Lapland Puur Natuur

Luxe, comfort en pure ontspanning bij Kurula's resort aan de rand van het meer

Of je nu op zoek bent naar romantiek, avontuur of een rustige omgeving, het kleinschalige Kurula’s resort heeft het allemaal. Je begeeft je in een wereld van sneeuw en magie, waar elke dag een nieuw avontuur is en elke nacht een kans biedt om het noorderlicht te aanschouwen. Tijdens je comfortabele verblijf maak je o.a. een onvergetelijke sneeuwscootertocht tocht door besneeuwde bossen, geniet je van een husky- en rendiersledetocht door het stille landschap en verkent de ongerepte natuur van Lapland tijdens een sneeuwschoenwandeling.

Locatie
Pyhä is een dorpje zo'n 120 km boven de poolcirkel. Het skigebied is heel natuurlijk ingesteld door het aangrenzende Pyhä-Luosto National Park. Je komt hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's tegen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De sfeer in Pyhä is echt bijzonder, bijna magisch. De seizoenen zijn intens, maar altijd rustig. Het licht verandert voortdurend en is vooral in de maand januari uniek. De natuur is puur en veilig. De mensen zijn gastvrij en authentiek. Het is gemakkelijk om verliefd te worden op dit gedeelte van Lapland!Activiteiten
Met een directe vlucht sta je binnen 3 uur op de poolcirkel. Op het vliegveld vangt een van onze Nederlandse reisbegeleiders je op en zorgt ervoor dat je bij het Kurula’s Resort wordt afgezet. Vanuit dit resort hebben we een mooi programma samengesteld, helemaal in het teken van de stilte, cultuur en natuur van Lapland. Zo is er een sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling, huskytocht, een tocht met rendieren en ga je op jacht naar het Noorderlicht per auto!

Accommodatie
Het Kurula’s Resort ligt ca. 3km buiten het dorp aan een groot meer. Deze rustige plek met veel privacy is perfect voor het spotten van het Noorderlicht!
 Kurula's is ontworpen met de natuur in gedachten. Het energiezuinige resort gaat op in het bos en maakt voor verwarming gebruik van geothermische energie uit het meer. Alle premium suites hebben uitzicht op het grote Pyhäjärvimeer.

Verzorging
De reis is op basis van halfpension. Dagelijks word je verwend met een heerlijk ontbijt en driegangendiner die worden geserveerd in de gezellige dinerruimte met uitzicht op het meer.

Scandinavian Wintersports in de regio
In Pyhä is een Nederlandse activiteitenbegeleider van Scandinavian Wintersports aanwezig. Je kunt hem/haar in het geval van calamiteiten altijd telefonisch bereiken. Ook kan hij/zij je helpen bij het uitzoeken en boeken van extra activiteiten.

Highlights

Luxe resort
Sneeuwscootertocht
(3,5 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(3,5 - 4 uur),
Bezoek rendierfarm incl. rendiersledetocht
(2 uur)
Huskytocht
(2,5 uur)
Noorderlichtjacht per auto
(3,5 uur)
Privégebruik jacuzzi & sauna aan het meer
(1,5 uur)
Bezoek Santa Village
(1 uur)
Ontbijt & Diners
Gebruik thermokleding
Gebruik sneeuwschoenen

Nu boeken