Lapse cottage Luosto

Heerlijk genieten van de natuur met verblijf in een Lapse blokhut inclusief ontbijt

Luosto kun je met recht een verborgen juweeltje noemen! Dit minder bekende en rustige dorpje in Lapland ligt aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park. Circa 125 km boven de Poolcirkel, tevens een perfecte plek om het Noorderlicht te spotten! Bij deze reis kun je heerlijk genieten van het comfort van je eigen boomstammen blokhut met sauna en open haard. De cottage staat is op loopafstand van de skipiste, langlaufloipe en een paar winkeltjes. Het ontbijt is inclusief en diners kunnen eventueel bijgeboekt worden. Je volgt een gevarieerd programma met veel bijzondere activiteiten en leert ook over de natuur en Lapse cultuur. Daarnaast houd je voldoende vrije tijd over om zelf in te delen. Kortom, een heerlijk relaxte reis!

De reis is inclusief een aantal activiteiten met niet te missen hoogtepunten. De reis is daarnaast eenvoudig uit te breiden met andere activiteiten zoals een sneeuwsootertocht, crosscountry skiën, fatbiken, Noorderlichtprogramma, ijsklimmen en nog veel meer. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je bij de accommodatie wordt afgezet.

Locatie
Luosto is een klein dorp ca 120 kilometer boven de Poolcirkel. Het ligt aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park en is een ideale plek voor wie op zoek is naar natuur en rust. Twee miljard jaar geleden waren de bergen hier nog zo hoog als in de Alpen, maar verschillende ijstijden hebben het landschap gevormd tot wat het nu is. De hoogste berg, de Noitatunturi, is 540 meter hoog. De bekendste plek in Luosto is de amethistenmijn. Deze idyllische open mijn, boven op de Lampivaara berg, ga je dan ook zeker bezoeken! 

Activiteiten 
Je volgt een afwisselend programma met een aantal bijzondere activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens een verblijf in Lapland. Je gaat o.a. sneeuwschoenwandelen, bezoekt de amethistenmijn en maakt uitgebreid kennis met de rendieren en husky’s! Wil je meer? Dan kun je je reis eenvoudig uitbreiden met een aantal extra activiteiten. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie
Centraal in Luosto liggen de boomstammen Silver Pine cabins. Deze knusse twee-onder-een-kap huisjes zijn o.a. voorzien van o.a. een kleine ingerichte open keuken, een heerlijke sauna en een warme open haard. Kortom een goede plek om na een actieve dag buiten in de kou, lekker te relaxen.

Verzorging
Het ontbijt wordt in het nabijgelegen Luostotunturi hotel geserveerd. In dit hotel kun je ook (tegen betaling) lekker ontspannen in de Amethyst spa. De spa heeft o.a. een sauna, Turks stoombad, amethisten grot en een whirlpool. Met de koude temperaturen buiten, is dit letterlijk een heerlijk warm bad!

Geen zin om te koken? Dan kun je de diners bijboeken. Je dineert vijfmaal in het hotel en tweemaal in een in een sfeervol boomstammen restaurant waar een traditioneel thema diner wordt gehouden.

Scandinavian Wintersports in de regio 
In de regio Pyhä-Luosto is een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten. 

Highlights

Sneeuwschoenwandeling
(2,5 uur)
Huskytocht 10km
(1,5 uur)
Bezoek Amethistenmijn
(2 uur)
Bezoek rendierfarm incl. rendiersledetocht
(2 uur)

Nu boeken