Ski Lapland

Een effectief skipakket in Lapland vanuit een appartement aan de piste

Wil je na een paar jaar skiën in de Alpen een keer iets heel anders? Heerlijk rustig skiën in een sneeuwzeker gebied met perfecte pistes. Ver boven de poolcirkel waar je naast skiën of snowboarden zoveel andere bijzondere winterse activiteiten kunt doen. Dan is deze reis perfect voor jou!

Ski Lapland is heel geschikt voor de fanatieke wintersporter die zoveel mogelijk tijd op de piste bezig wil doorbrengen. De pistes in Lapland hebben minder kilometers dan je misschien gewend bent van de Alpen gebieden, maar zijn nog steeds uitdagend. Daarnaast zijn er goede en veilige off piste mogelijkheden en is de droge sneeuw van uitstekende kwaliteit. Uiteraard kun je de reis aanvullen met activiteiten die een wintervakantie in Lapland zo bijzonder maken. Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied dat zo'n 120 km boven de poolcirkel ligt. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Dit vanwege de gevarieerdheid van de pistes en ook de goede off-piste mogelijkheden (Pistekaart). Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De verlichte pistes zijn over het algemeen tot 18.00 uur geopend. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter aantreft. Zo is er o.a. een officiële FIS afdaling en een aantrekkelijk funpark. Ook zijn er goede en veilige mogelijkheden voor toerskiën.

Pyhä is het eerste en enige klimaatneutrale skigebied in heel Finland.

Activiteiten
Je liftpas en huur van de uitrusting is geldig van zondag t/m vrijdag. Het materiaal is van zeer goede kwaliteit en over het algemeen ruim voldoende beschikbaar. Neem je liever je eigen ski uitrusting mee? Dat kan kosteloos en is er een korting op de reissom.

Naast skiën zijn er veel verschillende activiteiten te beleven die je reis naar Lapland nog avontuurlijker maken. Wat dacht je van een sneeuwscootertocht, ijsklimmen, ijskarten of een huskytocht? Bij de data en prijzen vind je alle mogelijkheden.

Accommodatie & verzorging
Je verblijft in een gloednieuw en sfeervol studio appartement die van alle gemakken is voorzien. Zo is er een badkamer, keuken, zithoek met tv, dubbel bed, slaaploft met 2 extra bedden, droogkast voor je skikleding en een balkon/ terras. De studio ligt op de begane grond, direct aan de piste en op loopafstand van alle faciliteiten.

De appartementen behoren bij het Pyhätunturihotel. Dit hotel is het centrale punt van Pyhä, voor zowel faciliteiten als vertier. Het hotel heeft o.a. een sauna en fitnessruimte waar je gebruik van kunt maken. Je krijgt een eigen skilocker en er is een wax-kamer.

Je verblijf is op basis van logies. Indien gewenst kun je ontbijt en avondmaaltijden in buffetvorm bijboeken in het hotel. 

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft tevens een infopunt in Pyhä waar je terecht kunt met je vragen, voor informatie over de regio en eventueel activiteiten kunt bijboeken.

Highlights

Studio appartement direct aan de piste
Skimateriaal (6 dagen)
Liftpas (6 dagen)
Bezoek Santa Village

Nu boeken