Zomerreizen
Recent bekeken reizen
REIZEN_kopie.jpg

Over onze reizen

Lapland op vele manieren beleven 
Scandinavian Wintersports biedt verschillende reis soorten aan: individuele reizen, groepsreizen, maatwerkreizen en themareizen. Bijzonder is het reisconcept van het Laps Wintersportavontuur, dat is beloond met de Finland Toerisme Award. Tijdens deze wintersport reis combineren wij het gemak van een groepsreis met de vrijheid van individueel reizen. Er is een gezamenlijk programma en reisbegeleider, maar met individuele accommodatie. Zodoende is er de gelegenheid om samen met medereizigers tijdens het programma actief bezig te zijn, maar is er tevens voldoende gelegenheid voor eigen initiatief.

Actief en avontuurlijk
Ondanks een hoge kwaliteits- en servicegraad in de Scandinavische landen zijn er omstandigheden te bedenken waardoor een programma anders loopt dan gepland. Vooral het weer en de infrastructuur kan een bepalende factor zijn, die enige flexibiliteit en doorzettingsvermogen van de deelnemer kan vergen. Bedenk dat Lapland nog steeds een wildernis bestemming is!

Zwaarte van de reizen
Wij trachten in onze reizen de juiste balans te vinden om de ultieme Lapland beleving voor iedereen waar te kunnen maken. Niemand is gebaat bij een saai programma. Maar een overvol programma streeft dit doel ook voorbij. Wij proberen elke reis voor iedereen toegankelijk te maken, waarbij de mogelijkheid tot aanpassingen tijdens de activiteit onze sterke kwaliteit is. Natuurlijk zijn er enkele specifieke (thema) reizen waarbij een bijzondere conditie of vaardigheid vereist is. Twijfel je of de gewenste reis geschikt is, neem dan contact op met ons. Wij kunnen je beslist goed adviseren. Uiteindelijk moeten de deelnemer en de reis goed bij elkaar passen!

Nederlandstalige reisbegeleiding
Enkele reizen worden begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleider (veelal bijgestaan door een lokale gids tijdens activiteiten). De reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt. Hij/zij adviseert, organiseert en zorgt voor vervoer tijdens de reis. Daarnaast verzorgt hij/zij ook enkele programma onderdelen zelf, zoals het geven van ski/snowboard/crosscountry lessen en sneeuwschoenwandeltochten. Al onze reisbegeleiders zijn gediplomeerde sneeuwsportleraren met jarenlange lesgeef ervaring. Ook hebben zij een speciale training gevolgd. Maar voor de personen die meer willen weten over gedetailleerde achtergronden van Lapland adviseren we om een goede reisgids mee te nemen.

Informatieavonden
Goed voorbereid naar Lapland op wintersportvakantie gaan is zinvol en interessant. Maar kan ook heel leuk zijn! Wij organiseren daarom al jaren diverse informatie bijeenkomsten. Wellicht vind je het prettig om alvast iets meer te weten over de bestemming, het programma of wat je mee moet nemen? Wij vinden het leuk om hierover te vertellen! Meer info over data en locaties vind je hier