Zomerreizen
Recent bekeken reizen

Noorderlicht avondwandeling naar de top van de berg

Noorderlicht avond wandeling

avond sneeuwschoen wandeling noorderlicht

Op top van de Kultakero berg heb je een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte regio. En helemaal als 's avonds het donker is en het Noorderlicht zich aandient! De wandeling omhoog is echter vrij intensief en daardoor niet voor iedereen geschikt. Om op de top te komen, nemen we daarom ’s avonds de skilift omhoog, maken daar een kampvuur en lopen uiteindelijk met sneeuwschoenen weer door het donkere bos naar beneden.

Als de avond valt, verzamelen we ons onderaan de piste en worden de sneeuwschoenen en hoofdlampjes uitgedeeld. Daarna nemen we de skilift omhoog en lopen we bovenop de berg naar een vuurhut. Vanuit deze gesloten hut hebben we vanwege een glazen wand, vrij uitzicht op het Noorden.

Uiteraard maken we een vuurtje, zodat de hut behaaglijk warm wordt. Tevens bereiden we een warm drankje en kleine snack boven het vuur. Natuurlijk houden we de nachtelijke hemel in de gaten want als het Noorderlicht zich aandient, hebben we een eersterangs plek!

Afhankelijk van de omstandigheden blijven we ongeveer een uur op de top. Daarna lopen we op de sneeuwschoenen via de noordelijke kant van de berg terug naar beneden. Als we alert zijn, vergroten we zo de kans op het zien van het Noorderlicht aanzienlijk!

Noorderlicht activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar is alleen waarneembaar als het donker en helder is. Dit heeft dus niets te maken met bepaalde maanden of perioden. Voorspellingen zijn lastig te maken, echter een paar dagen van te voren kan men wel de intensiteit van de activiteit in de atmosfeer - en dus de kans op de aanwezigheid van Noorderlicht - aangeven.

En met dit gegeven gaan wij aan de slag! De tocht gaat namelijk alleen door bij licht bewolkt tot helder weer er er daadwerkelijk een verhoogde kans is. Uiterlijk 17:00 uur op de dezelfde dag wordt er besloten of de wandeling definitief door kan gaan.

Duur ca. 2,5 uur | Verzorging: Liftticket, sneeuwschoenen plus stokken, hoofdlampjes, koffie/thee & kleine snack | Zelf meenemen: eventueel extra drinken & snack | Tarief: € 50 p.p.

Alleen op vrijdag 19:45 uur. Om 17:00 uur wordt definitief besloten of de wandeling doorgaat. Beschikbaar vanaf 8 januari t/m 5 maart 2021.

Note: Geschikt voor alle leeftijden. Helaas kunnen we geen Noorderlicht garantie geven. Minimaal 4 en maximaal 10 personen.