Je kunt naar Finland reizen met je coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) als:


Let op:
Een certificaat van een volledige reeks vaccinaties is 9 maanden geldig (270 dagen).
Hierna is een boostershot vereist. Na de boostershot is het certificaat geldig tot nader order.

Reizigers die niet voldoen aan bovenstaande regels, moeten bij aankomst een COVID-19 test doen en na 3 tot 5 dagen een 2e test.

Kinderen geboren in 2007 of later zijn uitgesloten van deze maatregel.

Voor onze reizen naar Fins Lapland, vind je hier de laatste reisinformatie voor toeristen:
https://www.visitfinland.com/en/practical-tips/covid-19/

Vliegreizen naar Lapland


Onze reizen naar Lapland gaan middels een chartervlucht van Transavia. Tijdens jouw reis zul je naast de reguliere Corona regels (dragen van mondkapje, handen wassen, bij drukte afstand houden etc) te maken krijgen met lokale regels en restricties. Controleren en navolging hiervan is altijd voor eigen verantwoordelijkheid. Bij onze reizen naar Lapland heb je te maken met:


Momenteel staat de reiscode van Finland op groen en wordt dus als veilig aangemerkt om te reizen. Check hier de laatste stand van zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/finland

1. Gezondheidsverklaring 

Alle passagiers die van, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen, moeten een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring maakt onderdeel uit van het online incheck proces en wordt je dus automatisch aangeboden als je online incheckt. Check je liever in op de luchthaven, dan worden de vragen daar aan je voorgelegd.
Kijk hier voor de actuele informatie over Corona en Schiphol

2. Dragen van mondkapje
Een mondkapje dragen is verplicht op de Luchthaven van Schiphol en tijdens het in- en uitstappen en aan boord het vliegtuig. Op die plekken is het niet altijd haalbaar om 1,5 meter afstand te houden en zo beperken we het risico op verspreiding van het virus. Iedereen neemt zijn eigen mondkapjes mee.
Lees hier de veelgestelde vragen over het dragen van een mondkapje tijdens een Transvia vlucht

Mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar en ouder.

Winkels en horeca
De winkels en horeca zijn gewoon open en er zijn geen restricties in openingstijden. Het dragen van een mondkapje is gewenst.

Eén ding is wel zeker, de wereld is veranderd. Je moet je er dan ook bewust van zijn dat het reizen voorlopig niet meer zal zijn als pre-Corona. Je zult dus altijd te maken krijgen met, hoe klein ook, nieuwe regels en aanpassingen in Nederland en in het land van bestemming. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Dit is dan ook geen geldige reden om te annuleren. Daarnaast zijn eventuele extra kosten die gemaakt moeten worden om te reizen (vaccinatie, PCR test, mondkapje e.d.) ook altijd voor eigen rekening.

Uiteraard ontvang je bij jouw reispapieren altijd de laatste informatie over de restricties rondom jouw reis. Zo kun je jezelf tijdig goed voorbereiden op een soepele reis!En deze regel zal blijven gelden: Mocht het zo zijn dat we, vanwege officiële maatregelen vanuit de lokale (Finse) of Nederlandse overheid die in verband staan met het Corona virus, de reis niet kunnen uitvoeren dan annuleren wij de reis. Hiermee vervalt de betalingsverplichting en gaan we over tot restitutie van je (aan)betalingen.

Voor alle overige omstandigheden gelden de reguliere annuleringsregels. Dus deze regeling is dan ook niet van toepassing als je zelf annuleert vanwege bijvoorbeeld een Corona infectie bij een familielid of bij jezelf of indien je niet gevaccineerd bent. Wij adviseren je om hiervoor bij je annuleringsverzekering te informeren. 
Lees meer daarover

Laatst bijgewerkt 18 mei 2022