Lapland Actief

Een actief programma in Lapland vanuit een stijlvol appartement aan de piste

Dag 1 | Zaterdag Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village

Vanaf Schiphol vlieg je met een directe vlucht in ca 3 uur naar Rovaniemi. Vanaf daar is het nog ca. 1,5 uur rijden met de transferbus naar je hotel in Pyhä. In de bus ontvang je tevens het complete tijdsprogramma voor jouw week. Maar eerst stop je nog even een uurtje bij Santa Village om de kerstman te bezoeken. Je kunt hier ook letterlijk op de poolcirkel staan! Bij aankomst in Pyhä word je voor het hotel afgezet. Na het inchecken is er tijd om de omgeving te verkennen. De vouchers voor je skipas en skimateriaal ontvang je bij de hotelreceptie.

Ons kantoor in Pyhätunturi is dagelijk geopend tussen 10:00 - 11:00 en 17:00 - 18:00 uur. Je kunt hier terecht met al je dringende vragen of voor het bijboeken of organiseren van extra activiteiten. Om teleurstellingen te voorkomen, adviseren we echter om de activiteiten zoveel mogelijk voorafgaande je reis te reserveren.

Note: Het boeken van extra activiteiten is op basis van beschikbaarheid. Let op, de betaling kan op locatie alleen contant geschieden!

Dag 2 | Zondag Vrij te besteden

+ 1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. Een mooie dag om wellicht de skipistes te verkennen? 

Dag 3 | Maandag Sneeuwschoenwandeling door National Park incl. lunch

+ 2

Vandaag staat volop in het teken van de natuur in het Pyhä National Park. ‘s Morgens word je verwacht bij het meetingpoint van Scandinavian Wintersports waar je de begeleider ontmoet. Sneeuwschoenen zijn een soort tennisrackets welke je onder je eigen snowboots of hoge wandelschoenen bindt. Na een korte instructie over het gebruik hiervan, lopen we zo de natuur in. Afhankelijk van de omstandigheden lopen we verschillende routes. Eén van deze gaat door de Isokuru (kloof). Het einddoel is een bevroren waterval, een voor de Sami heilige plek. Onderweg maken we een houtvuur waarboven we samen de picknick lunch bereiden.

Na afloop is het wellicht leuk om nog even het infocentrum te bezoeken. Hier is veel te zien over het National Park, de geologie en de geschiedenis van de regio. Het gehele programma duurt ongeveer 3,5-4 uur, maar is afhankelijk van de omstandigheden.

Note: Je sneeuwschoenen en stokken kun je na afloop van de tocht bij je houden en de hele week gebruiken. De wandeling kan eenvoudig worden aangepast naar omstandigheden en conditie. Zodoende is deze voor iedereen geschikt. De tocht zelf is ca. 7 km en inclusief picknick lunch.

Dag 4 | Dinsdag Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm & huskytocht

Vandaag ga je lekker op pad met de sneeuwscooters, een wettig vervoersmiddel hier in Lapland. Nadat je bent voorzien van een warme uitrusting, krijg je instructies van een lokale gids over het besturen van de sneeuwscooter. Je volgt met twee personen per scooter een spoor dat je door dichte bossen en over het moeras richting de huskyfarm leidt. Daar aangekomen staan de honden al te popelen om de sleden te trekken! Na een korte instructie maak je een tocht door het bos en over de arctische vlakten. De rit is ongeveer 10 kilometer lang en natuurlijk kun je onderweg wisselen van bestuurder. Wij maken gebruik van tweepersoonssleden, er is dus tijd om even rustig in de slede te zitten en van de omgeving te genieten. Na afloop is er de gelegenheid de kennel te bekijken en puppies te knuffelen.

Om weer even op te warmen voor de terugtocht, wordt er aansluitend een heerlijke soeplunch in restaurant Kopara geserveerd. Na de lunch gaat de rit per sneeuwscooter weer retour naar Pyhätunturi.

Note: Het totale programma duurt ca. 5 à 6 uur en is inclusief lunch. Om een sneeuwscooter te besturen moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.

Dag 5 | Woensdag Vrij te besteden

1

Vandaag is een dag om naar eigen wens in te vullen. 

Dag 6 | Donderdag E-fatbike tocht

+ 1

E-fatbikes zijn misschien wel de meest leuke en veelzijdige fietsen ooit. Vanwege de brede banden rijdt de fiets heel vloeiend op de zachte sneeuw, en dankzij de elektrische motor worden helling afgevlakt. Het plezier van trappen wordt echter niet weggenomen. Het is aan de bestuurder hoeveel assistentie er wordt gevraagd van het elektrische ondersteuningssysteem van de fiets. Tijdens deze trip neemt een gids je mee voor een trail door het Pyhä-Luosto National Park. Hij leert je o.a. de omgang met de e-fatbike, afdalingstechnieken en laat je de meest mooie plekken in het National Park zien. Onderweg is er een warm drankje bij het vuur. Een brede glimlach op je gezicht is gegarandeerd!

Dag 7 | Vrijdag Ijsklimmen

+ 1

‘s Middags maak je kennis met een spannende activiteit: ijsklimmen! Een ervaren en gediplomeerde instructeur voorziet je van geschikte schoenen, stijgijzers, helm en een klimgordel. Hierna kun je proberen de ijzige wand te beklimmen! Uiteraard geeft de instructeur de benodigde aanwijzingen en tips. Het klimmen kan flink wat energie kosten, dus tussendoor is er ruimte om even uit te rusten met een warm drankje bij het vuur.

Dag 8 | Zaterdag Rovaniemi - Amsterdam

1

Helaas, aan al het goede komt een einde! ‘s Morgens word je van vanaf je eigen cottage door de begeleider van Scandinavian Wintersports opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Door de rechtstreekse chartervlucht naar Schiphol wordt de afstand van ca. 3000 kilometer in zo’n drie uur afgelegd, waardoor je snel weer terug in Nederland bent. Tijd om weer te ondooien van al je ijsavonturen!

Nu boeken

DAG-tot-DAG PROGRAMMA

Dag 1
Amsterdam - Rovaniemi & Bezoek Santa Village
Dag 2
Vrije dag
Dag 3
Sneeuwschoenwandeling
Dag 4
Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm & huskytocht
Dag 5
Vrij te besteden
Dag 6
E-fatbike tocht
Dag 7
Ijsklimmen
Dag 8
Rovaniemi - Amsterdam