Update 4 januari 2022!
Om Finland in te reizen moet je, naast een vaccinatie- of herstelbewijs, een negatief PCR- of antigeentestresultaat van maximaal 48 uur oud kunnen laten zien. Als je niet gevaccineerd of niet hersteld bent van coronavirus, kun je Finland niet inreizen. Deze maatregel geldt voorlopig tot 16 januari 2022.

Kinderen geboren in 2007 of later zijn uitgesloten van deze maatregel.

Je kunt naar Finland reizen met je coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) als:


Daarnaast moet je een negatief testresultaat (PCR of antigeen) van maximaal 48 uur oud laten zien als je Finland inreist. Dit is niet nodig voor personen met de Finse nationaliteit of EU-burgers die in Finland woonachtig zijn.

Mensen die niet gevaccineerd of niet hersteld zijn, kunnen Finland alleen inreizen als ze onder een uitzondering vallen. Lees voor meer details en uitzonderingen op de website van de Finse grenspolitie (informatie in het Engels). Let op: Het recht om Finland in te reizen wordt uiteindelijk per geval bij de Finse grens door de Finse grenswacht bepaald.

Kinderen geboren in 2007 of later zijn uitgesloten van deze maatregel.

Voor onze reizen naar Fins Lapland, vind je hier de laatste reisinformatie voor toeristen:
https://www.visitfinland.com/article/practical-travel-information-for-travelers-to-finland-during-coronavirus-pandemic/#b95bd94b

Vliegreizen naar Lapland


Onze reizen naar Lapland gaan middels een chartervlucht van Transavia. Tijdens jouw reis zul je naast de reguliere Corona regels (dragen van mondkapje, handen wassen, bij drukte afstand houden etc) te maken krijgen met lokale regels en restricties. Controleren en navolging hiervan is altijd voor eigen verantwoordelijkheid. Bij onze reizen naar Lapland heb je te maken met:


In het geval
een land op code Geel staat (zie ministerie van Buitenlandse Zaken), nu verplicht:

  1. 
Gezondheidsverklaring

  2. Dragen van mondkapje1. Gezondheidsverklaring 

Alle passagiers die van, via of naar een Nederlandse luchthaven vliegen, moeten een gezondheidsverklaring invullen. Deze verklaring maakt onderdeel uit van het online incheck proces en wordt je dus automatisch aangeboden als je online incheckt. Check je liever in op de luchthaven, dan worden de vragen daar aan je voorgelegd.
Kijk hier voor de actuele informatie over Corona en Schiphol

2. Dragen van mondkapje
Een mondkapje dragen is verplicht op de Luchthaven van Schiphol en tijdens het in- en uitstappen en aan boord het vliegtuig. Op die plekken is het niet altijd haalbaar om 1,5 meter afstand te houden en zo beperken we het risico op verspreiding van het virus. Iedereen neemt zijn eigen mondkapjes mee.
Lees hier de veelgestelde vragen over het dragen van een mondkapje tijdens een Transvia vlucht

Mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar en ouder.

Winkels en horeca
De winkels zijn gewoon open. Om een restaurant of bar te bezoeken, heb je een geldig digitaal Corona certificaat nodig. Er zijn soms uitzonderingen bij café’s welke om 17:00 uur sluiten. De restaurants zijn tot 18:00 uur open, na 17:00 uur wordt er echter geen alcohol meer geserveerd.

Tip: Neem voor de zekerheid ook een print mee van je QR code

Eén ding is wel zeker, de wereld is veranderd. Je moet je er dan ook bewust van zijn dat het reizen voorlopig niet meer zal zijn als pre-Corona. Je zult dus altijd te maken krijgen met, hoe klein ook, nieuwe regels en aanpassingen in Nederland en in het land van bestemming. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Dit is dan ook geen geldige reden om te annuleren. Daarnaast zijn eventuele extra kosten die gemaakt moeten worden om te reizen (vaccinatie, PCR test, mondkapje e.d.) ook altijd voor eigen rekening.

Uiteraard ontvang je bij jouw reispapieren altijd de laatste informatie over de restricties rondom jouw reis. Zo kun je jezelf tijdig goed voorbereiden op een soepele reis!En deze regel zal blijven gelden: Mocht het zo zijn dat we, vanwege officiële maatregelen vanuit de lokale (Finse) of Nederlandse overheid die in verband staan met het Corona virus, de reis niet kunnen uitvoeren dan annuleren wij de reis. Hiermee vervalt de betalingsverplichting en gaan we over tot restitutie van je (aan)betalingen. 
Lees meer daarover

Laatst bijgewerkt 4 januari 2022