Aurora Avontuur

Groepsreis met volledig verzorgd programma in het teken van Noorderlicht

Noorderlicht zien! Dit is voor veel mensen een wens die hoog op de bucketlist staat. Speciaal hoor hen hebben we een actieve en volledig verzorgde groepsreis in het thema van Noorderlicht. Er is een lekker vol programma met een aantal unieke activiteiten. Dit onder begeleiding van een Nederlandse reisbegeleider en samen met een kleine groep reizigers die hetzelfde doel nastreeft als dat van jou: het zien van het bijzondere Noorderlicht!

Tijdens deze themareis ervaar je praktisch alle activiteiten die Lapland zo bijzonder maken. Daarnaast leer je veel over het Noorderlicht, de cultuur en de natuur. Je verblijft in de zeer sfeervolle Lapland lodge Ukonhattu die exclusief voor jouw groep is afgehuurd. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Locatie
Pyhä is een klein plaatsje dat ongeveer 120 km boven de poolcirkel ligt, aan de rand van het Pyhätunturi National Park. Pyhätunturi, ook wel de 'Heilige berg' genoemd, is een prachtig skigebied met afdalingen in vele gradaties voor alle niveaus. Het klimaat maakt de sneeuwcondities uitstekend! De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in de Pyhä-Luosto regio. Hierdoor krijg je een goede indruk van de diversiteit van de regio. Natuurlijk regelen wij bij deze activiteiten steeds het vervoer tussen de locaties!

Activiteiten
We organiseren het Aurora Avontuur ruim 10 jaar met veel succes. Omdat het zien van het Noorderlicht natuurlijk het hoofddoel is bij deze reis, onderneem je veel activiteiten in de avonduren. Er is een dagelijks programma vol met activiteiten die Lapland zo bijzonder maken, zoals natuurlijk een sneeuwscooter- en een huskysledetocht. Onze accommodatie ligt bijzonder gunstig aan een meer, waardoor de kans om het Noorderlicht te zien vanuit de achtertuin zeer groot is. We hoeven dus geen grote jachten te organiseren om het Noorderlicht te spotten.

Je hebt de hele week een paar sneeuwschoenen en een thermo overal tot je beschikking, dus je bent goed voorbereid om ’s avonds op zoek te gaan naar het Noorderlicht!Accommodatie & Verzorging
De uitvalsbasis van deze bijzondere reis is onze eigen lodge Ukonhattu. We hebben de lodge de hele week exclusief voor de groep afgehuurd. De Ukonhattu ligt aan de rand van het Pyhäjärvi-meer, wat een ideale plek is om het Noorderlicht te kunnen zien. Van hieruit starten we met diverse activiteiten, maar het is ook een heerlijke plek om tot rust te komen. Buiten zijn er twee vuurplaatsen waar je 's avonds heerlijk bij het vuur het Noorderlicht in de gaten kunt houden. De vaste hosts van de lodge zorgen elke dag voor een lekker ontbijt en vers gekookt diner Als er geen lunch in het programma staat, kun je bij het ontbijt een lunchpakket maken. Meer informatie over de lodge vind je hier.

Als je de reis alleen boekt, verblijf je met een reisgenoot van dezelfde sekse op een kamer. Wil je liever alleen op een kamer? Dan geldt hiervoor een toeslag.

Highlights

Sneeuwscootertocht
(3 uur)
Noorderlicht fotografie workshop
(2 uur)
Kookavond op rendierfarm
(3 uur)
Huskytocht 
(3 uur)
Sneeuwschoenwandeling
(3,5-4 uur)
Bezoek Amethistenmijn
(2 uur)
Dinerbuffet bij Kota restaurant boven op de berg
IJsvissen
Crosscountry skiën
(langlaufen 3 uur)
IJsvissen
Sauna met ijswak
Bezoek Santa Village
Nederlandse begeleider

Nu boeken