Lapland Puur Natuur

Luxe, comfort en pure ontspanning bij Kurula's resort aan de rand van het meer

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar het resort in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je direct naar het resort gebracht.

Note: Bij het resort zullen ze je helpen met al je vragen en wensen tijdens je verblijf. In de regio is tevens een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten.

Dag 2 | Zondag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag is een dag om even te acclimatiseren en naar eigen wens in te vullen. Je kunt vanaf het resort een heerlijke wandeling over het meer maken of lekker genieten van de omgeving en de warme sauna.

Wellicht wil je nog een andere activiteit ondernemen? Geef dan je wensen aan bij boeking, dan kunnen we het vooraf voor je regelen. De avond kun je in elk geval gebruiken om bij het meer het Noorderlicht te spotten!

Dag 3 | Maandag Sneeuwscootertocht & Noorderlichtjacht per auto

De ochtend is vrij, maar vanmiddag ga je heerlijk een paar uurtjes sneeuwscooteren door het mooie Lapse landschap! Eerst ontvang je van de lokale gids een warm pak, laarzen, handschoenen en een helm. Hierna krijg je instructies over het besturen van de sneeuwscooter, een wettig vervoersmiddel in Lapland. Je volgt een mooi spoor rond de bergen van Pyhä. Je passeert hierbij kale vlaktes, bevroren meren en besneeuwde bossen. Onderweg stop je nog even voor een warm drankje en snack bij het kampvuur.


Note: Het totale sneeuwscooterprogramma duurt ongeveer 3,5 uur. Je deelt met twee personen een sneeuwscooter.

Vanavond ga je op pad met een ervaren gids die de beste plekjes kent om het Noorderlicht te kunnen zien. Vóór de tour plant hij/zij de bestemmingen zorgvuldig door de lokale weersvoorspelling, bewolking en ruimtegegevens te controleren. Zo wordt de best mogelijke locatie bepaald om het noorderlicht te zien en daar met een auto naartoe te rijden.

Hij zal de beste locatie kiezen binnen ongeveer 100 km in het Pyhä-Luosto-gebied. Als er een goede plek gevonden is, wordt er vuur gemaakt en kun je genieten van een warm drankje en snacks. En als je geluk hebt en het noorderlicht je verrast, is er een camera beschikbaar om foto's voor je te maken.

Note: Het noorderlicht blijft een natuurlijk fenomeen is, dus we doen ons best, maar kunnen niets garanderen.

Dag 4 | Dinsdag Huskysledetocht

Vandaag een van de hoogtepunten van de week! Een transfer van ca. 10 minuten brengt je naar de huskyfarm waar de honden al staan te popelen om de sledes te trekken. Na de benodigde rij-instructies maak je onder begeleiding van bedreven lokale gidsen een tocht door de bossen en over de Arctische vlakten. De één bestuurt hierbij zelf de slee, de ander zit in de slee. Onderweg kan er uiteraard gewisseld worden.

De honden zitten vol energie en het trekken van een slee is dan ook iets wat ze graag doen! De rit duurt ongeveer een uur en na afloop is er tijd voor een warm drankje bij het vuur waarbij de gids je meer zal vertellen over de kennel en de honden.

Note: Een ski- of zonnebril kan goed van pas komen, zo heb je minder last van de rijwind.

Dag 5 | Woensdag Sneeuwschoenwandeling in het National Park

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens haalt een reisbegeleider van Scandinavian Wintersports je op en brengt je naar het startpunt van de tocht. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt.

Na het onderbinden lopen we zo de natuur in voor een tocht door de Isokuru kloof of door het moeras. Indien bereikbaar, is ons einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5 - 4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 6 | Donderdag Vrij te besteden & privé Jacuzzi

Vandaag is weer een dag om naar eigen wens in te vullen. Er zijn opties genoeg om jezelf te vermaken! Wat denk je van een tocht per fatbike of crosscountry skiën? Vraag bij boeking naar de mogelijkheden of op locatie bij het resort.

's Middags of 's avonds kun je heerlijk ontspannen in de jacuzzi. Een lekker gevoel op een koude dag! Ook de sauna aan het meer mét ijswak staat privé gereserveerd voor je. Vanuit het gote saunaraam heb je prachtig uitzicht op het meer. Dit is ultiem genieten!

Note: De sauna en jacuzzi zijn voor 1,5 uur privé gereserveerd

Dag 7 | Vrijdag Rendierslechtocht verhalen bij het kampvuur & lunch

+ 1

Vandaag ga je op pad voor een kijkje in het leven op de rendierfarm van de lokale rendierhouders Anu & Jani. Vanwege de dikke sneeuwlaag kunnen rendieren in de vrije natuur niet voldoende voedsel meer vinden. Daarom is het grootste deel van de kudde gedurende de winter op deze plek bijeen verzameld waar ze bijgevoerd kunnen worden.

Middels onze transfer word je naar de farm gebracht. Hier word je welkom geheten door Anu en staan de rendieren al ingespannen. Al snel trekken de prachtige viervoeters die zo kenmerkend voor Lapland zijn, de sledes geruisloos door het bos. Hier stop je bij een typische Lapse tent, een Laavu genaamd. Hier maakt Anu een vuur en bereidt ze een soeplunch. Terwijl je jezelf kunt warmen bij het kampvuur, vertelt ze over het leven op de rendierfarm. Na afloop van de lunch, rij je met de rendierslee weer terug naar de farm.

Note: Het programma bij de rendierfarm duurt ca. 2 uur en is inclusief lunch. Kleed jezelf lekker warm aan!

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je het resort door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Hopelijk heerlijk uitgerust en heb je genoten van alle prachtige activiteiten!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Sneeuwscootertocht & Noorderlichtjacht
Dag 4
Huskysledetocht
Dag 5
Sneeuwschoenwandeling
Dag 6
Vrije dag & Jacuzzi
Dag 7
Rendiersledetocht
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam