Winteravontuur in Lapland

Beleef samen een prachtig winteravontuur in Lapland!

Wil je lekker buiten bezig zijn en genieten van de Lapse natuur en cultuur? Dan is onze exclusieve en kleinschalige groepsreis Winteravontuur in Lapland precies wat je zoekt! Bij deze reis verblijf je in je eigen cottage met sauna en openhaard en onderneem je in een groep van maximaal 8 personen veel bijzondere activiteiten. Daarnaast zijn ontbijt en diner ook voor je geregeld zodat je volop kunt genieten van je tijd in Lapland!

Het ontbijt en diner zijn inclusief en de reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandse reisbegeleider. Dit alles bij elkaar maakt dat je zorgeloos kunt genieten van de prachtige winterse natuur van Lapland, maar ook van het comfort en gezelligheid van een goed verzorgde groepreis. Buiten het programma om is er daarnaast voldoende tijd voor individuele initiatieven.

Locatie

Luosto is een klein rustig dorpje, zo’n 120 kilometer boven de Poolcirkel. Het ligt aan de rand van het Pyhä-Luosto National Park en is een ideale plek voor wie op zoek is naar natuur en rust. Twee miljard jaar geleden waren de bergen hier nog zo hoog als in de Alpen, maar verschillende ijstijden hebben het landschap gevormd tot wat het nu is. De hoogste berg, de Noitatunturi, is 540 meter hoog. De bekendste plek in Luosto is de amethistenmijn. Deze idyllische open mijn, boven op de Lampivaara berg, ga je dan ook zeker bezoeken! 

Activiteiten
We hebben een mooi activiteitenprogramma samengesteld, waarin praktisch alle highlights van Lapland zijn verwerkt. We bezoeken hierbij de mooiste plekken in de omgeving van Luosto! De Nederlandse reisbegeleider zorgt voor een comfortabel verblijf en kan je bijvoorbeeld helpen met een mooie wandelroute of een andere activiteit op de vrije dag.

Accommodatie & verzorging
Je verblijf voor deze reis is een gezellige twee-onder-een-kap boomstammen blokhut. Deze ligt in een bosrijke omgeving vlakbij de skipiste. Ook de langlaufloipes en winkeltjes zijn op loopafstand te bereiken. De cottages hebben o.a. een kleine ingerichte open keuken en zijn voorzien van sauna en openhaard.

Je ontbijt en dineert in het nabijgelegen Luostotunturi hotel. In dit hotel kun je ook (tegen betaling) lekker ontspannen in de Amethyst Spa. De spa heeft o.a. een sauna, Turks stoombad, amethisten grot en een whirlpool. Met de koude temperaturen buiten, is dit letterlijk een heerlijk warm bad!

Note
Deze reis is alleen geschikt voor 12 jaar en ouder.

Highlights

Sneeuwschoenwandeling naar Amethistenmijn
(5 uur)
Huskytocht 10km
(1,5 uur)
E-sneeuwscootertocht
(3 uur)
Bezoek rendierfarm incl. rendiersledetocht
(2 uur)
Noorderlicht fotografie workshop
(2,5 uur)

Gebruik sneeuwschoenen hele week
Nederlandse begeleider

Nu boeken