Met kinderen op vakantie naar Lapland? Doen! Lapland is een heerlijke bestemming om met kinderen op vakantie naartoe te gaan. Het is er veilig, de Lapse keuken is niet bijzonder afwijkend of stevig gekruid en er zijn zoveel avonturen te beleven in de natuur & met dieren. Tenslotte is er een hele dikke laag met sneeuw die het tot één grote speeltuin maakt!

Er is zoveel te doen en beleven!
Ook voor een kind is Lapland een reisbestemming die niet snel vergeten wordt. Samen met je kinderen de bestemming op een actieve wijze te ontdekken is een groot feest! Overdag kun je heerlijk buiten bezig zijn met niet alledaagse avonturen. ’s Avonds is er dan tijd voor gezelligheid bij het haardvuur in je eigen knusse cottage.

Schone lucht, gezonde beweging, veilige omgeving en lekker (en eerlijk) eten voor de kinderen zijn voor elke ouder een pre. In Lapland zijn deze ingrediënten eigenlijk vanzelfsprekend!

Speciale activiteiten voor de kinderen tijdens de vakantieperioden
Omdat het in Lapland voor kleine kinderen vaak niet mogelijk is om zelf actief aan de activiteiten mee te doen, hebben wij samen met onze lokale partners speciaal voor hen een aantal unieke activiteiten ontwikkeld:


Kou & kleding

Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met kinderen. Over het algemeen is voor veel ouders de grootste zorg dat de kinderen het koud zullen krijgen tijdens de winterse vakantie naar Lapland. Dit blijkt vaak een onnodige zorg. Er valt namelijk zoveel te spelen in de sneeuw waardoor de kinderen het vaak veel warmer hebben dan de ouders. Maar zorg er wel voor dat er altijd een mogelijkheid is om ergens op te warmen bij een vuur of naar binnen te gaan om op te warmen voordat een kind het koud krijgt.

De kleding keuze voor kinderen is op dezelfde principes gebaseerd als bij volwassenen. Je moet voorkomen dat transpiratie de kleding nat maakt. Een thermopak is prima als een kind bijvoorbeeld stil zit op een slee, maar als het kind bijvoorbeeld zelf met een sleetje op pad gaat blijkt deze al snel veel te warm. Natte sneeuw is gelukkig een uitzondering in Lapland, dus kleding wordt van buitenaf niet snel nat van de sneeuw.

Individueel of met een groep?
Lapland is geen massa bestemming. Sterker, er leven meer rendieren dan mensen, dus de kans om veel andere kinderen te ontmoeten is beperkt. Hierdoor kan het ook zijn dat bepaalde faciliteiten in mindere mate aanwezig zijn dan men gewend is in bijvoorbeeld de Alpen landen. Tijdens individuele reizen is dit zeker wel iets om rekening mee te houden.

Speciale Lapland reizen voor gezinnen met kinderen
Tijdens de schoolvakantieweken bieden wij een programma aan dat speciaal op kinderen is afgestemd. Zodoende hebben kinderen de mogelijkheid om met andere leeftijdsgenoten te spelen, maar tevens de gelegenheid om gezamenlijk met het gezin de avonturen te beleven. Er is een Nederlandse activiteiten begeleider aanwezig die de speciale kinderprogramma’s begeleidt. Lees meer over het reguliere Laps Wintersportavontuur & het speciale kinderprogramma

Voor families die op zoek zijn naar een meer individueel ingestelde reis hebben we de reis Lapse cottage familie ontwikkeld, met een programma geschikt voor kinderen van ca. 3 t/m 11 jaar. Het hele gezin kan gezamenlijk meedoen aan alle activiteiten. 

Restricties sneeuwscooterochten en huskytochten
In principe kan elk kind mee met een husky- of sneeuwscootertocht. Op welke manier dit gebeurt, hangt veelal af van de leeftijd en lengte van het kind. Om bij een sneeuwscootertocht veilig achterop de scooter te kunnen zitten, geldt een minimale lengte van 1.40m. Is het kind kleiner, dan gaat het mee in een slee welke achter de sneeuwscooter hangt. Dit kan alleen bij tochten van 3 uur of korter. De minimale leeftijd is 3 jaar.

Bij een huskytocht mag het kind mee in de slee. Afhankelijk van leeftijd en lengte al dan niet vergezeld door een volwassene. Ook hier geldt een minimale leeftijd van 3 jaar. Langere tochten van meer dan 2 uur zijn niet geschikt voor kleine kinderen.

Activiteiten geschikt voor elke leeftijd
Activiteiten waar kinderen van alle leeftijden aan mee kunnen doen, dus ook baby's, zijn een rendiersledetocht, bezoek aan de amethistenmijn en een sneeuwschoenwandeling.