaan no-nonsense aan de slag waarbij geldt dat iedereen aan alle onderdelen kan meedoen en zo nodig aangepast kunnen worden naar conditie, (weers)omstandigheden en omgeving.

Ook is er voldoende ruimte voor ontspanning en eigen oefening. We verblijven in een comfortabele lodge aan de rand van een meer waar genoeg plekjes zijn om jezelf even terug te trekken, bij een haardvuur verhalen te delen, een goed boek te lezen of om naar de sauna te gaan.

Ook voor de Wim Hof Methode geldt over het algemeen dat iedereen kan meedoen. Ga je wel eens naar de sauna of sport je één keer per week? Dan mag het fysiek geen probleem zijn. Er zijn wel een aantal contra-indicaties, zoals het fenomeen van Raynaud, Zwangerschap, Hart en vaatziekte (Kan vaak in overleg zonder probleem) en mensen met Epilepsie.

Wim Hof
Wim, beter bekend als ‘The Ice Man’, heeft 26 wereldrecords op zijn naam staan. Allemaal gekoppeld aan kou. Nou is dat op zich al heel opmerkelijk maar hij heeft dit daarnaast vooral gedaan om de aandacht van de medische wereld op zich te krijgen. In 2014 was het zover. Vanuit een onderzoek die gedaan is door het Radboud ziekenhuis bleek dat Wim in staat is zijn auto immuunsysteem te beïnvloeden. Sterker nog, na verder onderzoek bleek dat ook anderen, door Wim getrainde mensen, dezelfde resultaten lieten zien. Inmiddels worden er op dit moment meerdere onderzoeken gedaan naar de effecten van de Wim Hof Methode. Het mooie aan de Methode is, dat het heel simpel is en door iedereen te leren.

Welke onderdelen bevat de WHM?
1. De diepe ademhaling
2. De mindset en focus
3. De koude training

De combinatie van deze 3 elementen maakt de WHM uniek en zeer doeltreffend.

Wat kan de Wim Hof Methode je opleveren?
•    Verbetering van het concentratievermogen en doelgerichtheid
•    Meer energie
•    Bewust aansturen van het ‘autonome’ zenuwstelsel
•    Betere bloedcirculatie
•    Betere balans in lichaam en geest
•    Een sterker immuunsysteem
•    Minder stress
•    Beter slapen
•    Meer zelfvertrouwen

Rein Sarink Wim HofBegeleiding
De week wordt begeleid door Rein Sarink, oprichter en eigenaar van Reset Haarlemmermeer. Rein is tevens officieel Wim Hof Instructeur. Daarnaast is er een lokale begeleider aanwezig bij de accommodatie die de weg door de wildernis in Lapland op zijn duimpje kent.

Samen maken we er een onvergetelijk avontuur van. Reset your Nature!

Boeken in Corona tijd
Je loop geen financieel risico bij het boeken van deze reis. Mocht het zo zijn dat we, vanwege officiële maatregelen vanuit de lokale (Finse) of Nederlandse overheid die in verband staan met het Corona virus, de reis niet kunnen uitvoeren dan annuleren wij de reis. Hiermee vervalt de betalingsverplichting en gaan we over tot restitutie van je (aan)betalingen. Lees meer...

Highlights

Wim Hof Methode
Ademen en ontspannen
Divers hikes
Bootcamp
Bushcraft
Meditatie

Nu boeken