Ski Zweden | Sälen

Een effectief skipakket in Zweden met een directe vlucht, appartement aan de piste en liftpas

Dag 1 | Zondag Reisdag Groningen - Sälen

Vanaf Groningen vlieg je met een directe vlucht in ca 1,5 uur naar Dalarna. Vanaf daar is het slechts 15 minuten rijden met de transferbus naar je accommodatie in Tandådalen. De appartementen zijn na 17 uur beschikbaar, tot die tijd kun je je bagage kwijt in een bagagedepot.

Om 17 uur kun je, met behulp van de Skistar app, digitaal inchecken voor je appartement. Je skipas en eventueel bijgeboekte skimateriaal kun je ophalen bij de skistar store. In de middag kun je dus al direct de skipistes verkennen!

Elk appartement heeft een eigen skilocker dus je kunt je ski's aan het einde van elke skidag veilig opbergen. 

Note: Boek extra activiteiten zoals een husky- of sneeuwscootertocht voor vertrek, op deze manier ben je verzekerd van een plek. 

Dag 2 | Maandag Vrij te besteden

Je kunt de hele week lekker vrij skiën. Maar wellicht lijkt het je leuk om bijvoorbeeld een huskysfari of sneeuwscootersafari te maken? Extra activiteiten zijn bij boeking eenvoudig bij te reserveren zodat je de reis tot jouw gewenste droomreis kunt samenstellen.

Op locatie kun je zelf ook nog een ski-, snowboard- of telemarkles boeken om je techniek te perfectioneren of een nieuwe discipline te leren. Informeer bij de lokale skischool voor de mogelijkheden!

Dag 3 | Dinsdag Vrij te besteden

1

Tip: Vanaf Tandådalen starten diverse gemarkeerde langlaufroutes, sommigen zijn zelfs verlicht. Langlaufen is een geliefde sport onder de Scandinaviërs en de moeite waard om eens te proberen! Je zal zien dat het een vrij intensieve bezigheid is. Dus mocht je nog energie over hebben aan het einde van de pistedag... Materiaal is te huur bij de skiverhuur en eventueel kun je zelfs een les boeken bij de skischool. 

Dag 4 | Woensdag Vrij te besteden

+ 2

Tip: In het verderop gelegen dorpje Lindvallen bevindt zich 'Experium', een vermaak- en activiteitencentrum met o.a. winkels, restaurants, een bowlingbaan, spa, zwembad met glijbanen en nog veel meer! Met de skibus rij je hier in ongeveer 15 minuten zo naartoe.

Dag 5 | Donderdag Vrij te besteden

Vandaag is vrij te besteden.

Dag 6 | Vrijdag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag is vrij te besteden. 

Dag 7 | Zaterdag Laatste skidag

+ 1

Deze laaste dag kun je nog heerlijk op de piste doorbrengen. Aan het einde van de dag moet je helaas afscheid nemen van de mooie pistes van Sälen. Je levert de gehuurde skiuitrusting weer in... en dan misschien nog even een afsluitend drankje onderaan de piste?

Dag 8 | Zondag Reisdag Sälen - Groningen

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens vertrekt de transferbus vanaf Tandådalen naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Groningen wordt de afstand van ca. 1400 kilometer in slechts zo’n 1,5 uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk met vele mooie herinneringen aan Zweden!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Groningen - Sälen
Dag 2
Vrij te besteden
Dag 3
Vrij te besteden
Dag 4
Vrij te besteden
Dag 5
Vrij te besteden
Dag 6
Vrij te besteden
Dag 7
Laatste skidag
Dag 8
Sälen - Groningen