Zomerreizen
Recent bekeken reizen
LAPLAND_LODGE_UKONHATTU_6.jpg

Beleef de mooiste avonturen in Lapland vanuit de sfeervolle lodge Ukonhattu

 Ukonhattu binnen
Ukonhattu slaapkamer
Lapland lodge noorderlicht
lapland lodge sauna
lapland lodge sauna
Kota lapland lodge
lapland lodge lucht shot
kaart Pyhä lapland

Ben je op zoek naar de ultieme winterse Lapland beleving, waarbij de accommodatie net zoveel indruk op je zal maken als de activiteiten? Met je reisgenoten, vrienden, familie of collega’s overdag lekker actief bezig zijn in de sneeuw en ’s avonds gezellig genieten van een glas wijn rond het haardvuur? Dan is de activiteiten lodge Ukonhattu waarschijnlijk precies wat je zoekt! Want zelfs de National Geographic Traveler gebruikte de lodge al eens als uitvalsbasis voor een mooie reportage over Lapland!

Het van origine oude karakteristieke houthakkersverblijf ligt zo’n 120 kilometer boven de poolcirkel, heerlijk rustig in een bosrijke omgeving. Ze ligt aan de rand van het Pyhäjärvi-meer en heeft o.a. uitzicht op de skiberg van Pyhätunturi en het Pyhä-Luosto National Park. Zo vormt de activiteiten lodge Ukonhattu een prachtige uitvalsbasis voor diverse winterse activiteiten zoals skiën, snowboarden, langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en het maken van sneeuwscooter-, rendierslede- en huskytochten. En daarna? Genieten van de Finse sauna met ijswak en de hot tub bij het meer of met een boek en een drankje voor de openhaard…


1. De historie van de activiteitenlodge Ukonhattu
2. Het concept van de activiteitenlodge Ukonhattu

3. De indeling van de lodge
4. Hosted chalet met activiteitenbegeleider
5. Weersvoorspelling
5. Data & tarieven

1. DE HISTORIE VAN DE HOUTHAKKERSLODGE UKONHATTU
Dit prachtige oude houthakkersverblijf stamt uit ca 1900 en diende als verblijfplaats voor de houthakkers die in de bossen van Lapland werkten. De leefomstandigheden van de houthakkers waren soms erbarmelijk en de verblijven waren primitief, maar dit behoort tot een belangrijk deel van de Finse geschiedenis. In de grote woonkamer zijn nog veel herinneringen aan hun verblijf aanwezig, zoals bijvoorbeeld de lange tafels gemaakt van dikke boomstammen en de grote open haard.

We hebben de lodge flink onder handen genomen om haar te laten voldoen aan de huidige moderne standaard. De binnenzijde van het huis is echter authentiek gebleven en hierdoor zijn de prachtige dikke balken muren nog steeds goed zichtbaar! Kortom, authenticiteit gecombineerd met comfort. Als de houthakkers die op de diverse foto’s in het huis staan toch eens wisten.....

2. HET CONCEPT VAN ACTIVITEITEN LODGE UKONHATTU
In de Ukonhattu is veel mogelijk. De lodge dient als uitvalsbasis voor het verblijf en activiteiten voor een aantal van onze vaste groepsreizen. Wij zorgen hierbij voor de maaltijden, activiteiten, transfers en begeleiding. Omdat we de reizen zelf samenstellen en uitvoeren kunnen we deze net iets specifieker afstemmen op een thema, waardoor een vergelijkbare reis niet eenvoudig elders te vinden is. Kortom, we nemen alle zorgen uit handen om jou een heerlijk ontspannen en unieke vakantie te laten beleven.

Heb je een groep groter dan 8 personen? Dan kunnen we het verblijf en de activiteiten exclusief voor jouw familie, vriendengroep of collega's verzorgen.

Het 'Laps Wintersportavontuur' is dan het programma dat je in één week het meest effectief, Lapland in haar volle glorie laat beleven. Dit is tevens het vaste programma dat vanauit de lodge wordt gevoerd. Maar zoveel mensen, zoveel wensen... Dit programma kan dan ook als leidraad dienen om samen tot een maatprogramma te komen dat voldoet aan al jouw wensen!

Wil je liever niet skiën en ben je meer geinteresseerd in het Noorderlicht? Dan is het programma van het Aurora Avontuur wellicht een betere optie voor je! Het programma van deze groepsreis kunnen we uiteraard ook exclusief voor jouw groep uitvoeren!

3. INDELING
De lodge is het best geschikt voor een groep van 8 tot 14 personen. Er zijn 6 slaapkamers, 2 badkamers, een 4-persoons sauna in huis, een 14-persoons sauna en een 6-persoons hottub aan het meer, een grote woonkeuken voorzien van moderne apparatuur, verwarmd materiaalhok, 2 openhaarden, ruime vide met loungehoek en ruimte voor extra bedden, grote woonkamer en grote entreehal. Ook staat er een Lapse Kota met vuurplaats en een Laavu (open vuurhut) bij het meer. 

4. HOSTED CHALET MET ACTIVITEITEN BEGELEIDER
De activiteiten lodge Ukonhattu is alleen te boeken i.c.m. met een compleet activiteitenprogramma. Dit kan bijvoorbeeld via een groepsreis maar is ook exclusief mogelijk voor jouw groep van 8 volwassenen of meer. De host en activiteitenbegeleider zorgen hierbij voor een comfortabel verblijf zodat je volop kunt genieten van je vakantie. Zij bewonen een appartement met eigen opgang in de lodge en zorgen dagelijks voor een lekker ontbijt. Het dinerbuffet wordt gecaterd.

De host en activiteitenbegeleider kennen de regio op hun duimpje en kunnen je derhalve prima informeren over alle mogelijkheden van de Scandinavische wintersporten maar bijvoorbeeld ook kledingadvies geven. Kortom, een heerlijke luxe zodat je zelf volop kunt genieten van Lapland. Dit voelt als een ultieme verwennerij!