Laps Wintersportavontuur

Volledig verzorgde actieve wintersportreis in Fins Lapland

Deze zeer complete 8-daagse actieve wintersport reis is al jarenlang onze meest populaire reis! Tijdens het Laps Wintersportavontuur verblijf je op basis van half pension in je eigen privé cottage met sauna en openhaard. De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider en onderneem je alle activiteiten in een klein groepsverband. De cottage ligt in Pyhä, op loopafstand van het grote Pyhäjärvi meer waar je perfect uitzicht hebt op het Noorderlicht. Deze reis is een combinatie van Lapse avontuurlijkheid, prachtige natuur en cultuur en gezelligheid!

Tijdens deze complete reis ontdek je Lapland op een leuke en avontuurlijke manier. Je ervaart het gemak van een goed geregelde reis maar verblijf je in een eigen privé cottage. Samen met de Nederlandse begeleider en een groep van max. 14 deelnemers, volg je een vast en actief programma. Daarnaast is er ook ruimte om zelf op pad te gaan.

Locatie
Pyhä is een klein plaatsje dat ongeveer 120 km boven de poolcirkel ligt, aan de rand van het Pyhätunturi National Park. Pyhätunturi, ook wel de 'Heilige berg' genoemd, is een prachtig skigebied met afdalingen in vele gradaties, van zeer makkelijk tot zeer moeilijk (Pistekaart). Het klimaat maakt de sneeuwcondities uitstekend! De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de Pyhä-Luosto regio. Hierdoor krijg je een goede indruk van de diversiteit van de regio. Natuurlijk regelen wij bij deze activiteiten steeds het vervoer tussen de locaties!

Activiteiten
Deze reis heeft een dagelijks programma, je zult dan ook praktisch alle highlights van Lapland beleven. De begeleider zal ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Tevens kan hij/zij je helpen met een goed kledingadvies en eventuele extra activiteiten op locatie.

Heb je nog nooit geskied of gesnowboard? Geen punt, het is namelijk mogelijk om een ski- of snowboardles bij te boeken. Bij data en prijzen onder extra activiteiten vind je de tarieven!

In de vakantieperioden hebben we een speciaal programma voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Hierbij kunnen de ouders het normale programma volgen en de kinderen hun eigen aangepaste programma (niet verplicht). Uiteraard blijft er voldoende tijd over om samen met het gezin door te brengen!

Accommodatie & Verzorging
Vlakbij het Pyhäjärvi-meer ligt Asteli. In dit typisch Finse vakantiedorp liggen de ruime houten cottages verspreid in het bos. De cottages zijn in de traditionele stijl gebouwd en hebben allemaal een sauna en openhaard. De cottage is privé, dus je deelt deze niet met anderen. Het verblijf in Asteli is op basis van half pension, iedere dag staat er een heerlijk ontbijt en uitgebreid dinerbuffet voor je klaar. De mooie natuurlijke omgeving is ideaal voor de rustzoekers, maar ook als je de ontspanning liever verruilt voor inspanning, zit je hier goed. Het crosscountry spoor en sneeuwscooterspoor start namelijk direct voor de deur! Aan de rand van het meer staat een prachtige open vuurhut die je vrij mag gebruiken.

De afstand naar de piste is ongeveer 5 kilometer: tijdens de georganiseerde ski- en snowboarddag(en) brengen wij je met een eigen personenbusje naar de piste.

Voor deze reis is een gezonde basisconditie nodig. Wil je liever niet skiën of langlaufen? Bekijk dan onze kleinschalige groepsreis Winteravontuur in Lapland.

Highlights

Sneeuwscootertocht Amethistenmijn
(6-7 uur)
Huskytocht 
(3 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(4-5 uur)
Bezoek rendierfarm
(1 uur)
Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
2 dagen skiën
IJsvissen
Sauna met ijswak
Bezoek Santa Village
Nederlandse begeleider

Nu boeken