Ski in, Ski out | Lapland

Vanuit je studio met sauna en openhaard, zo de piste op!

Ver boven de poolcirkel ligt het skigebied van Pyhätunturi waar je naast skiën of snowboarden zoveel andere bijzondere winterse activiteiten kunt doen. Vanuit je studio appartement aan de piste, stap je zo de perfect geprepareerde pistes op. Ook loop je direct de rust en natuur tegemoet van het aangrenzende National park... weer eens iets anders dan de drukke Alpen! Dit is letterlijk Ski in, Ski out!

Ski in, Ski out | Lapland is perfect voor de fantieke zelfstandige wintersporter. De pistes in Lapland hebben minder kilometers dan je misschien gewend bent van de Alpen gebieden, maar zijn nog steeds uitdagend. Daarnaast zijn er goede en veilige off piste mogelijkheden en is de droge sneeuw van uitstekende kwaliteit. Uiteraard kun je de reis aanvullen met activiteiten die een wintervakantie in Lapland zo bijzonder maken. Bij de data en prijzen onder 'extra activiteiten' vind je alle mogelijkheden.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied dat zo'n 120 km boven de poolcirkel ligt. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter aantreft. Zo is er o.a. een officiële FIS afdaling en een aantrekkelijk funpark. Ook zijn er goede en veilige mogelijkheden voor toerskiën.

Pyhä is het eerste en enige klimaatneutrale skigebied in heel Finland.

Activiteiten
Je liftpas en huur van de uitrusting is geldig van zondag t/m vrijdag. Het materiaal is van zeer goede kwaliteit en over het algemeen ruim voldoende beschikbaar. Neem je liever je eigen ski uitrusting mee? Dat kan zonder extra kosten en geldt er een korting op de reissom.

Naast skiën zijn er een hoop verschillende activiteiten te beleven die je reis naar Lapland nog avontuurlijker maken. Wat dacht je van een sneeuwscootertocht, ijsklimmen, ijskarten of een huskytocht? Bij data en prijzen onder 'extra activiteiten' vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
Je verblijft in een prachtig studio appartement die van alle gemakken is voorzien. Zo is er een een heerlijke sauna, openhaard, volledig ingerichte keuken, lekkere bedden, een droogkast voor je skikleding. De studio ligt centraal, direct aan de piste en op loopafstand van alle faciliteiten.

Verzorging
Je verblijf is op basis van logies, maar ontbijt en diner in het nabijgelegen hotel kunnen eventueel bijgeboekt worden. Het tarief hiervoor vind je onder data & prijzen.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Studio appartement direct aan de piste
Skimateriaal (6 dagen)
Liftpas (6 dagen)
Bezoek Santa Village

Nu boeken