Zomerreizen
Recent bekeken reizen

Wat mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht? | Vluchttijden

vlucht lapland transavia

1. Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht?
2. Wat verstaat Transavia onder een wintersportuitrusting? 
3. Hoeveel handbagage mag ik meenemen aan boord van de Transavia vlucht?
 
4. Wat voor kleding trek ik aan aan boord van het vliegtuig?
 
5. Wanneer kan ik de reispapieren en tickets verwachten?

6. Wat zijn de voorlopige vliegtijden van de Transavia vlucht naar Rovaniemi en Kittilä?
7. Hoe kan ik een stoel reserveren of extra bagage bijboeken?

Ruimbagage
Het maximaal toegestane gewicht (=bagagevrijdom) van uw bagage is 20 kg per persoon. Daarnaast mag u gratis uw eigen wintersportuitrusting meenemen. Let wel, deze moet vooraf bij boeking aangemeld worden!

Voor baby's geldt een bagagevrijdom van 10 kg (koffer of buggy of Maxi Cosi) en geen handbagage. Lees hier de exacte regels voor vliegen met een baby. 

Bij transavia.com is een wintersportuitrusting:
1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken & skihelm of
1 snowboard met 1 paar schoenen & snowboardhelm of
1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm

Let op: Uw wintersportuitrusting mag niet meer dan 15 kg wegen! Voor extra kilo's geldt het overbagage tarief. Als u uw eigen ski’s of snowboard meeneemt, dan moeten deze in zijn geheel worden verpakt in een ski- of snowboardtas, schoenen mogen eventueel in een losse (ski)tas. Er mogen geen andere items dan de genoemde wintersportuitrusting in deze tas zitten!

Overbagage dient u ter plaatse bij check in op de luchthaven te betalen, hiervoor geldt een tarief van ca. € 10 per kg per enkele reis. Let op: Maximaal 50 kg en 1 stuk bagage mag nooit meer wegen dan 32 kg.

Scandinavian Wintersports is niet verantwoordelijk voor vertraagde of zoekgeraakte bagage.

Handbagage
Handbagage mag worden meegenomen in de cabine. De toegestane handbagage per persoon is:
1 handtas met maximale afmetingen (L x B x H) 45 cm x 40 cm x 25 cm, van maximaal 10 kg. Deze handtas mag een laptop bevatten.
1 jas & 1 paraplu of wandelstok
1 handzaam formaat foto- of filmtoestel

Let op: indien handbagage niet aan genoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze ingenomen en als ruimbagage gerekend.

Het is alleen toegestaan om een kleine hoeveelheid vloeistof of gel in uw handbagage mee te nemen. Deze vloeistoffen of gels moeten in aparte verpakkingen (flesjes, potten of tubes) zitten met een maximum inhoud van 100 ml per stuk. Deze verpakkingen moeten in één, transparante, hersluitbare plastic tas of gripbag zitten met niet meer dan 1 liter inhoud. Er zijn geen beperkingen voor medicijnen, dieetsupplementen en babyvoeding, die u voor gebruik tijdens de vliegreis nodig heeft. Kijk op www.schiphol.nl voor de laatste EU-regels op het gebied van vloeistoffen en gels in uw handbagage.

Note: Accu's, powerbanks en batterijen mogen alleen in de handbagage meegenomen worden!

Kledingadvies voor in het vliegtuig
De kleding voor aan boord van het vliegtuig is heel persoonlijk, maar uw 'normale' casual kleding volstaat. Houd er echter rekening mee dat u na aankomst te maken krijgt met min-temperaturen. Een handige tip daarom is, om uw winterjas, handschoenen en muts in uw handbagage op te bergen. Die heeft u dan meteen voor handen bij aankomst!

Reispapieren
U kunt uw reispapieren inclusief tickets circa 2 weken voor vertrek via de post verwachten.

Voorlopige vluchttijden
De vluchttijden (ook indien vooraf eerder aan u doorgegeven) zijn te allen tijde uitdrukkelijk onder voorbehoud. Het vluchtschema is op voorhand niet bekend, onderstaand vindt u echter wel een indicatie van de vluchttijden en -routes. De exacte (lokale) vertrek- en aankomsttijden en de vliegroute krijgt u circa 2 weken voor vertrek en staan vermeld op uw vluchtvoucher. In Finland en Fins Lapland is het één uur later dan in Nederland. Alle vermelde tijden op de vluchtbevestiging zijn lokale tijden. Tot aan het moment van vertrek echter kunnen zich nog wijzigingen voordoen.

Het voorlopige vluchtschema 2019-1920 van de Transavia vluchten van Amsterdam naar Kittilä:

VLUCHTNUMMER HEEN

DATUM

HEENREIS

VLUCHTNUMMER RETOUR

TERUGREIS

HV545

 22 dec - 5 jan

06:00 - 10:15 uur

HV546

11:00 - 13:15 uur

Op 12 januari vliegt u retour vanaf Rovaniemi:

HV122

09:45 - 11:55 uur

 

Het voorlopige vluchtschema 2019-2020 van de Transavia vluchten van Amsterdam naar Rovaniemi:

VLUCHTNUMMER HEEN

DATUM

HEENREIS

VLUCHTNUMMER RETOUR

TERUGREIS

HV121

12 januari

05:00 - 09:05 uur

HV122

10:55 - 13:05 uur

HV121

19 jan - 22 mrt

06:05 - 10:10 uur

HV122

10:55 - 13:05 uur

Op 29 maart vliegt u retour vanaf Kittilä:

HV546

11:00 - 13:15 uur


Note:
Mede door o.a. de drukte in het luchtruim, om technische  en/of operationele redenen en in verband met de door autoriteiten opgelegde slottijden (tijdslimieten voor start- en landingsrechten op de luchthavens) hebben wij als reisorganisatie geen invloed op de uiteindelijke vluchtschema's. Bovendien is het mogelijk dat een vliegreis wordt uitgevoerd met een overstap, tussenstop en/of gebruik gemaakt wordt van een andere vertrek- of aankomstplaats. In dit laatste geval zal altijd een transfer worden gegarandeerd.


Stoelen reserveren & extra bagage bijboeken

Vanaf 6 weken tot 48 uur voor vertrek van uw vlucht kunt u eenvoudig zelf een stoel reserveren voor uw 
reisgezelschap of extra bagage bijboeken (tegen vergoeding). U kunt dit hier rechtstreeks bij Transavia doen Hiervoor heeft u het reserveringsnummer nodig dat op uw ticket staat. Let op: U kunt uw stoel voor zowel de heen- als de terugreis alleen vooraf reserveren en betalen via deze selfservice website van Transavia.

Huidige tarieven voor het zelf bijboeken van extra bagage
Upgrade van 20 naar 25 kg: € 7 per enkele reis
Upgrade van 20 naar 30 kg: € 12 per enkele reis
Upgrade van 20 naar 40 kg: € 22 per enkele reis
Upgrade van 20 naar 50 kg: € 57 per enkele reis

Mocht op de luchthaven tijdens het inchecken blijken dat u meer dan de toegestane hoeveelheid aan kilo's bagage hebt, dan dient u deze ter plaatse af te rekenen. De kosten hiervan liggen beduidend hoger dan indien u deze vooraf bijboekt. Let op: Maximaal 50 kg p.p. en 1 stuk mag nooit meer wegen dan 32 kg.

Let op:
Indien u online extra bagage bijboekt krijgt u een overzicht met de mogelijkheden. Een koffer van 20 kg is inbegrepen bij deze reis, dus deze ziet u al staan in uw reservering. Dit betekent dus niet dat u een extra bagage van 20 kg heeft ingeboekt!