De kleurcode van het reisadvies voor Finland is momenteel groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Er gelden geen inreisvoorwaarden in Finland.

Check hier de laatste stand van zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/finland

Meer lokale informatie kun je lezen op de website van het Finse instituut voor Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Vliegreizen naar Lapland
Er gelden momenteel geen restricties meer op Schiphol of aan boord van de Transavia vluchten.

Veranderende situatie
Houd er rekening mee dat in het geval van oplopende besmettingen of een nieuwe variant van het virus de situatie en restricties snel kunnen wijzigen. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Dit is dan ook geen geldige reden om te annuleren. Daarnaast zijn eventuele extra kosten die gemaakt moeten worden om te reizen (vaccinatie, PCR test, mondkapje e.d.) ook altijd voor eigen rekening.En deze regel zal blijven gelden: Mocht het zo zijn dat we, vanwege officiële maatregelen vanuit de lokale (Finse) of Nederlandse overheid die in verband staan met het Corona virus, de reis niet kunnen uitvoeren dan annuleren wij de reis. Hiermee vervalt de betalingsverplichting en gaan we over tot restitutie van je (aan)betalingen.

Voor alle overige omstandigheden gelden de reguliere annuleringsregels. Dus deze regeling is dan ook niet van toepassing als je zelf annuleert vanwege bijvoorbeeld een Corona infectie bij een familielid of bij jezelf of indien je, mocht dit een restrictie worden, niet gevaccineerd bent. Wij adviseren je om hiervoor bij je annuleringsverzekering te informeren. 
Lees meer daarover

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2022