Luosto Aurora Boutique Hotel

Heerlijk genieten van de natuur met verblijf in een sfeervol boutique hotel, inclusief ontbijt & avondmaaltijden

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je cottage in Luosto. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan!

Bij aankomst in Luosto check je in bij de receptie van het hotel. 

Note: Onbijt en avondmaaltijden worden in het hotelrestaurant geserveerd. 

Dag 2 | Zondag Sneeuwschoenwandeling National Park incl. picknick lunch

+ 1

Na het ontbijtbuffet ontmoet je de activiteiten begeleider van Scandinavian Wintersports. Samen met hem/haar ga je op pad voor een korte sneeuwschoenwandeling door de dik besneeuwde bossen. Nadat we de sneeuwschoenen hebben ondergebonden, zoeken we een mooi spoor richting een open vuurhut. Hier laten we je direct kennis maken met wat typische Finse gewoonten: hout hakken, vuur maken en worstjes grillen! Zodra je de omgeving en basisprincipes kent kun je gedurende je verblijf een dergelijke wildernis lunch gerust nog een keertje op eigen gelegenheid maken.

Note: De wandeling zelf is ca. 2 - 2,5 km (afhankelijk van condities en omstandigheden) en is voor elke leeftijd toegankelijk. Je maakt deze samen met de Nederlandstalige activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports, dit geeft tevens de ideale mogelijkheid om eventuele vragen aan hem/haar te stellen over jouw reis, kleding, programma en activiteiten.

Dag 3 | Maandag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag is vrij te besteden. Wellicht lijkt het je leuk om een extra activiteit bij te boeken? Een bezoek aan de amethistenmijn is bijvoorbeeld een aanrader! Extra activiteiten zijn bij boeking eenvoudig bij te reserveren zodat je de reis tot jouw gewenste droomreis kunt samenstellen. Of misschien wil je lekker gaan skiën in het skigebied van Luosto? Het gebied is niet uitgebreid, maar heeft enkele prima en uitdagende afdalingsmogelijkheden. Ook off-piste zijn er veel goede mogelijkheden. Ervaar een skidag zonder wachtrijen voor de lift!

Note: Het programma is gedurende het hele seizoen gelijk. Voor het programma maakt het dus niet uit of je in de periode van minder daglicht (november- januari) of de periode van langere dagen (februari- april) in Lapland bent. De pistes zijn verlicht.

Dag 4 | Dinsdag Huskytocht

+ 1

Na het ontbijt is het tijd voor alweer een hoogtepunt in de week, een tocht met de husky’s! Nadat je een warme thermo overall hebt gekregen, brengt een transfer je naar de huskyfarm waar de honden al staan te popelen om de sledes te trekken. Na de benodigde rij-instructies, maak je onder begeleiding van bedreven lokale gidsen een tocht door de bossen en over de Arctische vlakten. Hierbij bestuur je zelf de slee. De honden zitten vol energie en het trekken van een slee is dan ook iets wat ze graag doen! De rit is ongeveer 10 kilometer lang en natuurlijk wordt er tussentijds voldoende pauze ingelast om te wisselen van bestuurder en te leren over de honden en de natuur. Wij maken gebruik van tweepersoonssleden, er is dus ook tijd om in de slede te zitten en van de omgeving te genieten.

Note: Een ski- of zonnebril kan goed van pas komen, zo heb je minder last van de rijwind. Vergeet je niet een extra batterij voor je camera mee te nemen?

Dag 5 | Woensdag Vrije dag en Aurora sneeuwscootertocht

1

De dag is vrij te besteden maar als de avond valt is het tijd voor wederom een hoogtepunt deze week, een electrische sneeuwscootertocht onder de Arctische sterrenhemel! Nadat je bent voorzien van een warme uitrusting krijg je de instructies van een lokale gids over het besturen van de sneeuwscooter. Met twee personen per sneeuwscooter ga je bij deze tocht op pad voor een route over de, door de maan verlichte, sneeuwlandschappen.

Onderweg wordt er gestopt voor koffie en thee en een snack bij het kampvuur. Tevens vertelt de gids hier over het magische Noorderlicht en met een beetje geluk laat dit natuurverschijnsel zich zien...

Note: De tocht duurt ongeveer 3 uur.

Dag 6 | Donderdag Vrij te besteden

1

Vandaag heb je wederom tijd om zelf in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid gaan sneeuwschoenwandelen, skiën of wellicht het langlaufen eens uitproberen? Het is allemaal te regelen.

Dag 7 | Vrijdag Bezoek rendierfarm incl. sledetocht & lunch

+ 1

Vandaag ga je op pad voor een kijkje in het leven op de rendierfarm van de lokale rendierhouders Anu & Jani. Vanwege de dikke sneeuwlaag kunnen rendieren in de vrije natuur niet voldoende voedsel meer vinden. Daarom is het grootste deel van de kudde gedurende de winter op deze plek bijeen verzameld waar ze bijgevoerd kunnen worden. Middels een transfer word je naar de farm gebracht. Hier word je welkom geheten door Anu en staan de rendieren al ingespannen. Al snel trekken de prachtige viervoeters die zo kenmerkend voor Lapland zijn, de sledes geruisloos door het bos. Hier stop je bij een typische Lapse tent, een Laavu genaamd. Hier maken we vuur en bereidt Anu een soeplunch. Terwijl je jezelf kunt warmen bij het kampvuur, vertelt ze over het leven op de rendierfarm. Na afloop van de lunch, rij je met de rendierslee weer terug naar de farm.

Note: Het programma bij de rendierfarm duurt ca. 2 uur en is inclusief lunch. Kleed jezelf lekker warm aan!

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ’s Ochtends vertrekt de bus vanuit Luosto naar de luchthaven in Rovaniemi. Door de directe vlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd. Je bent aan het begin van de middag weer terug in Nederland. Hopelijk met veel mooie herinneringen aan Lapland!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi
Dag 2
Sneeuwschoenwandeling
Dag 3
Vrije dag
Dag 4
Huskytocht
Dag 5
Vrije dag en Aurora sneeuwscootertocht
Dag 6
Vrije dag
Dag 7
Rendiersledetocht incl. lunch
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam