Zomerreizen
Recent bekeken reizen
DUURZAAM.jpg

Duurzaam en verantwoord toerisme

Scandinavian Wintersports is zich als wintersportspecialist goed bewust van de consequenties door toerisme en klimaatverandering. Sneeuwzekerheid is steeds minder vanzelfsprekend. En hoewel de Scandinavische skigebieden hieronder (nog) niet zoveel te lijden hebben als in de Alpenlanden, is het zaak om hier bewust mee om te gaan. Daarom steunt Scandinavian Wintersports de initiatieven van organisaties als GreenSeat en Nationale Parken. En ook jij kan hier je steentje, op een heel gemakkelijke manier, aan bijdragen:

 asbak duurzaam logo greenseat metsahallitus aslak medical helicopter flying doctor lapland

Rokers krijgen bij ons iets extra’s!
Per jaar laten rokers miljoenen peuken achter in de wintersport gebieden. Het is een bekend probleem in de Alpenlanden. De Scandinavische wintersportgebieden worden steeds populairder en het is zaak om een dergelijk probleem te voorkomen. Als eerste reisorganisatie in Nederland nemen wij het initiatief om dit op een actieve wijze onder de aandacht te brengen.

Vandaar dat de rokende reiziger bij ons op locatie een speciaal asbakje  ontvangt waarin de sigarettenpeuken kunnen worden opgeborgen. Op deze manier proberen wij Lapland schoon te houden.

GreenSeat biedt de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van je vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Op www.greenseat.nl kan elke deelnemer makkelijk de (grotendeels) schadelijke uitstoot compenseren.

Metsähallitus (National Parks of Finland) is de Finse overheidsinstantie dat zorgdraagt voor de nationale parken, natuurreservaten en wildernis gebieden. Bedrijven die handelen volgens de door hen beschreven richtlijnen voor duurzaam toerisme, kunnen met deze organisatie een samenwerking aangaan. Scandinavian Wintersports heeft zo'n partnership met Metsähallitus en is daarmee in staat bijzondere activiteiten aan te bieden in het Pyhä-Luosto National Park.

Naast een jaarlijkse bijdrage, doneren wij een vast bedrag voor elke reiziger die we tijdens onze sneeuwschoenwandeling in het National Park van Pyhä of Luosto brengen.

Op deze manier kan het park goed onderhouden worden en kunnen we gebruik maken van haar faciliteiten als vuurhutten en haardhout.

The Arctic Rescue Helicopter Foundation (Aslak). Duurzaam toerisme betreft niet alleen het behoud van de natuur de natuur, maar ook een langdurige en trouwe samenwerking met de lokale bevolking.

 

Medische services zijn goed geregeld in Lapland, echter de afstanden naar ziekenhuizen zijn vaak groot waardoor acute medische hulp een problem kan zijn. The Arctic Rescue Helicopter Foundation is een non-profit organisatie die in het geval van nood zgn Flying doctors in kan zetten.

Hier hebben zowel onze reizigers als de lokale bevolking zeer veel baat bij. De Aslak helicopter kan echter zonder financiële steun van lokale bedrijven niet bestaan.

Scandinavian Wintersports doneert jaarlijks een vast bedrag aan de Aslak. Daarnaast kan jij als reiziger ook een steentje bijdragen! In Pyhä en Luosto kun je je opgespaarde statiegeld via onze reisbegleiders doneren. Afgelopen winter heeft dit geresulteerd in een bedrag van maar liefst € 975!