Lapland
Dit zijn de meest noordelijke gebieden van Noorwegen, Zweden, Finland en een gedeelte van Rusland. Bijna heel Lapland ligt ten noorden van de Poolcirkel.

Fins Lapland: Oppervlakte: 93.937 KM²
Populatie: ca. 185.000, waarvan ongeveer 4.500 Sami
Bezetting: 2 personen per km2
Rendieren: ca. 207.000

Klimaat
De gemiddelde temperatuur in de winterperiode is -13°C, maar temperaturen van -30°C of lager komen ook voor. Zomers ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14°C en 20°C, maar zomerse temperaturen van 30°C zijn geen uitzondering. Lees hier meer info over de verschillende perioden in Lapland.

Noorderlicht
Het noorderlicht wordt ook wel Aurora Borealis genoemd en is een natuurverschijnsel van kleurrijk licht. Noorderlicht activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar is alleen te zien als het donker is. Daardoor is de kans om het Noorderlicht te spotten later in het seizoen kleiner. Voorspellingen zijn lastig te maken, maar een paar dagen van tevoren is wel de intensiteit van de activiteit in de atmosfeer - en dus de kans op noorderlicht - te meten. Meer informatie over noorderlicht

Taal
In Fins Lapland wordt Fins gesproken. Een kleine minderheid spreekt de Sami taal. Over het algemeen spreekt men goed Engels.

Geldzaken
Het betaalmiddel in Finland is de euro. Er zijn weinig pinautomaten, dus neem voldoende contant geld mee! Je kunt ook bijna overal betalen met een pinpas of creditcard.

Paspoort & Visum
Finland is lid van de EU, derhalve kun je met geldig ID-kaart of paspoort reizen.

Tijdzone
Tijdsverschil met Finland is +1 uur.

Alcohol
De supermarkt verkoopt alcohol tot 5% (bv. bier). Wijn of sterke dranken zijn alleen te koop in staatswinkels (Alko) in de grotere steden.

Drinkwater
Het kraanwater van Finland is van uitstekende kwaliteit en prima te drinken.

Voltage
Het voltage is gelijk aan Nederland, een omvormer is dus niet nodig.

Mobiel netwerk & wifi
Het bereik van het mobiele netwerk is doorgaans prima, maar wifi is niet altijd vanzelfsprekend. Kijk daarom bij de informatie van jouw accommodatie of er wifi aanwezig is. Zo niet, dan zijn er vaak in de dorpen diverse wifi spots beschikbaar. Omdat Finland onder de EU valt, kun je ook je Nederlandse belbundel gebruiken zonder extra kosten.

Paklijst
Download hier de paklijst & overige specifieke zaken voor jouw reis.